Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mire figyeljünk, ha ereszcsatornát cserélünk?

Ereszcsatorna cseréje a házon

A csapadék elvezetéséről a házak ereszcsatorna rendszere gondoskodik. Ha ezek az évek során elhasználódnak, nem tudják funkciójukat betölteni, így cserére lesz szükség. Áttekintjük, mire érdemes ügyelni a cserénél.

Egy-egy nagyobb esőzés vagy hóolvadás után átázhat a fal, ennek következtében egy idő után lehullhat a vakolat, de még a ház alapozása is megsüllyedhet. Ilyen esetekben nagyobb lehet a kár, mint a rossz ereszcsatorna kicserélésének költsége.

 

Milyen esetben célszerű az ereszcsatorna cseréje?

Amennyiben az esőcsatorna rozsdás, kilyukadt, a víz végigfolyik a falon, nem szabad halogatni a teljes cserét.

Akkor is cserében kell gondolkodnunk, ha a ház teljes felújítása előtt állunk, tetőt cserélünk, külső falat szigetelünk. Az ereszcsatornát úgy kell kialakítani, hogy biztosítsa az esővíz elvezetését és a tető szellőzését, valamint esztétikai szempontból is egységes kép alakuljon ki.

Ingatlan eladása előtt viszonylag olcsó beruházás egy ereszcsatorna, mutatósabb, újszerűbb lesz az épület.

 

Melyik a legjobb csatorna?

Ugyanúgy, mint az autók esetében, azt válaszolhatjuk, hogy az új a legjobb. A választás nagyrészt anyagi lehetőségeinktől függ, de figyelembe kell venni a ház stílusát is. Egy régi kockaházhoz, ha más változtatást nem végzünk rajta, jobban illik egy hagyományos, horganyzott acél csatorna. Felújított épülethez választhatunk – a felújítás jellegétől függően - akár színes: rézszínű, csokoládé, grafit, akár fekete acél rendszert, vagy előnyben részesíthetjük a PVC anyagúakat. A műanyag ereszcsatorna előnyeivel egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk.

 

ereszcsatorna a házon

 

Igényes választás a Tondach Ereszcsatorna rendszer

A választékból érdemes kiemelni ezt a rendszert, ami nem csak tartós, mert évtizedekre elfelejthetjük az eresszel kapcsolatos problémákat, de a tető dísze is lesz.

Az anyaga horganyzott acéllemez, kívül-beül időjárásálló HDP bevonattal, ami a korrózióvédelmet, a színtartósságot és a magas hőmérséklet-ellenállást biztosítja.

A félköríves, külső peremes megoldás ellenállóbbá teszi a mechanikai behatásokkal szemben, mit például az extrém mennyiségű hó, vagy egy létra nekitámasztása.

Az előregyártott elemek többféle, tökéletes illesztési módot tesznek lehetővé.

Három olyan univerzális színben kapható, úgymint téglavörös, barna, antracit. Ezekből bármilyen stílusú és színárnyalatú házhoz tudunk választani.

 

A jó szakemberen nem érdemes spórolni

Ha fontos a házunk épsége, minőségi ereszcsatorna-rendszert kell kialakítani. Ne fogadjunk el olyan ajánlatokat, amelyek csak részleges felújítást ajánlanak, például elhagyva a csatornatartók cseréjét. A bádogos kiszámolja, hány méter csatorna szükséges, milyen szögben kell az elemeknek csatlakoznia. Nem érdemes 1-2 méternyi megtakarítás miatt a szakértelmét felülbírálni.

Mielőtt szerződést kötünk, kérjünk referenciát, illetve érdeklődjünk ismerősöktől, milyen munkára számíthatunk.

 

A hibákat el lehet kerülni

  • Az esőcsatorna cseréjénél a munka az ereszcserepek és az első sor alapcserepek leemelésével kezdődik, hogy legyen hely a leszereléshez és az új felrakásához. Győződjünk meg róla, hogy a cserepek eltávolítása és elhelyezése körültekintően, sérülésmentesen történik. A munka végeztével ügyelni kell a pontos felhelyezésre.
  • Az új csatorna helyét úgy kell kijelölni, hogy ne bukjon át rajta az esővíz, károsítva a falat.
  • A csatornába került víz a lefolyócsövön keresztül a kiköpőbe kerül. Ügyeljünk rá, hogy ez úgy legyen kialakítva, hogy a kifolyó víz minél messzebb kerüljön a ház falától.
  • Az ereszcsatorna megfelelő lejtése biztosítja, hogy az esővíz ne maradjon a csatornába.

 

Kapcsolódó cikkek:

A műanyag ereszcsatorna előnyei

Házépítés lépésről lépésre – a tető megépítése

Amit az otthonfelújítási támogatásról tudni kell

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!