Támogatások

lakásfelújítás előtte utána Támogatások

Hatalmas az érdeklődés a gyermeket nevelők számára 2021. január elsejétől bevezetett új támogatási forma, az otthonfelújítási támogatás iránt. Nem csoda, hogy ilyen népszerű, hiszen a felújítási költségek egy részét, ideális esetben akár csaknem a felét a magyar állam állja, és sokféle munka után igényelhető, a fürdőszoba felújításától a konyha átalakításán át a nyílászárók cseréjéig.

fontos változások az otthonfelújítási támogatásban Támogatások

A gyermeket nevelő családok számára indított otthonteremtési támogatásnál változott néhány szabály az igényléssel kapcsolatban. A pontos feltételek betartására azért kell ügyelni, mert ezeken múlik, hogy a lakásunkban elvégzett felújítási munkákra fordított összeg egy részét visszakapjuk-e.

ház tetőterének felújítása Támogatások

A lakásra vágyóknak és az összeköltözőknek jó hír, hogy 2021.január 1-től új otthonnak számít a családi otthonteremtési kedvezmény szempontjából a tetőtérbeépítéssel vagy emelet-ráépítéssel létrehozott lakás is. Ezzel a CSOK többgenerációs otthonteremtési programmal bővült, ami a teljes összegű, azaz a gyermekek számától függően akár 10 millió forint támogatás igénylését teszi lehetővé.

otthonteremtési program információk Támogatások

Magyarország legnagyobb otthonteremtési programját hirdette meg a kormány 2021-re. A különféle támogatási típusból álló új programban január elsejétől olyan újdonságok szerepelnek, mint az otthonfelújítási támogatás, vagy az illetékmentes lakásvásárlás. Cikkünkben összefoglaltuk, mit jelent az új otthonteremtési program.

lakásfelújítási támogatás gyermekes szülőknek Támogatások

Tapétázásra, festésre, fürdőszobai szaniterek beépítésére, de még tetőablak cseréjére is igényelhető új támogatási forma indult 2021 januárjától. Ezt a segítséget a legalább egy gyermeket nevelő családok, illetve szülők vehetik igénybe saját otthonukhoz, és mint az az erről szóló kormányrendeletben olvasható, akár a költségek felét is átvállalhatja az állam.