Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mit kell tudni az otthonfelújítási támogatásról?


A legalább egy gyereket nevelő családok otthonuk teljes vagy részleges felújítását követően a számlákkal igazolt felújítási költségek felét (50 százalékát) maximum 3 millió forintig visszaigényelhetik a Magyar Államkincstártól.

Kik vehetik igénybe a lakásfelújítási támogatást?


A támogatást a háztartásban legalább egy gyermeket nevelő vagy váró (legalább 12 hetes magzat esetén) élettársak, vagy egyedülálló szülők vehetik igénybe. A gyermek 25 éves koráig kérhető, ha együtt él a családdal.

Kizárólag köztartozás mentes személy igényelheti.

Feltétel a legalább 1 éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. Ez lehet egy felsőoktatási jogviszony, vagy munkaviszony, amit maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben.

Az igénylőnek, illetve kiskorú gyermekének a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50 százalékos ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie.

Mire lehet a támogatást igénybe venni?


A támogatás saját ingatlan felújítására kérhető, és kizárólag az alábbi munkálatok finanszírozhatóak vele:

 • víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, ezek belső hálózatának kiépítése vagy cseréje,
 • fürdőhelyiség, WC létesítése olyan lakásban, amelyben eddig nem volt,
 • fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrásokatt is,
 • épület külső festése, színezése, szigetelése, utóbbinál, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelést,
 • külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása,
 • tető cseréje, felújítása, szigetelése,
 • kémény építése, korszerűsítése,
 • klímaberendezés beépítése, cseréje,
 • napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje,
 • belső tér felújítása, ideértve a belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréje, felújítása, festése, tapétázása, galéria építése, belső lépcső építése vagy cseréje, szaniterek beépítése vagy cseréje, villanykapcsolók és -dugaljak kialakítása és cseréje, belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítése, cseréje vagy felújítása, világítótestek beépítése vagy cseréje,
 • a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (pl. nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása,
 • kerítés építése,
 • garázs vagy nyitott kocsibeálló építése
 • terasz, loggia, erkély, előtető építése,
 • térburkolat készítése, cseréje,
 • télikert kialakítása,
 • mozgáskorlátozott szülő vagy gyermek esetén az akadálymentesítés
 • alapozás megerősítése,
 • beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje,
 • melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
 • szabályozott szellőzési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje
 • szennyvíz tisztítására és elhelyezésére szolgáló egyedi szennyvízkezelő berendezés vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárgy telepítése vagy cseréje.


Példák az elszámolható felújítási munkákra:

Elszámolható felújítási munkák

 

Mekkora lehet a támogatás összege?


A lakásfelújítási támogatás keretén belül a költségek felét, maximum 3 millió forintot lehet visszaigényelni. Fontos, hogy a támogatás összegében 50-50 százalékos arányban kell lennie az anyagköltségnek és a szerelést/felújítást végző szakemberek munkadíjának.

Példák a számlák alapján kifizethető támogatási összegekre:

Példa 1

 Példa 2 

Felújítás teljes költsége:

6.000.000,- Ft

Felújítás teljes költsége:

4.500.000,- Ft

Anyagköltség:

5.000.000,- Ft

Anyagköltség:

3.000.000,- Ft

Munkadíj:

1.000.000,- Ft

Munkadíj:

1.500.000,- Ft

Kifizethető támogatás:

2.000.000,- Ft

Kifizethető támogatás:

2.250.000,- Ft

Ebben az esetben a teljes munkadíj és az 50-50%-os szabály miatt ugyanannyi anyagköltség (1.000.000 Ft -1.000.000 Ft) számolható el. A munkadíj itt korlátozza, hogy a maximális összegű támogatást megkérjük, az igényelhető támogatás „csak” 2.000.000 Ft lesz.

Jelen esetben a kifizethető támogatás a teljes felújítási költség fele, azaz 2.250.000 Ft lesz. 1.125.000 Ft anyagköltség és ugyanennyi munkadíj elszámolható.

 

Hogyan és meddig igényelhető?


Az otthonfelújítási támogatás 2022. december 31-ig a Magyar Államkincstártól igényelhető. A támogatási kérelmeket a Kincstár a beérkezés időpontját követően, a beérkezés sorrendjében, 30 napon belül bírálja el.

Otthonfelújítási támogatás folyamata

 

Szükséges dokumetumok


A benyújtáshoz szükséges nyomtatványokat a Magyar Államkincstár honlapján találod:
http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/kerelem-benyujtasanak-nyomtatvanyai