Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?

Tetőablak

Tetőtér beépítésénél és felújításánál egyaránt kulcsfontosságú elem a tetőablak.

 

Mikor van itt a csere ideje?

Ha azt veszed észre, hogy a tetőablaknál télen húz be a hideg, nyáron átforrósodik az üvege, nehezen nyitható / zárható, esetleg rendszeresen párásodik és penészesedik, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ablakod megérett a cserére. Míg a felsorolt esetek egy részében még halogathatod egy ideig a döntést, penészesedés esetén érdemes mielőbb a tettek mezejére lépni.

De miért is halogatnád a váltást? Az új ablakoknak köszönhetően szebb lesz a szoba, egészségesebb a levegő, ráadásul a fűtési költségek is csökkennek. Egy új generációs ablak pedig könnyebben kezelhető és többet tud, mint az elődje.

 

Mivel jár a tetőablakcsere?

Fontos tudni, hogy a régi tetőtéri ablak kicserélése biztosan érinteni fog más anyagokat, termékeket is az ablakon és annak környezetében – még abban az esetben is, ha azonos méretű új ablakot választunk.

 

Áthelyezhető-e az árnyékoló?

Szinte biztos, hogy a régi ablakon használt árnyékolót nem lehet az újra átrakni, mivel az egyes ablakgenerációknak más a konstrukciója és üvegfelülete. Magyarul váltáskor egy új árnyékoló beszerzésével is számolni kell.

 

Meg kell-e bontani a belső burkolatot?

Egyes ablakmárkák gyártói azt hirdetik, hogy amennyiben azonos márkájú és méretű új ablak kerül beépítésre, a belső burkolat érintetlen maradhat. Minden más esetben azonban célszerű a megbontani a belső burkolatot, majd újra létrehozni. Ha pozitív oldalt nézzük, akkor az ablakcsere egyúttal alkalmat ad akár az ablak teljes környezetének megújítására.

 

Új tető régi ablakkal?

Ha belefogunk a teljes tető cseréjébe, jellemzően nem célszerű a régi ablakot visszaépíttetni az új tetőbe.  Alapvetően az ablak állapota határozza meg, hogy érdemes-e visszatenni, de kiszedéskor a burkolókeret szinte biztosan megsérül.

Ráadásul, ha a régi ablakunk már nem a legfrissebb széria, akkor a későbbiekben nehéz lesz bármit is vásárolni hozzá. Alkatrészt, kiegészítőt találni sok időbe kerül és drágább, így végül a régi ablakkal nem jövünk ki (sokkal) jobban, mint egy újjal. Magyarul az új tetőbe célszerű inkább új ablakot építeni.

 

Falfelújítás előtt vagy után?

A tetőcseréhez hasonlóan egy falfelújítás, festés esetén is jó ötlet lehet egyúttal az ablakcserébe is belevágni. Ha így döntünk, akkor érdemes az ablakcserével kezdeni, ellenkező esetben a kétszer kellene elvégeztetnünk és kifizetnünk a festést.

Tetőablak konfigurátorunk segít a választásban - próbáld ki most!

További hasznos információk a tetőablakokról
Megéri-e drágább, energiatakarékosabb tetőablakot venni?
Méretválasztás
Nyitási mód
Anyag és szín

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Fa, színtelen lakkal
  Felső kiliccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m²K
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges

  Raktáron, 2 db
  109 630 Ft / db
  Megnézem

  Fa, színtelen lakkal
  Alsó kilinccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m²K
  Automata szellőztető funkcióval
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges

  Rendelésre
  123 355 Ft / db
  Megnézem

  Műanyag, fehér színben
  Alsó kilinccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m²K
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges
   

  Rendelésre
  116 815 Ft / db
  Megnézem