Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Térkővel a szép kertért

a térkövezés a kertépítés fontos eleme

A fák, cserjék, virágok hangulatot teremtenek, a szép gyep rendezetté, üdévé teszi a környezetünket, de a legfontosabb, az első lépés a külső terület rendezésekor a járdák, utak, pihenők kialakítása. Erre a legalkalmasabbak a térkövek.

A ház a kerttel együtt alkot otthont. Ha a belső felújítással elkészültünk, jöhetnek a külső területek. De akkor is nekifoghatunk a kert rendezésének, ha az otthonfelújítási támogatás keretén belül a teraszfelújítás már készen van, vagy ha csupán úgy gondoljuk, hogy érdemes volna átalakítani a kertünket.

 

A térkő a ház része is

Ugyanúgy, mint a ház felújításánál, először gondos tervezőmunkára lesz szükségünk: hova kerüljön, milyet válasszunk, hogyan helyezzük el. Mindezeket a ház formája, a vakolat, tető stb. színe, a ház körül található épített (garázs, grillezős tb.) vagy természetes környezet, a már meglévő növények elhelyezkedése határozza meg.

Régi házakhoz, különösen, ha hagyományosabb külsejűek, visszafogottabb árnyalatú térkövek illenek, egy új építésű házhoz bátran választhatunk erős színű, vagy szokatlanabb formájú burkolót.

térkő lerakása a kertben

 

Változatos formák és színek

Dönthetünk a geometrikus, vagy a lágyan ívelő formák mellett; lehet a kő színes vagy szürke, kombinálhatjuk folyami vagy márvány díszkaviccsal, zúzott kővel, de akár klasszikus, hagyományos téglával is. A szürke színt feldobhatjuk néhány színes kővel kirakott mintázattal vagy szegéllyel.

A térkő nem csak meghatározott funkcióval, hanem díszítő értékkel is rendelkezik. Szerencsére van miből választani színt, anyagot és formát is.

 

Tervezés, kivitelezés

Készítsünk papíron tervet, hova kerül kövezett rész, hova a növények, hol lesz a központi pihenőhely.

A térkő lerakásához már korábban adtunk segítséget. Bemutattuk hogyan rakhatjuk le mi magunk is, milyen lépések következnek egymás után, hogyan készül az alap, miként alakítjuk ki a szegélyt.

pihenőhely térkövezése a kertben

 

Autóbejárók kialakítása

A kerti utak és a kocsibejárók más-más igénybevételnek vannak kitéve, ezért kialakításuk is eltér. A bejáróknak bírniuk kell a terhelést, ide vastagabb, erősebb követ tehetünk. A nálunk kapható 6 cm vastagságú burkolatok gyalogos és személyautó forgalomra egyaránt alkalmasak.

Fontos, hogy az alap is szilárdabb legyen, a betonba épített szegélykő pedig véd a szétcsúszástól.

Ha igazán stabil bejárót akarunk készíteni, tegyük a köveket habarcságyba. A természetes vízelvezetés szempontjából nem a legideálisabb, de ha a kert más részében nincs betonút, vagy betonalapozás, összességében biztosított, hogy az esővíz a talajba szivárogjon.

 

térkövezés a kertben

 

 

kerti út térkővel

 

Tippek és ötletek a térkövezéshez

Néhány hasznos tanácsra szükségünk lesz.

 • A kövek nagysága is számít a vízszintes felület kialakításában. A kisebbeket könnyebb egyenletesen lerakni, mint a nagyobbakat, a későbbi esetleges elmozdulások ̶ kavicságy esetén ̶ kevésbé látszanak.
 • A robosztusabb kövekkel mediterrán hangulatot varázsolhatunk.
 • A semleges színekhez, mint amilyen a szürke vagy grafit, jól mutatnak és illenek is a minél tarkább növények; a színes kövek szépségét a minél több zöld, és a pasztell színű virág emeli ki.
 • A márvány díszkavics és a díszkő remekül kiegészíti egymást.

Nagyméretű kövek között, utak mellett, házfalak tövében jól mutat a díszkavics. Ha azt akarjuk, hogy évekig szép maradjon, ássunk tükröt, terítsük le geotextíliával, és arra kerüljön a kavics. A kavics az ideális vízelvezetést is segíti, ebben közreműködik a geotextília, ami átengedi a vizet, de megakadályozza a gyomok előtörését és a kavics a földbe süllyedését. A geotextíliát semmiképpen nem helyettesíti a fólia!

 

Egység a zöld felülettel

Nincs pihenőkert kövezett felület nélkül. Legyen akár egy terasz, ahova egy asztal mellé az egész család leülhet, vagy ahol a nyári délutánokon pihenhetünk, legyenek akár utak, amelyek behálózzák a telket. Ám a kertépítés során ne essünk abba a hibába, hogy minden talpalatnyi helyet kikövezünk, inkább a zöld felületek legyenek túlsúlyban. Nyári forróságban a felmelegedett nagy felületek elviselhetetlenné teszik a kintlétet, míg a fák, és általában a növények, hűsítően hatnak.

Ha a térkő és a természet harmonikus egységet alkot, jól fogjuk érezni magunkat a kertünkben.

Kapcsolódó cikkek:

Kerti támfalak építése

Minden, amit a térkövezésről tudni kell

A kerti burkolatok fajtái

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Kvarchomok, besöprőhomok
  Bel- és kültéri felhasználás
  Tiszta kvarchomok
  Tüziszárított
  Osztályozott, 0-0,6 mm
  Felhasználásra kész
  Anyagszükséglet: igény szerint
  40 kg/zsák

  Raktáron, több mint 100 zsák
  3 090 Ft / zsák
  Megnézem

  Gyalogos és személyautó forgalomra
  6 cm kővastagság, 10x20 cm
  Egyenes vonalvezetés, egyszerű formavilág
  Fagy- és olvasztósóálló
  N+F távtartó
  Szürke színű
  Beton
  Kb. 50 db/m2
  10,80 m2/raklap
  A gyártói csomagolás tartalmazhat 10x10x6 cm-es elemet is! 

  Raktáron, több mint 1000 m2
  4 700 Ft / m2
  Megnézem

  Gyalogos és gépjármű forgalomra
  6 cm kővastagság
  Lakossági és közterületi alkalmazás
  Letisztult modernitás
  Kagyló színű
  Beton
  11,69 m2/raklap

  6 590 Ft / m2
  Megnézem