Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Kerítéslábazat készítése

Kerítés

Házunk dísze és egyben védelme is a kerítés, ráadásul a biztonságon kívül a privát szféráért is nagyban felelős. Épp ezért nem mindegy, milyen minőségben készítjük el. Bármilyen díszítő elemeket, formát is válasszunk hozzá, szinte mindegyikhez elengedhetetlen a megfelelő alapozás, azaz a kerítéslábazat megfelelő kivitelezése.

A hatályos jogszabály szerint kerítésépítés engedély nélkül végezhető, néhány önkormányzat azonban bejelentési kötelezettséget ír elő. A kényelmetlenségek elkerülése miatt érdemes ennek az építkezés előtt utánanézni.

 

Miből készítsünk kerítést?

Kerítést készíthetünk zsalukőből, falazóblokkból, téglából, kovácsoltvasból, betonból, terméskőből, de akár fából is. Bármelyik mellett is döntsünk, hazánkban előírás, hogy minimum 80 centiméteres alappal kell rendelkeznie. Ez többnyire betonozással és vasalással készül. A friss beton képlékeny anyag, szabadon formázható: a zsaluzás formát ad neki, a vasalat pedig gondoskodik róla, hogy úgy is maradjon.

 

Ki végezze a munkát?

Amennyiben magának a háznak, egy lakóépületnek az alapozásáról, zsaluzásáról, koszorúzásáról beszélünk, azt mindenképp szakemberre bízzuk. Az olyan egyszerűbb feladatoknál azonban, mint a járda vagy a kerítésépítés, ettől akár el is tekinthetünk. Bármelyik mellett is döntsünk, érdemes tisztában lenni a folyamat lépéseivel.

 

Épülő kerítés

 

Előkészítés és alapozás

Először is elő kell készítenünk a terepet a kerítés számára. Ha van korábbi kerítés, akkor az első tennivaló annak elbontása, illetve a törmelék elhordása.

Ezt követi a sávalap kiásása, ami együtt jár a kiásott föld elszállításával. A sávalapot javasolt 30 centiméter szélesre, 70 centiméter mélyre kialakítani.

Következő lépésként lehet betonozni a kiásott sávalapot, ennél érdemes zsaluzást, vasalást is alkalmazni. Amennyiben a későbbiekben kaputechnológia telepítését is tervezzük, akkor ebben a fázisban célszerű beépíteni a kapunyitó automatika védőcsövezését is. Végül a betonrétegre bitumenes szigetelés kerül.

 

A kerítés látványos részei

Ha mindezekkel megvagyunk, jöhetnek a látványosabb elemek, például a zsalukő lábazat építése. Itt se feledkezzünk el a vízszintes, illetve a függőleges vasalásról. A zsalukő lábazat javasolt szélesége 25 centiméter, és mivel két sorban érdemes lerakni, ezáltal a magassága az alapanyag méretétől függően pedig 46 vagy 50 centiméter lesz.

Ekkor már kezd formát önteni a leendő kerítésünk. Különösen akkor, amikor a pilléreket is elkezdjük a fenti technológia alapján zsalukővel és vasalatokkal megépíteni. A korábban már említett mérettel számolva 25x25 centiméteres alapú oszlopaink lesznek. Ha öt sorban rakjuk őket, akkor a magassága pedig 115 centiméter lesz. Az oszlopok tetejére majd még jönnek a fedkövek is, amelyek már nagyban meghatározzák a kerítésünk stílusát is.

Ezt követi a pillérek élvédőzése, majd a pillérek és a zsalukövek vakolása, végül pedig a mélyalapozása, színezése. Ha nem színezés, hanem burkolás mellett döntünk, akkor pedig ebben a fázisban kerülnek fel flexibilis ragasztóba ágyazva a burkolólapok is, és fugázásra is szükség lesz.

Számos gyártó kínálatában találunk előregyártott kerítésköveket, kerítéselemeket. Ezek a zsalukőhöz hasonló módon építhetők. Ugyanakkor nagy előnyük a zsalukőhöz képest, hogy vakolást, burkolást, színezést nem igényelnek, önmagukban alkalmasak arra, hogy szebb, egyedibb formát kölcsönözzenek a lábazatnak.

 

Kapcsolódó cikkek
Mire jó a zsalukő? Mitől jó vagy rossz a zsalu?
Kerti támfalak építése
Milyen téglát válasszak?
 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Falazatok, kerítések, magas virágágyak készítésére szolgáló kerítéskő
  20x20x16 cm-es félkő
  Fagyálló
  Beton
  Világos beige színű
  120 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 db
  620 Ft / db
  Megnézem

  Falazatok, kerítések, magas virágágyak készítésére szolgáló kerítéskő
  20x40x16 cm-es félkő
  Fagyálló
  Beton
  Világos beige színű
  60 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 db
  1 230 Ft / db
  Megnézem

  Falazatok, kerítések, magas virágágyak készítésére szolgáló kerítéskő
  20 cm vastagság, félkő
  Letisztult forma
  Fagyálló
  Natúr felület 
  Beton
  Törtfehér színű
  Kb. 25 db/m2
  80 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 db
  770 Ft / db
  Megnézem