Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mire használható a gipszkarton és mire nem?

gipszkarton beltéri felhasználása otthonfelújítás során

Gyorsan dolgozhatunk vele, nem terheli meg túlságosan az épület szerkezetét, és száraz technológiát használhatunk a gipszkartonnal való munka során.

Mit kell még tudni róla? Az ügyfélszolgálatunkhoz beérkezett gyakori kérdésekből válogattunk.

 

Mire alkalmas a legjobban a gipszkarton?

Fontos, hogy a gipszkarton rendszerek alapesetben csak beltéri felhasználásra alkalmasak. Léteznek ugyan speciális kültéri verziók, ám azoknak magas az ára, és ritka, hogy speciális gipszkartont kültéren használjanak.

Beltérben számtalan felhasználási módja ismert: felhasználhatjuk előtétfal, válaszfal, térelválasztó elem vagy dekoráció kialakítására, készíthetők vele burkolatok, dobozolások, és vezetékek, csövek elrejtésére is alkalmas. Az otthoni kivitelezésnél a kérdés az, hogy hogyan számoljuk ki a szükséges mennyiséget, milyen alkatrész kell hozzá, és hogyan rakjuk össze.

A legelterjedtebb verzió még mindig a tetőtér beépítésekor a belső burkolat. Kezd elterjedni a válaszfal is, főleg azért, mert gyorsan, nagyobb szennyeződés nélkül, akár házilag kivitelezhető.

Gyakran kapunk kérdést arról, hogy ha a mennyezeti világításhoz szeretnének szép ívet konyhába, nappaliba, akkor milyen gipszkartont vásárolhatnak hozzá. Számos katalógusban, prospektusban, fotógalériában szerepelnek az ilyen megoldások. Fontos tudni róla, hogy bár létezik, ritka a hajlítható gipszkarton; az ívek kiképzéséhez, a szokásostól eltérő formák kialakításához  speciális gipszkartonra van szükség, ami ráadásul nem kapható bármilyen méretben.

Az is felmerül időnként, hogy ha mennyezeti világítást szeretnénk, és gipszkarton elembe helyeznénk, akkor hogyan kell kiszámítani, hogy mennyi gipszkartonra lesz szükség. Az egyik lehetőség, hogy a gyártói oldalon a kalkulátorral kiszámoljuk. Mivel az olyan különleges munkákat, amilyen a mennyezeti világítás vagy a lépcsős mennyezetkialakítás, szakemberrel terveztetik meg, rendszerint a kivitelező számolja ki az anyagkiírást – ez a másik lehetőség –, és a tetőcserép vásárlásához hasonlóan hozzánk anyagkiírással jönnek az érdeklődők.

 

A gipszkarton esetén is érdemes a súllyal előre kalkulálni

Gyakori felhasználási mód, hogy panellakásban vagy többszintes társasház egyik lakásában szeretne valaki gipszkarton válaszfalat, szigetelést, fali polcrendszert készíteni.

A gipszkarton egyik előnye ugyan, hogy könnyű, ám ha azt a kivitelt építjük meg, amit valóban a gyártók ajánlanak, tehát megfelelő vastagságú falat, hogy jó hanggátló legyen, akkor mind a két oldalon 2-2 réteg gipszkartonnal kell burkolni. Ekkor a súlya már nem biztos, hogy előnyös, hiszen ekkora mennyiségnél már nem számottevően könnyebb.

 

tűzgátló és vízálló gipszkarton is kapható

 

Vizes helyiségben sem kell lemondanunk róla

Gipszkartont tulajdonképpen mindenhol használhatunk, mivel nedves helyiségekbe alkalmas és tűzgátló gipszkarton is kapható.

Tetőtér beépítésénél is mindegy, hogy fafödémes, betonfödémes, illetve régi vagy új a tetőtér.

Arra is alkalmas a gipszkarton, hogy a falra ragasztva sík felületet lehessen létrehozni akár a régi panellakásnál, akár régi ház falfelületén.

Nagyon jó a felülete, jól fúrható és faragható. Egy új építésű fal esetén például nem kell az egész falat vakolni, hanem csak ragasztják a gipszkartont, és a csatlakozásoknál glettelik.

Hogyan használható a gipszkarton? Mit kell még tudni róla? Korábbi cikkeinkben foglaltuk össze.

Kapcsolódó cikkek:

A falak hangszigetelése

Mire jó a gipszkarton?

Mindent az álmennyezetről

Beltéri gipszkarton megoldások

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Hanggátló, tűzgátló falak építéséhez
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Meglévő gipszkarton falak hangszigetelésére is alkalmas
  Kék színű
  2,4 m2/tábla
  92 db/raklap
   

  Raktáron, több mint 100 tábla
  4 570 Ft / tábla
  Megnézem

  Vízzel terhelt helyiségekben
  Páraterhelés: maximum 80%
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Zöld színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 tábla
  4 250 Ft / tábla
  Megnézem

  Átlagos igénybevételű belső térbe 
  Normál gipszkarton lap
  Páraterhelés: maximum 70%
  12,5 mm vastag
  Fehér színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 1000 tábla
  2 650 Ft / tábla
  Megnézem