Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Hőszigetelés fűtési szezon előtt

hőszigetelés szigetelőanyaggal

Nem lehet eleget beszélni erről a témáról, különösen most, hogy az újabb fűtésszezon elején állunk. A tél közeledtével felmerül az emberben a kérdés: kellően jól van-e szigetelve a házam, mindent megtettem-e annak érdekében, hogy minél több meleget tartsak bent a négy fal között, hogy minél kisebb legyen a fűtésszámla?

 

Hőszigetelési módok

Szigetelésre a házunk több pontján is szükségünk van. Egyik sem elhanyagolható, mindegyikkel újabb és újabb csatákat nyerhetünk meg a hőveszteséggel vívott harcban.


Beltéri hőszigetelés

Alapvetően a külső hőszigetelésre érdemes törekedni, de vannak olyan épületek, ahol ez nem megoldható. Tipikusan ilyenek a műemlék jellegű épületek, de akár a paneleket is ide sorolhatjuk. Ezekben az esetekben javasolt a belső hőszigetelés alkalmazása. Ez történhet hőszigetelő festékkel, ytong multiporral vagy akár üveg-, kőzet- vagy ásványgyapottal is.


Homlokzati hőszigetelés

A hőveszteség legnagyobb része, közel 40%-a rosszul hőszigetelt homlokzat miatt következik be. Egy megfelelő homlokzati hőszigeteléssel akár 70%-kal is növelhetjük falaink hőszigetelő képességét. Ez éves szinten már bizony a fűtésszámlán is meg fog mutatkozni. Ezekre a felületekre elsősorban a polisztirol, grafitos polisztirol, XPS zártcellás polisztirol és a kőzetgyapot hőszigetelő rendszereket javasoljuk alkalmazni.


Lábazati hőszigetelés

A homlokzat mellett szintén jelentős lehet a hőveszteség a lábazatnál is. A teljesen csupasz lábazaton igen erős hőhíd képződhet, amelyet csak fokozhat, ha a fal többi része viszont le van szigetelve. Sőt, itt még a nedvesség lecsapódásával, penészesedéssel is számolnunk kell. Annak függvényében, hogy a lábazat szigetelése csak talajszint feletti vagy a talajszint alatti részt is érinti, itt nyíltcellás expert polisztirol lapokkal vagy XPS zártcellás polisztirol lapokkal érdemes dolgozni.


Anyagfajták

Ma már nagyon sok szigetelő anyag közül választhatunk. Azonban nem mindegyik való minden felületre. A gyártás során a három leggyakrabban használt anyag a kőzetgyapot, az üveggyapot, valamint a fagyapot, de egyre népszerűbb az ásványgyapot is.


Kőzetgyapot szigetelés

A kőzetgyapot szigetelés kiváló hőszigetelő, hangszigetelő képességgel rendelkezik, tartós, nedvességre sem érzékeny, sőt tűzálló, kiváló légáteresztő képességű, valamint a környezetre és az egészségre sincs káros hatással. Épp ezért az alkalmazása is igen sokrétű. Használható a tetőtér beépítésénél, válaszfalaknál, előtét falaknál, padlásfödémeknél, de akár az aljzatbeton szigetelésénél is.

 

kőzetgyapot szigetelőanyag

 


Üveggyapot szigetelés

A kőzetgyapothoz hasonlóan nagyon népszerű és sokrétű az üveggyapot szigetelés is. Két fő típusát érdemes megkülönböztetni: vannak a kisebb testsűrűségű, tekercses üveggyapot szigetelések és a nagyobb testsűrűségű, tekercses és táblás üveggyapot szigetelések. Előbbieket inkább padlásfödémek, álmennyezetek szigetelésénél, utóbbiakat pedig a tetőtér beépítésnél, válaszfalaknál, előtét falak készítésénél érdemes használni.

 

üveggyapot szigetelés

 


Fagyapot szigetelés

A fagyapot szigetelés igen régi múltra tekint vissza, az 1900 évek elején jelent meg a hőszigetelőanyagok piacán. A faforgács szálakat cementkötéssel kapcsolják össze és táblákba préselik őket. A hőszigetelő hatás érdekében két réteg fagyapot közé egy réteg polisztirol hab is kerül. Kiváló akusztikai tulajdonságokkal is bír, valamint a felülete festhető, élkezelhető, ezért előszeretettel használják látszó felületeken is.

 

fagyapot szigetelőanyag

 


Ásványgyapot szigetelés

A szigetelőanyagok piacán az új generációt az ásványgyapot képviseli. Sokéves kutatómunkával fejlesztették ki ezt a kötőanyag technológiát. A kőolaj alapanyagú vegyipari anyagok helyett inkább újrahasznosított, illetve a természetben előforduló nyersanyagokat használnak az előállításához. Alkalmazása a régebb múltra visszatekintő kőzetgyapot és üveggyapot társaihoz hasonlóan igen sokrétű. Hozzájuk hasonlóan használható a tetőtér beépítésénél, a válaszfalaknál, az előtét falaknál, de akár a padlásfödémeknél is.

 

Kapcsolódó cikkek:

A falak hangszigetelése

Mi az a hőátbocsátási tényező és miért fontos?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Grafitos EPS terhelhető hőszigetelő lemez
  A grafit adalék révén a fehér EPS-nél jelentősen jobb hőszigetelés
  Normál terhelhetőségű, lépésálló
  Födémben, padlóban is használható
  Szürke színű
  50x100 cm; 0,5 m2 táblaméret
  5 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük

  Raktáron, több mint 100 m2
  2 745 Ft / m2
  Megnézem

  Zártcellás XPS hőszigetelő lemez
  Koszorú, lábazat, hőhidak szigetelésére
  Passzívházakhoz különösen ajánlott
  Kiváló hőszigetelő-képességű
  Nagy szilárdságú
  Nedves környezetben is használható
  Érdes felületű, kiváló tapadású
  Rózsaszínű
  60x125cm; 0,75 m2 táblaméret
  2,25 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük

  Raktáron, több mint 100 m2
  3 755 Ft / m2
  Megnézem

  Homlokzati kőzetgyapot szigetelés
  Hő- és hangszigetelő
  Nem éghető, tűzterjedési gátak kialakítására
  A terméket raklapos kiszerelésben értékesítjük
  1,2  m2/ bála; 0,6 m2/tábla
  19,2 m2/raklap

  Rendelésre
  9 405 Ft / m2
  Megnézem