Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Lakásfelújítási támogatás – kérdések és válaszok

lakásfelújítás előtte utána

Hatalmas az érdeklődés a gyermeket nevelők számára 2021. január elsejétől bevezetett új támogatási forma, az otthonfelújítási támogatás iránt. Nem csoda, hogy ilyen népszerű, hiszen a felújítási költségek egy részét, ideális esetben akár csaknem a felét a magyar állam állja, és sokféle munka után igényelhető, a fürdőszoba felújításától a konyha átalakításán át a nyílászárók cseréjéig.

FRISSÍTÉS: Bár az otthonfelújítási támogatás 2022. december 31. után már nem igényelhető, a lakásfelújításhoz, a padlástér lakhatóvá tételéhez, egy-egy helyiség átalakításához, a kerítés újjáépítéséhez vagy éppen a tető és a terasz felújításához nálunk széles termékpalettáról válogathatsz építőanyagokat. Néhány kattintással minden szükséges alapanyagot megrendelhetsz nálunk kényelmesen, otthonról.

Ha pedig kérdésed volna, hívj bennünket a +36/1-9999-686-es telefonszámon, vagy írj nekünk a hello@epitoanyag.hu e-mail címre.

Amit az otthonfelújítási támogatásról tudni kell” című korábbi bejegyzésünkben megírtuk a legfontosabb részleteket, ám azóta számos kérdést kaptunk, többek közt a Facebook-oldalunkon az igénylés egyes részleteiről. Ezekre válaszolunk most.

 

Nem vagyok házas, és élettársi kapcsolatban sem élek, egyedül nevelem a gyerekemet. Ebben az esetben és nem igényelhetem a támogatást?

De, az otthonfelújítási támogatást egyedülálló, gyermeküket vagy gyermekeiket egyedül nevelő szülők is igényelhetik.

 

KATÁ-s vállalkozóként pályázhatok a lakásfelújítási támogatásra?

Igen, mivel ez is társadalombiztosítási jogviszonynak számít.

 

Közfoglalkoztatottak is kérhetik a támogatást?

Az, aki az igénylést megelőző 180 napban közfoglalkoztatási jogviszonyban áll, nem igényelheti a lakásfelújítási támogatást.

 

Még 2020-ban kezdtük el a ház felújítását. A tavaly novemberi és decemberi számlákat is elszámolhatom?

Nem, az otthonfelújítási támogatás esetén „2021 januárjától kezdhetjük gyűjteni a számlákat”. Vagyis csak a 2021. január elsejétől vagy az után megkötött kivitelezői szerződés érvényes, és a munkadíjról idén kiállított számla, az alapanyagokról idén kiállított számla csatolható a támogatási kérelemhez. A 2020-ban megvett építőanyag vagy a 2020-ban végzett és 2020-ban leszámlázott felújítási munka nem számolható el.

 

Előre megkapjuk a támogatást a felújításhoz, ha benyújtjuk a kérelmet?

Nem, csak a már megvásárolt építőanyag és a már elvégzett és számlával igazolt munka után adható a támogatás. A Magyar Államkincstár egyébként is ellenőrizheti utólag, hogy valóban elvégezték-e a felújítási munkákat.

 

Az 1 éve bejelentett lakcímnek a felújítási munka elkezdésekor vagy a munka végeztével az igénylés benyújtásakor kell meglennie?

A támogatási kérelem benyújtásának időpontja számít, tehát akkor már fenn kell állnia annak a feltételnek, hogy a kérelmező legalább 1 éve be van jelentve abba az ingatlanba, ahol a felújítási munkákat végezték.

lakásfelújítás padló burkolás

 

Csak egyféle felújítás után lehet kérni támogatást? Belefér-e a nyílászárócsere és a garázs felújítása is?

Az otthonfelújítási támogatást többféle munkát követően is lehet igényelni. Az összes számlát el kell tenni, és egyszerre kell leadni őket a támogatási kérelemmel együtt.

 

Többféle munka, illetve munkadíj is elszámolható? Például a burkoló és az asztalos díja is?

Igen, többféle munka díját is bele lehet tenni az igénylésbe, mivel a felújítási munkák számát és az otthonfelújítás időtartamát a jogszabály nem korlátozza. De minden kivitelezővel szerződést kell kötni a munka megkezdése előtt.

 

A családban vannak szakemberek a felújításhoz, mi magunk végeznénk el, külső vállalkozók nélkül. Csak anyagköltségre is beadható a kérelem?

Nem, kizárólag anyagköltségre nem. A támogatás összegében (ami legfeljebb a teljes költség fele) az anyagköltség és a munkadíj 50-50%-ban szerepel. Fontos, hogy a felújítást végző vállalkozókkal, szakemberekkel szerződést is kell kötni, és a szerződést is csatolni kell a támogatási kérelem benyújtásakor, nem elég csak a munkadíjról kiállított számlát.

Többféle munka esetén valamennyi munkáról be kell nyújtani a szerződést és a számlákat. Átutalással egyenlített munkadíj(ak) esetén az átutalás(ok)ról szóló igazolást is be kell nyújtani. Ezen kívül formanyomtatványon kitöltött számlaösszesítőt is mellékelni kell a támogatási kérelemhez.

 

Az édesapám építési vállalkozó, ő végezné el tető felújítást, akkor neki kell kiállítania a számlát a munkadíjról?

Családtagok, pontosabban a közeli hozzátartozók nem állíthatnak ki számlát a felújítási munkáról. Ide tartozik az egyenesági rokon, örökbefogadott, örökbefogadó szülő, házastárs vagy bejegyzett élettárs.

 

Hozzáépítenénk a házhoz, hogy még egy szoba legyen a gyerekek miatt. Erre is igényelhetjük a támogatást?

Nem, erre a munkára nem igényelhető. Új szoba építésére nincsen lehetőség ennek a pályázatnak a keretében, csupán már meglévő szoba vagy más helyiség felújítására.

 

Beépítjük a tetőteret. Pályázhatunk az otthonfelújítási támogatásra?

Sajnos nem. A Magyar Államkincstár állásfoglalása az, hogy tetőtér-beépítésre nem igényelhető a támogatás.

 

Honnan tudom letölteni a formanyomtatványt, amit a vállalkozóval kell szerződésként megkötni?

A Magyar Államkincstár honlapján a Lakossági ügyfelek menüpontban, az Otthonfelújítási támogatásnál, a Kérelem benyújtásának nyomtatványai menüpont alatt lehet megtalálni.

Kapcsolódó cikkek:

Amit az otthonfelújítási támogatásról tudni kell

Kisokos a burkolatokhoz

Laminált és vinyl padlók, parketták

Szaniterek

Fontos változások az otthonfelújítási támogatásban

Ezek az otthonfelújítási támogatás leggyakoribb buktatói

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Prémium minőségű laminált padló
  Korina tölgy színű 
  Kefélt fa hatású felület
  Magas kopásállóság (AC4/32)
  8 mm vastag
  2,397 m2/csomag

  Rendelésre

  Prémium minőségű laminált padló
  Pacific tölgy színű 
  Kefélt fa hatású felület
  Magas kopásállóság (AC4/32)
  10 mm vastag
  1,536 m2/csomag

  Raktáron, több mint 100 m2
  6 730 Ft / m2
  Megnézem