Kőzetgyapot szigetelés

223 találat a szűrt feltételek szerint

Az épületek energiafelhasználásának jelentős részét a fűtési és hűtési költségek teszik ki. A kőzetgyapot szigetelés segítségével csökkenthető ezeknek a költségeknek a mennyisége. A szigetelés télen védi a házat a hidegtől, nyáron pedig a melegtől. Ezáltal jelentős energiamegtakarítás érhető el a fűtés és hűtés terén.

A kőzetgyapot természetes alapanyagból készül, fő összetevője a bazaltkő. Előállítása során minimalizálják a környezetkárosítást. A kész termékek sem bocsátanak ki káros anyagokat, még tűz esetén sem. Emellett a kőzetgyapot rendkívül időtálló és tűzálló anyag, ami hozzájárul az épületek stabilitásához és biztonságához.

A kőzetgyapot széleskörűen alkalmazható szigetelőanyag: a pincétől a padlásig, a családi házaktól a közintézményeken át az ipari létesítményekig egyaránt használható. Alkalmas homlokzatok, padlástér vagy válaszfalak szigetelésére, de felhasználható lépésálló födémszigetelésre is. Gyakran alkalmazzák kiváló hő-és hangszigetelő tulajdonságainak köszönhetően, miközben jó páraáteresztő tulajdonsággal is rendelkezik. Alak- és mérettartó: a nagy hőmérsékletkülönbséget alakváltozás és feszültség nélkül el tudja viselni, mivel szálas anyagának köszönhetően nincsen értelmezhető hőtágulása. Nem zsugorodik, nem esik össze, hőszigetelő képességét élettartamán keresztül megőrzi.

Mindezek alapján bátran állíthatjuk, hogy a kőzetgyapot szigetelés környezetbarát és hatékony megoldás az épületek energiahatékonyságának javítására.

Kapcsolódó cikkek

Férfi belső szigeteléshez üveggyapot szigetelőanyagot készít elő védőfelszerelésben, hesztyűben, maszkban és védőszemüvegben a lakásban Szigetelés

Egyes épületeknél csak a belső szigetelés jöhet szóba. Sokkal nagyobb körültekintést igényel, nagyobb a hibalehetőség is, de szakszerű munkával hatékony, tartós és kivitelezhető.

mindent a kőzetgyapot szigetelésről Szigetelés

Ha a házunk hőszigetelésében gondolkodunk, érdemes alaposan körülnézni a kínálkozó lehetőségek között, hiszen a hőszigetelési képesség csak egyetlen a szigetelőanyagok tulajdonságai között, amely fontos szempont lehet a választásnál. A kőzetgyapot, mint természetes szigetelőanyag, nagyon népszerű megoldás – részben emiatt érdemes alaposabban körüljárni, hogy mely tulajdonságai miatt döntünk jól, ha ezt választjuk.