Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Jelek, hogy eljött a tetőcsere ideje

Tető

Ha a tetőcserét tervezünk, minden bizonnyal tisztában vagyunk vele, hogy nem épp a legkisebb költségvetésű projektek közé tartozik. Így aztán hajlamosak vagyunk halogatni a kivitelezését. Pedig a csereérettségnek vannak egyértelmű jelei. Ha ezek megjelentek, tényleg itt az ideje lépnünk.

Az igazi problémák akkor kezdődnek, ha a víz be tud szivárogni, be tud férkőzni a cserepek és zsindelyek alá, és így megkezdi az ezek alatti tetőszerkezet károsítását is. Ezt mi már általában csak a penészesedésből, vizesedésből vesszük észre. Nem érdemes ezt a fázist megvárni, érdemes figyelni a korai előjelekre is.

Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a jelenlegi tető mikor került a házra. Ha már mi magunk építettük, akkor jegyezzük fel annak dátumát, és fordítsunk erősebb figyelmet rá a szavatossági idő után. Ha korábban készült épületről van szó, akkor pedig szerezzük be ezt az információt, nézzünk utána, mennyi időre szánták azt a típusú tetőszerkezetet, fedőanyagot.

 

A tetőcserepek

Általánosságban 20 évvel érdemes számolni, de ha a 80-as, 90-es években épült a házunk, az akkori cserepek még nem a mai, több évtizedes fagyállóságú és vízzáróságú cserepek voltak. A ma vásárolt új tetőcserepekre a gyártók már akár öt évtizedes garanciát is vállalnak.

Ha a tetőnk elöregedett, annak vannak szemmel is jól látható jelei. A kopott cserepeken túl tipikusan ilyen, ha a szélek már hullámosak, felhajlottak, repedések vannak a zsindelyeken vagy épp foltok jelennek meg rajta. Ezen a ponton már érdemes kihívni egy szakembert, aki segít eldönteni, halogatható-e még a tető cseréje vagy sem.

 

Moha a tetőn

Szintén komoly figyelmeztető jel lehet a moha jelenléte házunk tetején. Ha ez megjelenik a cserepeken, a zsindelyeken vagy akár azok között, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy nagyobb a baj, mint gondolnánk. A moháról közismert tény, hogy elsősorban az árnyékos, nedves helyeken jelenik meg. Ebből következően, ha a tetőnkön mohát látunk, borítékolhatjuk, hogy akkor az is nedves. Ha pedig nedves, károsodott is.

A moha ráadásul fel is gyorsítja a tető rongálódását, mivel magába szívja a vizet, az nem tud elfolyni. A cserepek megrepednek alatta, a víz utat talál lefelé, és máris „boldog” tulajdonosai lehetünk a penészfoltoknak.

A kis zöld növény megjelenésekor azért még van lehetőségünk időt nyerni. Első körben mindenképp hívjunk ki egy erre szakosodott szakembert, aki eltávolítja a tetőnkről a mohát, ezáltal is lelassítva az erodáló folyamatokat. Ezzel egyidőben pedig legalább kapunk egy szakvéleményt is, hogy mennyi időnk van még a teljes tetőcseréig, ideje-e már nekiállnunk a malacpersely feltörésének.

Persze, az is kiderülhet, hogy a problémát meg tudjuk oldani kisebb javításokkal is. Vagy ha a tetőszerkezet még jó állapotban van, akkor elég lehet csak a fedést cserélni.

Kapcsolódó cikkeink:

Házépítés lépésről lépésre - a tető megépítése

Kerámia vagy betoncserép? Segítünk választani!

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Beton alapcserép
  Élénk színű, selyemfényű felület
  12 fokos tetőhajlásszögtől
  Novo felület
  Antracit színű
  A terméket kötegben értékesítjük
  44 db/köteg
  10 db/m2

  Raktáron, több mint 10000 db
  495 Ft / db
  Megnézem

  Tetőfedő zsindely
  Top: 15 év garancia
  Üvegszál erősített bitumenes zsindely
  Könnyen hajlítható és vágható
  Barna színű
  10,5 kg/m2
  3 m2/csomag

  Raktáron, több mint 10 m2
  3 430 Ft / m2
  Megnézem

  Kerámia, hornyolt tetőcserép
  A hagyomány keveredik a korszerű minőséggel 
  Egyszerű forma
  Téglavörös színű
  A terméket kötegben értékesítjük
  10 db/köteg
  18,10–21,50 db/m²

  Raktáron, több mint 10000 db
  356 Ft / db
  Megnézem