Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő és megújuló termékválasztékkal, és folyamatos kedvezményekkel várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

A térkő kiválasztásának szempontjai

Térkő
Térkő

Ha eljutottunk a házunk építésében, szépítésében a külső terekhez, azon belül is ahhoz, hogy mivel burkoljuk a tereket, hamar szembesülünk vele, hogy bizony ez sem olyan egyszerű kérdés. Ha másért nem, hát a zavarba ejtően sok lehetőség miatt biztosan.

Mielőtt feladnánk, széttárva karjaink, hogy fogalmunk sincs, melyik lenne a jó számunkra, összeállítottunk egy kis segítséget hozzá. Először is nagy levegő! Mint minden, ez is leegyszerűsíthető. Mindössze három kérdést kell megvizsgálnunk a saját preferenciáink szerint. Az első a stílus, a második a használhatóság, a harmadik pedig természetesen a pénz. Vegyük sorra őket!

 

Stílus

A stílusról sokat vitatkozni nem lehet: mindenkinek más jön be. Ugyanakkor a térkő kiválasztásánál fontos, hogy ne csak egy-egy darabot nézzünk meg belőle, hanem nagyobb területet lefedve is, hisz úgy mutatja meg igazán magát.

Ha a színe sem mindegy számunkra, akkor érdemes a színtartósságot is figyelembe venni. A beton térkövekhez külön keverik hozzá a színezéket, így az sok év után elhalványulhat.

Érdemes a választáskor inkább az összképet nézni, hogy ház, udvar, kerítés által meghatározott teljes képbe illeszkedjék ez a burkolat is. Sőt, még a környéket sem árt megvizsgálni, mert ha a szomszédos házaknál viszonylag egységes a stílus, akkor nem érdemes egy extravagáns megoldással kilógni a sorból.

 

Használhatóság

A stílus után a második fontos kérdés, hogy a mi számunkra mennyire használható a kiválasztott térkő. Nem mindegy, milyen terhelés fogja érni az évek alatt, azaz gyalogos forgalom lesz rajta vagy autókkal, esetleg akár teherautókkal is fogunk közlekedni rajta. Sőt, ennek gyakorisága sem utolsó kérdés. Ez a burkolat vastagságán kívül az alap megtervezésénél, megépítésénél is komoly jelentőséggel bír.

Gyalogos forgalomnál már akár 4 centiméter vastagságú burkolat is elegendő lehet. Személygépkocsinál már 6 centiméterben, teherautónál pedig minimum 8 centiméterben gondolkozzunk. Utóbbi esetben különös gonddal járjunk el az alapnál és a szegélyezésnél is!

 

Költség

A harmadik – s talán legérzékenyebb – kérdés pedig mindennek az ára. Ne felejtsük el, hogy nemcsak magának a térkőnek az árával kell számolnunk. A burkolathoz szükséges kiegészítők, szegély, az alap elkészítéséhez szükséges anyagok, valamint a kivitelezés munkadíja is hozzáadódik még a költségekhez. Érdemes ehhez több helyről is ajánlatot bekérni. Ne essünk abba a hibába, hogy az árajánlatokon csak a végösszeget nézzük! Böngésszük át, pontosan mi tartozik bele a munkálatokba!

Ne felejtsük el, hogy a térkövezés – jó esetben – nemcsak pár évre, hanem évtizedekre, akár 40-50 évre is készül. Épp ezért nem érdemes a minőségen, tartósságon és a jó szakemberen spórolni. Persze, akár mi magunk is elkészíthetjük a burkolatot, amennyiben nem először csinálunk ilyesmit. Ne a saját otthonunknál fizessük meg ennek tanulópénzét!

Kapcsolódó cikkek
Minden, amit a térkövezésről tudni érdemes
A kerti burkolatok fajtái
Járdák, lépcsők, teraszok kialakítása, burkolása

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu heti hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  • -9%

  Gyalogos és személyautó forgalomra is alkalmas
  6 cm-es kővastagság
  N+F kialakítású távtartó elemekkel ellátott
  Fagy,- és olvasztósóálló termék
  Kombi térkő
  Mogyoró melírozott színű
  Beton
  1,2 m2/sor
  12 m2/raklap
   

  Rendelésre
  6 643 Ft / m2
  5 990 Ft / m2
  Megnézem
  • -27%

  Gyalogos és személyautó forgalomra is alkalmas
  6 cm-es kővastagság
  1-3 mm kőzúzalékkal fugázva vízáteresztő rendszerként működik
  Kagylóhéj színű
  Beton
  1,08 m2/sor
  10,8 m2/raklap

  Raktáron, 8.64 m2
  11 018 Ft / m2
  7 950 Ft / m2
  Megnézem