Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Házépítés lépésről lépésre – a tető megépítése

A tető megépítése
A tető megépítése

Ha már állnak a falak, jöhet a ház éke, a tető. Nem kevesebb szerepe van a leendő otthonunkban, mint hogy megvédjen minket az időjárás viszontagságaitól, megóvja az épület többi részét, a belső tereket. Hogy ezeket a feladatokat meddig tudja professzionálisan ellátni, attól függ, milyen minőségűre építjük meg.

 

Ácsmunka

Az ácsmunka során több réteg épül, amely végül a tetőnket adja. Először elkészül a fedélszerkezet, amelynek az a feladata, hogy a később keletkező terheléseket – szél, hó súlya, tető tömege – átadja az épület egyéb teherhordó szerkezeteinek. Ezt követi a párazáró réteg, amely a nevéből is adódóan azt gátolja meg, hogy a pára bejusson a fa szerkezetekbe. Ha ez is pipa, jöhet a lécezés. Ezek azok a faanyagok, amelyekre a folyamat végén a cserepek is kerülnek.

 

Bádogozás

Azonban mielőtt azt hinnénk, ennyi, és jöhet is a legvégső réteg, még előtte szükségünk lesz egy bádogosra is. A bádogozás során kerülnek fel az ereszcsatornák, illetve azok egyéb részei, az oromszegély, a kéményszegély és a lefolyócsövek is. Csak ezt követően kerülhet fel a fedélhéjazat, közismertebb nevén a cserép.

 

Cserepek felrakása

A többségünk a munkafolyamat eme részét ismeri leginkább a tetőfedésből. Nem véletlen, hiszen a cserép az, ami a leglátványosabb a teljes folyamatból. Ráadásképp komoly szerepe van a házunk stílusának kialakításában is, ezért fontos, hogy összhangban legyen az épület többi stíluselemével. Mindemellett megvéd minket a nap, a csapadék vagy épp a por káros hatásaitól.

Amikor kiválasztjuk a házunkhoz a cserepet, vegyük figyelembe, milyen éghajlaton élünk, milyen környezeti hatásokra kell számítanunk azon a területen vagy épp mekkora a tengerszinttől való távolságunk. Ugyanígy nézzük meg azt is előtte, milyen alakot, hajlásszöget tervezünk, mert nem minden cserép alkalmas minden formára.

A végösszegbe persze az is beleszól, hogy mindezt kerámiából vagy betonból szeretnénk megoldani. Korábban főként szerves, elsősorban növényi anyagokat használtak a tetőfedéshez. Ilyen ősi módszer volt a zsúpfedés, a nádfedés, a zsindelyfedés vagy a különböző deszkafedés is. Ma, a modern világban azonban általában cseréppel dolgoznak, azon belül is az égetett agyagcserép, illetve a betoncserép a legelterjedtebb.

A kalkuláció során fontos információ a tető felületi mérete, az anyagszükséglet – ne feledkezzünk meg a tartozékokról sem! -, a szigetelés vagy hogy épp milyen formájú tetőt fedünk. Nem mindegy, hogy sátortető, félnyeregtető, kontytető, nyeregtető vagy egy más tetőtípus szerepel a terveinkben.

Összességében a kőművesmunkák után az építkezés második legköltségesebb része bizony a tetőfedés. Nem véletlen, hiszen az anyagköltségek mellett több szakemberre, ácsra, bádogosra egyaránt szükség van a munkálatok során. Nem érdemes rajta spórolni, hisz a későbbi otthonunk biztonságát, időállóságát, időjárási viszontagságokkal szembeni ellenállását határozzuk meg vele.

Kapcsolódó cikkek:
Kerámia vagy betoncserép? Segítünk választani!
Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?
6 dolog, amire figyelni kell a tetőtér beépítésekor

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Lehulló csapadék összegyűjtésére, elvezetésére
  2 méteres szálhossz
  Antracit színű
  Színes alumínium
  Kiterített szélessége 33 cm
  Illesztése forrasztással, szegeccsel, vagy ragasztóval

  Raktáron, 9 db
  4 520 Ft / db
  Megnézem

  5 m szálhossz
  5 cm széles
  3 cm vastag
  I. osztályú 
  Impregnált fenyő tetőléc
  Légszáraz (szabadban tárolt)

  Raktáron, 6585 fm
  325 Ft / fm
  Megnézem

  4 rétegű párazáró tetőfólia
  150 cm széles
  Hőtükrös
  A hőszigetelés fűtött oldalára
  Teljes biztonságot nyújt lég- és párazárásban
  Nagy szakítószilárdságú
  Rugalmas, könnyen beépíthető
  180g/m2
  75 m2/tekercs
  A terméket folyóméterben értékesítjük

  Raktáron, 1767 m2
  1 120 Ft / m2
  Megnézem

  Zsindelyes tetőfedéshez
  Nagy szakítószilárdságú
  Ellenáll a tető dilatációjának

  Raktáron, 32 tekercs
  15 820 Ft / tekercs
  Megnézem

  Beton tetőcserép  
  Hosszabb színállandóság, magas színvédelem
  Vonzó, természetes hatású selyemfény
  Antracit színű
  A terméket kötegben értékesítjük
  42 db/köteg
  9,80-10,42 db/m2

  Raktáron, 49117 db
  430 Ft / db
  Megnézem