Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Fontos változások az otthonfelújítási támogatásban

fontos változások az otthonfelújítási támogatásban

A gyermeket nevelő családok számára indított otthonteremtési támogatásnál változott néhány szabály az igényléssel kapcsolatban. A pontos feltételek betartására azért kell ügyelni, mert ezeken múlik, hogy a lakásunkban elvégzett felújítási munkákra fordított összeg egy részét visszakapjuk-e.

FRISSÍTÉS: Bár az otthonfelújítási támogatás 2022. december 31. után már nem igényelhető, a lakásfelújításhoz, a padlástér lakhatóvá tételéhez, egy-egy helyiség átalakításához, a kerítés újjáépítéséhez vagy éppen a tető és a terasz felújításához nálunk széles termékpalettáról válogathatsz építőanyagokat. Néhány kattintással minden szükséges alapanyagot megrendelhetsz nálunk kényelmesen, otthonról.

Ha pedig kérdésed volna, hívj bennünket a +36/1-9999-686-es telefonszámon, vagy írj nekünk a hello@epitoanyag.hu e-mail címre.

Korábban többször írtunk az otthonfelújítási támogatásról, az alapvető tudnivalókat külön blogbejegyzésben foglaltuk össze. A gyakran felmerülő kérdéseket a „Lakásfelújítási támogatás – kérdések és válaszok” című bejegyzésünkben válaszoltuk meg. Egy harmadik blogposztban pedig felhívtuk a figyelmet az otthonfelújítási támogatás leggyakoribb buktatóira.

Az otthonfelújítási támogatással kapcsolatos módosítások elsődleges célja, hogy minél többen legyenek jogosultak az igénybevételére. Ugyanakkor a szabályzat bizonyos szigorító intézkedéseket is tartalmaz, amelyek elsősorban a kapcsolódó otthonfelújítási hitel felvételére vonatkoznak, és a támogatások halmozását, a visszaélések elkerülését szolgálják.

 

Szélesebbé vált az otthonteremtési támogatást igénylők köre

Az egyik legfontosabb módosítás az, hogy azok is élhetnek ezzel az állami támogatási formával, akiknek van saját ingatlanuk, de szolgálati lakásban élnek – például orvosok és más egészségügyi dolgozók. Ebben az esetben a saját lakás felújítására igényelhetik a támogatást, és az sem feltétel, hogy az igénylő és gyermeke 1 évnél hosszabb ideje éljen a felújítandó saját ingatlanban. A módosítás a már folyamatban levő igénylésekre is érvényes.

 

otthonfelújítási támogatás változásai 2021 áprilistól

 

Bővül azon munkálatok köre, amelyre igényelhető a támogatás

Azoknak a munkálatoknak a teljes listáját, amelyre a támogatás igényelhető (a támogatás összes feltételével és az igénylés módjának részletes leírásával együtt), a vonatkozó kormányrendelet tartalmazza.

A támogatható munkálatok eddig is széles köre két listataggal bővült: a szabályozott szellőzési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, valamint szennyvíz tisztítására és elhelyezésére szolgáló egyedi szennyvízkezelő berendezés vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárgy telepítése vagy cseréje. A változás érinti a már beadott és/vagy elbírálás alatt levő igényléseket is.

A fentiekkel együtt tehát így bővült a támogatott munkálatok köre 2021. április 21-től:

- víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, ezek belső hálózatának kiépítése vagy cseréje,

- fürdőhelyiség, WC létesítése olyan lakásban, amelyben eddig nem volt,

- fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrásokatt is,

- épület külső festése, színezése, szigetelése, utóbbinál, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelést,

- külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, párkányok, küszöbök cseréje vagy felújítása,

- tető cseréje, felújítása, szigetelése,

- kémény építése, korszerűsítése,

- klímaberendezés beépítése, cseréje,

- napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje,

- belső tér felújítása: a belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréje, felújítása, festése, tapétázása, galéria építése, belső lépcső építése vagy cseréje, szaniterek beépítése vagy cseréje, villanykapcsolók és -dugaljak kialakítása és cseréje, belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítése, cseréje vagy felújítása, világítótestek beépítése vagy cseréje,

- a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (pl. nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása,

- kerítés építése,

- garázs vagy nyitott kocsibeálló építése

- terasz, loggia, erkély, előtető építése,

- térburkolat készítése, cseréje,

- télikert kialakítása,

- mozgáskorlátozott szülő vagy gyermek esetén az akadálymentesítés

- alapozás megerősítése,

- beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje,

- melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,

- szabályozott szellőzési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje

- szennyvíz tisztítására és elhelyezésére szolgáló egyedi szennyvízkezelő berendezés vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárgy telepítése vagy cseréje

A napelemes rendszereknél az anyagköltség és ahhoz kapcsolódó vállalkozói díj továbbra sem haladhatja meg a bruttó 450 000 Ft/kWp összeget, de ebbe a költségbe most már nem számít bele a tetősíkba integrált, napenergia-hasznosítást biztosító tetőhéjazat költsége

 

Lakásfelújítási hitel

Az is lényeges változás, hogy már nem kell a felújításra felvett hitel folyósítását követően, egy éven belül a munkálatok elvégzését számlákkal igazolni a banknak. Viszont teljes bizonyító erejű magánokiratban kell nyilatkozni arról, hogy az igénylő az otthonfelújítási hitel összegét a jogszabályban meghatározott célokra fordítja.

Ha valaki a kölcsön igényléséhez szükséges TB-jogviszonyát tanulóként érvényesíti, elég egy nyilatkozat a tanulói jogviszonyról.

Kapcsolódó cikkek:

Amit az otthonfelújítási támogatásról tudni kell

Lakásfelújítási támogatás – kérdések és válaszok

Ezek az otthonfelújítási támogatás leggyakoribb buktatói

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Átlagos igénybevételű belső térbe 
  Normál gipszkarton lap
  Páraterhelés: maximum 70%
  12,5 mm vastag
  Fehér színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 1000 tábla
  2 650 Ft / tábla
  Megnézem

  Aljzatok szintkülönbségeinek kiegyenlítésére
  Maximum 30 mm vastagságig 
  Szürke
  Anyagszükséglet: kb. 1.5 kg/m²/mm
  25 kg/zsák
  42 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 db
  4 390 Ft / db
  Megnézem

  Gyárilag előkevert szárazbeton
  Beltérben és fedett kültérben is használható 
  Anyagszükséglet: 20 kg/m2/cm
  40 kg/zsák
  30 zsák/raklap
   

   

  Raktáron, több mint 100 zsák
  1 830 Ft / zsák
  Megnézem