25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
kedvező árak
kedvező árak
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Hogyan számíthatjuk ki a zsalukőhöz a beton mennyiségét?

zsalukőhöz beton mennyiség kiszámolása

A zsalukő elemek különböző méretekben kaphatók, és nem mindegy, mennyi betonra lesz szükségünk az üregek kitöltéséhez.

Az építőiparban egyre több olyan termék jelent meg az utóbbi időben, ami könnyebbé tette az építkezést. Ilyen a zsalukő is.

Mit készíthetünk zsalukővel?

Megjelenésével könnyebb lett az építkezés azoknál az épületeknél, amelyeknél nem volt szükség a nagy teherbírásra.

Felhasználása sokoldalú: kisebb épületek, pincék, támfalak, fogadószintek, derítők, garázsok falazatainak építésénél, illetve mezőgazdasági-ipari raktárak készítésénél praktikus építőanyag. A zsalukő nagyszerűen hasznosítható kerítések és kerítésalap építésére is.

Épületek felhúzásánál számolni kell azzal a ténnyel, hogy a beton hőszigetelő tulajdonsága kifejezetten rossz. Ezért, ha fontos a benti hőmérséklet, például egy raktárban állandó hőfokra van szükség, vagy egy nyaralót esetében nem akarjuk, hogy nyáron átforrósodjon, a megfelelő hőszigetelésről is gondoskodni kell.

Többszintes épületeknél, ahol nagy teherbírásra van igény, még mindig a hagyományos falazási eljárásokra és falazóanyagokra van szükség.

Hagyományos zsaluzás és zsalukő

A hagyományos zsaluzással mindenki találkozott már házak alapozásánál, lépcsők, betonjárdák, feljárók kiöntésénél. A zsalu a folyékony beton megtartására szolgál, annak megkötéséig. Ezután lebontják a szerkezetet, és sziklaszilárdan ott áll a beton.

Előfordul, hogy nincsen szükség erős alapozásra, vagy egyszerűbb, könnyebb módszerrel akarunk beton építményt készíteni. A zsalukő éppen erre szolgál. Ezek betonból készült üreges, alul és fölül nyitott formák arra szolgálnak, hogy betonmasszával megtöltve szilárd építőelemekké váljanak. A betonzsalut ebben az esetben nem kell lebontani, bár a megszilárdult töltőanyag adja a stabilitását.

 

zsalukő

 

A megerősítést nem lehet kihagyni

Ahhoz, hogy masszív szerkezetet hozzunk létre, nem mindegy, hogyan rakjuk fel az elemeket, és az erősítésről is gondoskodni kell.

Az elemeket egymáson elcsúsztatva, fél elemmel kezdve kell felrakni, úgy, hogy az üregek egymás fölé kerüljenek. A beleöntött beton így biztosítja a stabilitást.

Ha pedig falat építünk belőle, a megerősítés nem maradhat ki vízszintes és függőleges vasalattal.

Méretek és mennyiségek

A zsalukő elemek különböző méretekben kaphatók. Hosszuk 50 cm, magasságuk 23 vagy 25 cm, szélességük 15, 20, 25, 30, 40 cm. A legnagyobb kérdés, mennyi betont kell használnunk az üregek kitöltéséhez.

Egy raklapon az elemek nagyságától függően különböző számú elem található. Méretükből adódóan, különböző mennyiségre lesz szükség.

Szerencsére minden termék mellé műszaki adatlapot is kaphatunk. Ha egy gyakori méretet nézünk, ami az 50x30x23 cm, ahhoz köbméterenként 215 liter kitöltőbeton szükséges, elemenként 24,7 liter.

A webáruházunkban a termékek mellett ajánlások is találhatók, hogy milyen cement a legjobb a zsalukövek kitöltéséhez, de online ügyfélszolgálatunkon is segítséget lehet kérni.

Kapcsolódó cikkek

Mire jó a zsalukő? Mitől jó vagy rossz a zsalu?

Kerti támfalak építése

Mire ügyeljünk, ha medencét építenénk a kertbe?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Beépülő zsaluként használjuk
  25 cm magas zsalukőelem 
  10 mm-es betonacél szerelvényekkel vasalható
  Szürke színű
  Beton
  8 db/m2
  64 db/raklap

  Raktáron, 5866 db
  635 Ft / db
  Megnézem

  Beépülő zsaluként használjuk
  25 cm magas zsalukőelem 
  10 mm-es betonacél szerelvényekkel vasalható
  Szürke színű
  Beton
  8 db/m2
  40 db/raklap

  Raktáron, 2346 db
  740 Ft / db
  Megnézem

  Beépülő zsaluként használjuk
  25 cm magas zsalukőelem 
  10 mm-es betonacél szerelvényekkel vasalható
  Szürke színű
  Beton
  8 db/m2
  40 db/raklap

  Raktáron, 2599 db
  800 Ft / db
  Megnézem