Termékek
Termékek

Blog

kerti járda építése és kialakítása

A ház körüli járda sok fontos szerepet tölt be. Egyrészt jelentőséggel bír a vízelvezetésben, másrészt sokat segít a ház és a kert megközelítésében, harmadrészt nagyban hozzátesz az otthonunk megjelenéséhez is.

szigetelési kisokos szigetelőanyagok

Új ház építésekor vagy a régi ingatlan felújításakor laikusként nem könnyű eligazodni a különféle hő- és hangszigetelési módok között. Az alábbiak segítséget nyújtanak a megfelelő szigetelés kiválasztásához.

mit tudnak az egyes tetőcserép típusok

Ahány ház, annyi különböző fajtájú tetőcserép? Ha a jól ismert mondás ebben a formában nem is állja meg a helyét, a különféle épülettípusokhoz, különféle igényekhez különféle tetőcserepek kellenek. Lássuk, milyen cserépfajták közül választhatunk, és melyik milyen jellemzőkkel bír!

tondach ereszcsatorna rendszer

A tetőszerkezet az elemeivel együtt a ház időjárásnak talán leginkább kitett része. A tűző nap fénye és melege, a hó súlya, a csapadék mennyisége, a nedvesség, a ráhulló sár, por és egyéb szennyeződés, a ráhajló ágak mind-mind károsíthatják a tető részegységeit.

hogyan válasszunk tetőcserepet a házra

Akár tetőcserét tervezünk, akár az új házunkra a tető elemeinek tervezésén gondolkodunk, a tetőcserép kiválasztása nem könnyű feladat. A tetőcsere és -építés költséges, ugyanakkor egy háztető hosszú időre szól. 

milyen a jól megépített tető

Ha a házépítéskor nem spórolták ki a minőségi anyagokat, akkor egy jó tető évtizedekig szolgálhat kifogástalanul. De előbb vagy utóbb eljön a tetőcsere ideje. Összegyűjtöttük az alapinformációkat arról, hogy mire érdemes figyelni a felújításkor.

belső falak hőszigetelése

Tél vége felé járva, kemény fagyok után mindenki számára egyértelmű, hogy a hőszigetelés fontos kérdés a ház téli fűtése során. Akár építésről, akár otthonfelújításról legyen szó, a hőszigetelésen nem lehet és nem is érdemes takarékoskodni.

Ereszcsatorna cseréje a házon

A csapadék elvezetéséről a házak ereszcsatorna rendszere gondoskodik. Ha ezek az évek során elhasználódnak, nem tudják funkciójukat betölteni, így cserére lesz szükség. Áttekintjük, mire érdemes ügyelni a cserénél.

a térkövezés a kertépítés fontos eleme

A fák, cserjék, virágok hangulatot teremtenek, a szép gyep rendezetté, üdévé teszi a környezetünket, de a legfontosabb, az első lépés a külső terület rendezésekor a járdák, utak, pihenők kialakítása. Erre a legalkalmasabbak a térkövek.

beltéri gipszkarton válaszfal és tároló

Aki lakásfelújításba fog, az előbb-utóbb találkozik a gipszkartonnal, mint az egyik univerzálisan felhasználható anyaggal. Amikor lakásbelsőt alakítunk ki vagy alakítunk át, változatos módon tudjuk alkalmazni.

ház tetőterének felújítása

A lakásra vágyóknak és az összeköltözőknek jó hír, hogy 2021.január 1-től új otthonnak számít a családi otthonteremtési kedvezmény szempontjából a tetőtérbeépítéssel vagy emelet-ráépítéssel létrehozott lakás is. Ezzel a CSOK többgenerációs otthonteremtési programmal bővült, ami a teljes összegű, azaz a gyermekek számától függően akár 10 millió forint támogatás igénylését teszi lehetővé.

otthonteremtési program információk

Magyarország legnagyobb otthonteremtési programját hirdette meg a kormány 2021-re. A különféle támogatási típusból álló új programban január elsejétől olyan újdonságok szerepelnek, mint az otthonfelújítási támogatás, vagy az illetékmentes lakásvásárlás. Cikkünkben összefoglaltuk, mit jelent az új otthonteremtési program.

lakásfelújítás előtte utána

Hatalmas az érdeklődés a gyermeket nevelők számára 2021. január elsejétől bevezetett új támogatási forma, az otthonfelújítási támogatás iránt. Nem csoda, hogy ilyen népszerű, hiszen a felújítási költségek egy részét, ideális esetben akár csaknem a felét a magyar állam állja, és sokféle munka után igényelhető, a fürdőszoba felújításától a konyha átalakításán át a nyílászárók cseréjéig.

hőszigetelés épületen szigetelőanyaggal

Akár új építésű házról van szó, akár egy régebbit szeretnénk felújítani, a hőszigetelés előbb vagy utóbb napirendre kerül. Előbbi esetében eleve tervezünk vele, utóbbi esetében azonban nem biztos, hogy van elegendő hely a szigetelőanyag számára. Mi a megoldás ilyenkor?

lakásfelújítási támogatás gyermekes szülőknek

Tapétázásra, festésre, fürdőszobai szaniterek beépítésére, de még tetőablak cseréjére is igényelhető új támogatási forma indul 2021 januárjától. Ezt a segítséget a legalább egy gyermeket nevelő családok, illetve szülők vehetik igénybe saját otthonukhoz, és mint az az erről szóló kormányrendeletben olvasható, akár a költségek felét is átvállalhatja az állam.

Ünnepi nyitvatartás

Decemberben mi is pihenünk egy kicsit, hogy jövőre megújult erővel segítsük állmaid otthonához a megfelelő építőanyagok kiválasztását és beszerzését.

Az utolsó munkanapunk idén: december 18. péntek.

Ez azt is jelenti, hogy ez az utolsó nap 2020-ban, amikor még át tudod venni a kívánt termékeket, illetve eddig szállítjuk ki azokat.

Első munkanapunk január 4. hétfő.

tetőfólia a tető szigeteléséhez

Házunk teteje számos feladatot lát el. Ide tartozik a védelem az időjárás viszontagságaival szemben, a csapadék kizárása, a széltől való megóvás, és ma már a hőszigetelés is. Ez utóbbihoz pedig elengedhetetlen eszköz a tetőfólia.

cement nem biztonságos szállítása

Az építkezés során számtalan esetben futhatunk bele logisztikai, szállítási problémába. Vagy az építkezési terület nehezen megközelíthető nagyobb járművekkel, vagy nem rendelkezünk a szállításhoz szükséges gépparkkal.

laminált padló lerakása

Lakásunk járófelületeinek burkolásában ma már számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Ha a természetesebb hatást kedveljük, akkor érdemes a laminált padlók, vinyl padlók és parketták között körbenéznünk.

 

tetőablak

Ha a tetőtér beépítése mellett döntünk, mindenképp szükségünk lesz tetőtéri ablakokra is, hisz mind a komfortérzetünk, mint az egészségünk igényli a fényt. Ha a már beépített ablakokra a későbbiekben szeretnénk árnyékolót, szúnyoghálót tenni, a vásárláshoz tudnunk kell annak pontos méretét. De honnan is tudhatjuk meg ezt utólag?