Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Külső vakolatok

külső vakolat felhordása

A külső vakolatok ellenállóvá, esztétikussá teszik a ház falait, ráadásul a hőszigetelésben is segítségünkre vannak. Sőt, a hangokat is tompítja, ellenáll az időjárás viszontagságainak, a külső vakolattal vízállóvá és moshatóvá válhatnak a falaink. Épp ezért érdemes vásárlás előtt alaposan körbejárni a témát, és a pénztárcánkhoz képest a lehető legjobb minőséget választani.

A beltéri vakolatokkal ellentétben nem csak a felületük, az anyagok minősége és a technológia szerint osztályozhatjuk, hanem az is lényeges, hogy a külső vakolatok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Két nagyobb csoportra oszthatjuk őket: alap- és színvakolatokra.

 

Az alapvakolat

Az alapvakolat elkészítéséhez ma már kaphatók késztermékek, nem kell a helyszínen kikeverni, mint korábban. Ezeknek a termékeknek az előnye, hogy csak víz kell hozzájuk, és már lehet is velük dolgozni. Vannak kézzel és géppel felhordható alapvakolat változatok is. A kész termékekkel való munka egyrészt meggyorsítja a folyamatot, másrészt biztosítja az egyenletes minőséget is. Feladatuk, hogy kiegyenlítsék a falfelület egyenetlenségeit, és gondoskodjanak a páraáteresztésről.

A kültéri vakolat ritkán kerül fel egy rétegben, inkább kettő szükséges. A vastagsága 1,5-2 centiméter. Fontos, hogy az alapvakolat minimum olyan szilárdságú és cementtartalmú legyen, mint a rákerülő színvakolat, máskülönben lehúzza azt a falról. Annak érdekében, hogy az alapra jobban tudjon a második réteg tapadni, mindkét irányban, viszonylag sűrűn – kb. 5 centiméterenként – meg kell karcolni.

 

A színvakolat vagy színező vakolat

Építkezéskor, illetve házfelújtáskor az elkészült beton- vagy téglafalra egy alapvakolat kerül. Ennek a felületét úgy képezik ki, hogy alkalmas legyen a külső, színező vakolat felvitelére. Ez a színező vakolat lehet fröcskölt, dörzsölt vagy kapart felületű lehet. Az első típust főként felújításokhoz ajánlják, a másik kettőhöz új alapvakolat kell. A vakolattípustól és a gyártótól függően több szín közül választhatunk, és bizonyos esetekben színkeverésre is lehetőségünk van, ám erről érdemes előzetesen információt kérni.

 

ház külső vakolata

 

 

A lábazatvakolat vagy lábazati vakolat

A lábazat az egyik olyan része házunknak, ami a leginkább ki van téve a viszontagságoknak, terheléseknek. Épp ezért minden építési folyamatnál körültekintően kell vele dolgozni, érdemes minőségi anyagokat választani hozzá. Itt a tökéletes vízszigetelés egész egyszerűen elkerülhetetlen. Ellenálló, cement kötőanyagú vakolatot érdemes erre a fázisra használni. A zsákos kiszerelésű alapesetben szürke, anyagában nem színezhető. A vödrös kiszerelésű, például a Baumit, a MosaikTop vagy a Revco Remix Granit színezhető.

 

A nemesvakolat

A köznyelvben is az egyik legismertebb vakolóanyagtípus a nemesvakolat. Két fő típusa van: a kapart és a dörzsölt. A kapart esetében a szemcsék méreténél vastagabban, a dörzsöltnél a szemcsék méretével megegyező vastagságban kell felhordani a habarcsot.

Kötőanyagát tekintve háromféle van belőle: szilikát, szilikon és műgyanta. A szilikát változat zsákos, illetve előre kikevert, vödrös változatban is kapható. Az olcsóbb árkategóriába tartozik, jó a páraáteresztő képessége, ugyanakkor könnyebben fakul. A szilikon változat előre kikeverten kapható. Drágább árkategória, cserébe rugalmas, víztaszító, páraáteresztő. A műgyanta változat szintén csak kikeverten vásárolható meg. Rugalmas anyag, alacsonyabb árfekvésű, viszont minőséget itt csak a megbízható márkáktól várhatunk igazán.

 

Miért fontos a jó minőség?

Ha gyengébb minőségű vakolatot választunk, egyben számolnunk kell azzal is, hogy a színező festést 2-3 évente meg kell ismételni. Könnyebben megadja magát, és így a hőszigetelést is tönkre teheti. Ezzel szemben a magasabb minőségű habarcsok festése akár 20-30 évet is kibír. Óvja a hőszigetelést, gyorsan elpárologtatja a nedvességet, ezáltal pedig csökkenti a homlokzat terhelését és nem indul meg alatta a penészesedés, algásodás sem. Esztétikai szempontból pedig szebb és egyenletesebb felület érhető el vele az azonos méretű gördülőszemcséknek köszönhetően.

Korábbi cikkeink:

Minden, amit a vakolóanyagról tudni érdemes

Kő és kőhatású falburkolatok

Hőszigetelés fűtési szezon előtt

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Kézi alapvakolat
  Kül- és beltéri felhasználásra
  Jó páraáteresztő képességű
  Nagy szilárdságú
  Anyagában simítható
  Kézi felhordásra van optimalizálva
  10-20 mm rétegvastagságban
  Anyagszükséglet: 14 kg/m2, 1 cm rétegvastagságban
  40 kg/zsák

  Raktáron, több mint 500 zsák
  2 940 Ft / zsák
  Megnézem

  Akril, dörzsölt hatású vékonyvakolat szín- és fedővakolásra
  Fehér színű
  Színezhető 
  Anyagszükséglet: 2,8-3 kg/m2
  25 kg/vödör

  Raktáron, több mint 100 db
  15 100 Ft / db
  Megnézem