Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő tetőcserepet a házra?

hogyan válasszunk tetőcserepet a házra

Akár tetőcserét tervezünk, akár az új házunkra a tető elemeinek tervezésén gondolkodunk, a tetőcserép kiválasztása nem könnyű feladat. A tetőcsere és -építés költséges, ugyanakkor egy háztető hosszú időre szól. 

A 2021. január elsejétől indult otthonfelújítási támogatás igényelhető tető cseréjére vagy felújítására is, így a költségek akár 3 millió forinttal is csökkenthetők.

 

Mire figyeljünk, ha tetőcserében gondolkodunk?

Azokat a jeleket, amelyek a tetőcsere fontosságára és aktualitására utalnak, ebben a korábbi cikkünkben már összefoglaltuk. A tetőcserére utaló jelek fontos információkat adhatnak arra vonatkozóan is, hogy mire ügyeljünk az új tetőn fedési módszereinek kiválasztásánál. Például ha a régi tetőn mohafoltokat veszünk észre, az annak a jele, hogy a tetőt sok nedvesség éri és kevés olyan hatásnak van kitéve, amely segítené a kiszáradást, így nagyon fontos, hogy viharálló, innovatív vízelvezetési és szigetelési technológiával készült cseréptípust válasszunk. Itt fontos szerepe van a felületkezelési eljárásnak is – mint amilyen a Terran Resistor –, vagyis annak a technológiának, amellyel magas minőségű, kopásálló, könnyen tisztuló bevonattal rendelkező tetőcserepek készülnek.

Ha a régi cserepek repedezettek, kifakultak, akkor nagy valószínűséggel az időjárás viszontagságainak (erős napsugárzás, szélsőséges hőingadozás) erősen kitett tetőről van szó, így a cserepek magas kopásállósága mellett a színvédelemre is érdemes figyelmet fordítani az új tetőcserép kiválasztásnál.

 

Esztétikai szempontok a tetőcserép kiválasztásánál

Napjainkban a fejlett technológiáknak köszönhetően mindkét tetőcserép-típus (beton és kerámia) esetében olyan széles lett a formai és színbeli választék, hogy az alapanyag nem határozza meg azt, hogy találunk-e a házunk jellegéhez, stílusához illeszkedő terméket. A beton alapanyagú tetőcserepek között is fellelhetők a klasszikus vörös, terrakotta vagy éppen rusztikus vonalakkal és színekkel rendelkező modellek, ahogy a kerámia tetőcserepek között is találhatunk egészen letisztult vonalvezetésű és a jelenlegi trendeknek megfelelő színárnyalatú (antracit vagy ébenfekete) típusokat.

Attól függően, milyen stílusú, hangulatú a befedendő épület, választhatunk hozzá sík vagy hullámos tetőképet adó, ívelt és különféle egyedi formai kialakítású cserepeket. Dönthetünk matt, selyemfényű, extra fényes, strukturált vagy teljesen sima felületű típusok mellett, sokféle színben.

 

tetőcserép kiválasztása

 

 

Milyen szempontok játszanak közre a tetőcserép anyagának kiválasztásánál?

A kerámia- és betoncserép közti különbségekre egy korábbi cikkünkben kitértünk, most abból a szempontból vizsgáljuk meg a kérdést, hogy a ház egyéb megoldásaihoz (pl. szigetelési technológiák, a tetőtér funkcionalitása, szellőzése) milyen tetőcserép illeszkedik jobban.

Ha a homlokzatok hőszigetelésére olyan megoldást találtunk, amelynek a páraáteresztő képessége nem olyan jó, esetleg a tetőtér nehezen szellőztethető vagy olyan funkciót szánunk neki, ahol nehezebben megoldható a szellőztetés, akkor jobban tesszük, ha a jobban szellőző kerámiacserepek mellett tesszük le a voksunkat.

 

További szempontok

Abban az esetben, ha a tetőtér lakott (lesz), vagyis közvetlenül a tetőcserepek alatti térben szobákat alakítunk ki – például a többgenerációs otthonteremtés keretében – fontos szempont, hogy a tetőcserepek mennyire nyelik el a nap sugarait, továbbítva azok melegét a belső térbe. Ez főleg a sötétebb színű (pl. ébenfekete) cserepek esetén lényeges. A nyári kánikulák idején a tűző nap kellemetlen hőséget alakíthat ki, ha nem olyan cserepet választunk, amelyet ún. thermo protector technológiával kezeltek. E termékek felületét olyan anyaggal vonták be, amely hőreflektáló, azaz az infravörös sugárzás egy részét visszaverni képes pigmenteket tartalmaz.

A tető tervezésekor nem csak a fedést szolgáló alapcserepekre kell gondolnunk, hanem a kiegészítő tartozékokra is, mint kúp-, elosztó kúp-, nyeregtető-, szegély- és szegőcserepek, szellőzőcserepek stb. Ha a ház tetőszerkezete bonyolult formát mutat és/vagy tetőtéri ablakok, kiszögellések, szellőzők, kémények találhatók rajta, érdemes olyan tetőcserép-típust választani, amelyhez ezek választéka szélesebb.

Kapcsolódó cikkek:

Jelek, hogy eljött a tetőcsere ideje

Milyen a jól megépített tető?

Mire figyeljünk, ha ereszcsatornát cserélünk?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Kerámia alapcserép
  Modern letisztult forma
  Teljesen sík fedési kép
  10 fokos tetőhajlásszögtől alkalmazható
  NUANCE felület
  Palaszürke engóbozott színű
  4 db/köteg
  A termék 80 db-os egységenként rendelhető
  Minimális anyagszükséglet: 12,4 db/m2

  Rendelésre
  1 343 Ft / db
  Megnézem

  Kerámia, hornyolt, ívesvágású tetőcserép 22,3x40 cm
  A hagyomány keveredik a korszerű minőséggel 
  Egyszerű forma
  25 fokos tetőhajlásszögtől használható
  FusionProtect
  Antracit színű
  A terméket kötegben értékesítjük
  8 db/köteg
  17,68–20,63 db/m²

  Rendelésre
  545 Ft / db
  Megnézem

  Beton tetőcserép  
  Hosszabb színállandóság, magas színvédelem
  Vonzó, természetes hatású selyemfény
  Ódon színű
  A terméket kötegben értékesítjük
  42 db/köteg
  9,80-10,42 db/m2
  2018-tól gyártott típus

  Raktáron, több mint 500 db
  520 Ft / db
  Megnézem