A műanyag ereszcsatorna előnyei

műanyag ereszcsatorna beépítése

A ház kevésbé szembetűnő, de annál fontosabb kelléke az ereszcsatorna. Ez az építőelem a felelős azért, hogy megvédje az épületet a csapadék által okozott károktól. Manapság már nemcsak a hagyományos fémből készült eresz, hanem műanyag is elterjedt.

Milyen érvek szólnak a műanyag mellett?

Ütésálló és ellenáll az időjárás viszontagságainak, valamint a vegyi- és UV-hatásoknak is. A sima felületből adódóan pedig minimális a gombák és a mohák megtelepedésének veszélye. Mindezeknek köszönhetően hosszú élettartamú.

Anyagának köszönhetően nem is rozsdásodik, és festést sem feltétlenül igényel. De ha színeset szeretnénk, gazdag színválaszték áll belőle rendelkezésünkre.

Mi történik a műanyaggal a nagy melegben?

A hőingadozásnak anyagtól függetlenül minden ereszcsatorna ki van téve: a nagy melegben kisebb-nagyobb mértékben kitágulnak, télen pedig összehúzódnak. Ezt a hosszirányú tágulást dilatációnak hívjuk. Tartani nem kell tőle, mert az összekötő idomok ezt képesek úgy felvenni, hogy az magán a rendszeren bármilyen változást is okozna.

 

műanyag ereszcsatornák

 

Mennyire bonyolult összeszerelni?

Akár laikusok számára is egyszerű a felszerelése, hiszen az elemek könnyűek, gyorsan, praktikusan összeállíthatók. Minden tetőméretre és formára, beleértve a speciális sarkokat is találunk megoldást a műanyag elemek között. Az ereszcsatorna elemeit akár a hagyományos tartóval, az ereszcsatornának megfelelő színben is felszerelhetjük. Használhatunk a rögzítéséhez forgócsuklós tartót is, aminek segítségével a 2-3 mm méterenkénti lejtés és dőlésszög is könnyedén beállítható. Harmadik opcióként pedig az oromdeszkára szerelhető műanyag eresztartó is rendelkezésünkre áll.

Hasznos kiegészítők

A műanyag eresz rengeteg pozitív tulajdonsága tovább bővíthető a kiegészítők segítségével. Ilyen például a lombfogó rács is, amellyel elkerülhetjük, hogy a lehulló falevelek eltömítsék az ereszt és ezért ne tudjon elfolyni a csapadék. Az esővizet pedig akár össze is gyűjthetjük, kiváló öntözéshez és környezetkímélő is. Ehhez az ejtőcsőhöz kiegészítőként csatlakoztathatunk egy csapadékvízszűrőt, amely megszűri a vizet, mielőtt beömlene az esővíztartályba.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha érdekelnek az építkezés és felújítás praktikái, szeretnél további hasznos tanácsokat kapni, iratkozz fel heti hírlevelünkre.

Kapcsolódó termékek

  • -10%

  Lefolyócső és elvezető cső összekötésére
  Tisztító nyílással
  Kivehető lombfogó kosárral
  Műanyag

  Készleten, 4 db
  1 700 Ft / db
  1 530 Ft / db
  Megnézem
műanyag ereszcsatorna beépítése