Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mire jó a zsalukő? Mitől jó vagy rossz a zsalu?

Zsalukő

Nem véletlen a zsalukő ismertsége és népszerűsége. Számtalan helyen segítségül hívhatjuk az építkezés során, ráadásképp majdnem olyan egyszerű vele dolgozni, mintha csak legóznánk. Mindemellett biztonságos, tiszta, és az ára sem veri a csillagos eget.

Fontos megjegyezni, hogy a teherbírása nem egyenértékű az egybeöntött, hagyományosan zsaluzott betonelemmel, így sokszintes épületek esetében nem érdemes gondolkoznunk benne. De például egy családi háznál már ideális választás lehet. Eredetileg is az a gondolat hívta életre, hogy akár szakember segítsége és zsaluzás nélkül is képesek legyünk tartós, masszív lábazatot építeni.

Az már csak a hab a tortán, hogy tulajdonságai révén megannyi területén használható. A teljesség igénye nélkül csak pár példa: segítségül hívhatjuk a pince alapozásánál, kerítésépítésnél, lábazatnál, támfalazásnál, akna kialakításánál, de még akár a kerti szalonnasütő, bútorelemek elkészítésekor is.

 

Mi az a zsalukő?

Maga a zsalukő nem más, mint üreges kialakítású betonelem. Az üregeibe öntött betonnal együtt pedig stabil, biztonságos támfalak, rézsük és egyéb betonfelületek hozhatóak létre. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a zsalufalat vízszintesen és függőlegesen egyaránt vasalni kell.

Mivel nem erős építőanyagról beszélünk, így akár egy egyszerű kőműveskalapáccsal is könnyedén kettétörhető, formázható. Ettől a tulajdonságától nem kell megijedni, hisz ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne belőle stabil falat építeni. Mivel a funkciója nem a tartóerő kifejtése, hanem hogy megtartsa a beléöntött folyékony betont annak megszilárdulásáig. Persze nem kell mindent a kalapácsra bíznunk, hiszen a gyártók több méretben is készítenek zsaluköveket.

zsalukő

 

Központi, sarok- és végelem

Formáját tekintve háromféle elemet tartalmaz egy raklap: központi elem, sarokelem és végelem. A központi elemből, azaz a közönséges zsalukőből készülnek az egyenes szakaszok. Ezeket – a téglákkal ellentétben nem keresztkötésben, hanem – függőleges kötésben kell egymásra építeni. Ez annyit jelent, hogy minden teljes sor után a következő sort egy fél zsalukővel kezdjük és azzal is zárjuk. Ebből adódóan az üregek pontosan egymás felé kerülnek, így biztosítva, hogy a beléjük öntött beton folyamatosan, függőlegesen is összeérjen. A végelemek és sarokelemek egyébként épp erre valók, azaz az egyik szárnyuk, illetve a közepük könnyített kötésűek, vagyis ideálisak a félbevágásra. Ezeket az elemeket nem szükséges és nem is lehet külön megvásárolni, minden raklap tartalmaz vegyesen ilyen termékeket.

 

A kavicson múlik

Minőségüket tekintve az előállításukkor használt kavics a nyitja mindennek. A legjobb gyártók elsőosztályú kavicsból készítik a zsaluköveket. Ehhez adnak még portlandcementet és egyéb adalékanyagokat. Egy hatalmas betonkeverőben állítják elő a betont, amelyből egy speciális vibrációs prés segítségével öntőformákba kerül át az anyag. A vibráció gondoskodik arról, hogy az öntőforma minden milliméterére egyformán jusson a masszából, illetve kipréselődjön belőle a levegő.

Ahogy az a fentiekből is kiderül, számtalan érv szól a zsalukő mellett. Ár-érték arányban az egyik legjobb választás. A munkálatok során nincs szükségünk időigényes és költséges zsaluzatra. Könnyen és tisztán lehet vele dolgozni. A munkához nem feltétlenül kell szakembereket felkérni. Kialakításából adódóan akár egy vízszintmérő és egy kalapács is elegendő szerszámok közül. Ha pedig elszámoljuk magunkat, és megmarad pár darab az építkezés után, ötletes virágágyások, kertibútorok készíthetőek belőle.

Kapcsolódó cikkek
Kerítéslábazat készítése
Kerti támfalak építése
https://epitoanyag.hu/tartalom/blog/teglafajtak

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Beépülő zsaluként használjuk
  25 cm magas zsalukőelem 
  10 mm-es betonacél szerelvényekkel vasalható
  Szürke színű
  Beton
  8 db/m2
  60 db/raklap

  Raktáron, több mint 5000 db
  570 Ft / db
  Megnézem

  Kompozitos portlandcement
  Kisebb betonozástól a házépítésig használható
  Esztrich betonok, vakolatok, habarcsok készítésére
  Zsalukőbe, kerítés és járda betonozáshoz, vasbetonhoz, házépítéshez
  "Zöld" zsákos cement 
  56 zsák/raklap

  2 300 Ft / zsák
  Megnézem

  Beépülő zsaluként használjuk
  23 cm magas zsalukőelem 
  10 mm-es betonacél szerelvényekkel vasalható
  Szürke színű
  Beton
  8,7 db/m2
  30 db/raklap

  Raktáron, több mint 10 db
  1 510 Ft / db
  Megnézem