Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő és megújuló termékválasztékkal, és folyamatos kedvezményekkel várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

A kerti burkolatok fajtái

Kerti út
Kerti út

A kert számos funkcióért felel a család életében. Itt található a házba bevezető kerti út, a kocsibeálló és a terasz is. Az egyes terek szerepétől függ, milyen burkolattípust érdemes választani. Döntésünk akár évtizedekre is szólhat, így érdemes alaposan körbejárni a témát vásárlás előtt.

A burkolandó felületek között fontos helyet foglal el a járda. Ez egyrészt kerti útként is funkcionál, amely a kaputól a házig vagy egyéb fontos terekhez vezeti az azon közlekedőket, másrészt járdával szoktuk körbevenni az épületet is, amely biztosítja, hogy esős időben száraz lábbal tudjuk megkerülni a házat. Ebből adódóan csapadékelvezető szerepe és védelmi funkciója is van, hisz megvédi a lábazatot a felverődő sártól is.

Szintén fontos szerepet tölt be az életünkben a kocsibeálló vagy a garázshoz vezető út, amely a gyalogos forgalommal szemben sokkal nagyobb terhelést kap, és így máris számos burkolóanyag kiesik a választási lehetőségek közül.

A terasz esetében pedig figyelembe kell vennünk, hogy a házon kívül valószínűleg itt fogjuk a legtöbb időt tölteni. Alaposan át kell gondolnunk, milyen funkcióknak kell megfelelnie, milyen sűrűn, mekkora társasággal, milyen tevékenységeknél kell majd helytállnia.

Kertünk burkolatai a beltériekkel szemben az időjárás viszontagságainak is egész évben ki vannak téve, így mindenképp fagyállónak és kopásállónak kell lenniük.  Anyaguk tekintetében sokfélék lehetnek. Készülhetnek fából, műanyagból, betonból, kőből, téglából, kerámiából, de még akár gumiból is.

 

Kerti pihenő

 

Kerámia

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb típus a kerámia burkolólap. Mivel otthonunk belső tereiben is előszeretettel használjuk, logikus megoldásnak tűnik kint is hasonló lapokkal burkolni a felületeket. Ár-érték arányban az egyik legjobb megoldás, ráadásképp akár saját magunk is megpróbálkozhatunk a letételével. Arra viszont mindenképp figyeljünk oda, hogy a benti járólapokkal szemben ide mindenképpen csúszásmentes, kopásálló, fagyálló verziót vásároljunk.

 

Gránit

Ha a beltértől egy picit eltérőbb megoldást szeretnénk, akkor remek megoldás lehet a gránitőrleményes burkolólap. Kőhatásának köszönhetően természetesebb hatást kelt, mint a kerámia. Anyagában színezett, így nem kell lemondanunk arról sem, hogy a színeknek köszönhetően játékossá tegyük a burkolatot. Ráadásképp rendkívül tartós anyag, amely évekkel később sem veszít az árnyalataiból.

 

Gres

Ehhez hasonló hatást érhetünk el greslapokkal is, amelyek agyagból, homokból és egyéb természetes anyagokból magas hőfokon való kiégetéssel készülnek. Előnyük a gránitőrleményhez képest, hogy felületük nemcsak kőhatásúak, hanem fém-, de akár fahatásúak is lehet.

 

Terméskő

De ha ennél is természetközelibb megoldást szeretnénk, akkor választhatunk terméskövet is a burkoláshoz. Igaz, ez már a drágább megoldások közé tartozik, cserébe viszont jóval több forma közül választhatunk. A hasított és vágott kövek anyagukat tekintve készülhetnek vulkanikus kőzetekből, de akár fagyálló mészkőből is. Ha vonzódunk a mediterrán hangulathoz, ez lehet a számunkra ideális megoldás.

 

Tégla

Viszont ha kifejezetten költséghatékony megoldást keresünk, akkor érdemes a tégla mellett döntenünk. Itt nem csak vadonatúj téglákban gondolkozhatunk, rusztikus, romantikus hangulatot varázsolhatunk bontott téglákból is, így még olcsóbbá téve a burkolást.

 

Gumi

Viszonylag ritkábban és kisebb felületeken találkozunk vele, de speciális tulajdonsága miatt érdemes a gumilapon is elgondolkodni. A játszótérként, tornafelületként funkcionáló területeken remek megoldás, mivel puha, ütéscsillapító és csúszásmentes. Ma már több méretben is kapható. A klasszikus 30x30 centiméteresen túl a 60x60-as és a 80x80-as is beszerezhető.

Ahogy összeállításunkból is látható, számtalan megoldás közül választhatunk. A legfontosabb, hogy az időjárás viszontagságai miatt mindenképp kültérre gyártott anyagot válasszunk, és vásárlás előtt mérjük fel, milyen terhelésnek, milyen feladatoknak kell majd megfelelniük. Csak azt követően szűkítsük a találatok számát a pénztárcánknak és ízlésünknek megfelelően.

Kapcsolódó cikkek
Minden, amit a térkövezésről tudni érdemes
Járdák, lépcsők, teraszok kialakítása, burkolása
Nagy tavaszi teraszfelújítás

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu heti hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  • -2%

  Gyalogos és személyautó forgalomra is alkalmas
  5 cm-es kővastagság
  Antik kialakítású, egyedi térburkolat
  Fagy,- és olvasztósóálló termék
  Kombi térkő
  Kagylóhéj színű
  Beton
  1,07 m2/sor
  12,8 m2/raklap

  Raktáron, 4.27 m2
  9 951 Ft / m2
  9 750 Ft / m2
  Megnézem
  • -35%

  Gyalogos és személyautó forgalomra is alkalmas
  6 cm-es kővastagság
  1-3 mm kőzúzalékkal fugázva vízáteresztő rendszerként működik
  Kombi térkő
  Kagylóhéj árnyalt színű
  Beton
  1,2 m2/sor
  12 m2/raklap
   

  Raktáron, több mint 50 m2
  10 059 Ft / m2
  6 500 Ft / m2
  Megnézem