Termékek
Termékek

A műanyag ereszcsatorna előnyei

műanyag ereszcsatorna beépítése
műanyag ereszcsatorna beépítése

A ház kevésbé szembetűnő, de annál fontosabb kelléke az ereszcsatorna. Ez az építőelem a felelős azért, hogy megvédje az épületet a csapadék által okozott károktól. Manapság már nemcsak a hagyományos fémből készült eresz, hanem műanyag is elterjedt.

 

Milyen érvek szólnak a műanyag mellett?

Ütésálló és ellenáll az időjárás viszontagságainak, valamint a vegyi- és UV-hatásoknak is. A sima felületből adódóan pedig minimális a gombák és a mohák megtelepedésének veszélye. Mindezeknek köszönhetően hosszú élettartamú.

Anyagának köszönhetően nem is rozsdásodik, és festést sem feltétlenül igényel. De ha színeset szeretnénk, gazdag színválaszték áll belőle rendelkezésünkre.

 

Mi történik a műanyaggal a nagy melegben?

A hőingadozásnak anyagtól függetlenül minden ereszcsatorna ki van téve: a nagy melegben kisebb-nagyobb mértékben kitágulnak, télen pedig összehúzódnak. Ezt a hosszirányú tágulást dilatációnak hívjuk. Tartani nem kell tőle, mert az összekötő idomok ezt képesek úgy felvenni, hogy az magán a rendszeren bármilyen változást is okozna.

 

műanyag ereszcsatornák

 

Mennyire bonyolult összeszerelni?

Akár laikusok számára is egyszerű a felszerelése, hiszen az elemek könnyűek, gyorsan, praktikusan összeállíthatók. Minden tetőméretre és formára, beleértve a speciális sarkokat is találunk megoldást a műanyag elemek között. Az ereszcsatorna elemeit akár a hagyományos tartóval, az ereszcsatornának megfelelő színben is felszerelhetjük. Használhatunk a rögzítéséhez forgócsuklós tartót is, aminek segítségével a 2-3 mm méterenkénti lejtés és dőlésszög is könnyedén beállítható. Harmadik opcióként pedig az oromdeszkára szerelhető műanyag eresztartó is rendelkezésünkre áll.

 

Hasznos kiegészítők

A műanyag eresz rengeteg pozitív tulajdonsága tovább bővíthető a kiegészítők segítségével. Ilyen például a lombfogó rács is, amellyel elkerülhetjük, hogy a lehulló falevelek eltömítsék az ereszt és ezért ne tudjon elfolyni a csapadék. Az esővizet pedig akár össze is gyűjthetjük, kiváló öntözéshez és környezetkímélő is. Ehhez az ejtőcsőhöz kiegészítőként csatlakoztathatunk egy csapadékvízszűrőt, amely megszűri a vizet, mielőtt beömlene az esővíztartályba.

 

Kapcsolódó cikkek
Házépítés lépésről lépésre – a tető megépítése
Jelek, hogy eljött a tetőcsere ideje
Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?
 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu heti hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  • -4%

  Ereszcsatorna rögzítéséhez
  Max 60 cm közzel
  Színazonos
  Időjárásálló

  Rendelhető
  1 283 Ft / db
  1 220 Ft / db
  Megnézem
  • -4%

  90 fokos belső szeglet
  Méretpontos
  Színazonos
  Gumitömítéses

  Rendelhető
  3 061 Ft / db
  2 910 Ft / db
  Megnézem
  • -6%

  Lefolyócső és elvezető cső összekötésére
  Tisztító nyílással
  Kivehető lombfogó kosárral
  Műanyag

  Raktáron, 2 db
  1 779 Ft / db
  1 656 Ft / db
  Megnézem