Termékek
Termékek

Dekoratív falburkolatok: ha unod az egysíkú falakat

Fal minta
Fal minta

Előfordul, hogy az ember egyszerre vágyik a modern környezetre és a természet közelségére is. Nem feltétlenül kell az egyikért lemondanunk a másikról. Otthonunkat berendezhetjük, díszíthetjük úgy is, hogy mindkét vágyunknak megfeleljünk. Ehhez remek eszköz a kő vagy kőhatású burkolóanyag.

 

Egyedi és otthonos

Legyen szó minimál vagy rusztikus enteriőrről, a kőburkolatokkal nem nagyon nyúlhatunk mellé. Könnyen illeszkednek más elemekhez, így mind a modern, mind pedig a hagyományos környezetbe tökéletesen beépülnek. Időtlen formavilág, ami sosem megy ki a divatból.

Azon kívül, hogy otthonos, meleg hangulatot tudnak az otthonunkba varázsolni, kifejezetten egyedi karakterrel és légkörrel ruházzák fel a házat. Alkalmazhatjuk őket a járófelületeken és a falakon is egyaránt. Számtalan verzió áll rendelkezésünkre.

 

Valódi kontra dekorburkolat

A falakra választhatunk hagyományos tégla- és kőburkolatot vagy természetes anyagból készült dekorburkolatot is. Előbbiek sokkal erőteljesebb hatással rendelkeznek, ugyanakkor a súlyuk is jóval nagyobb. Ebből adódóan, ha a valódi kövek mellett döntünk, csak kellő szakértelemmel bíró mestert bízzunk meg a feladattal. Árfekvés tekintetében is kissé jobban ki kell hozzá nyitnunk a pénztárcánkat.

 

Fal minta

 

Ezzel szemben a falburkoló lapok valamivel kevesebbe kerülnek, könnyebben kezelhetőek. Valódi társaikkal ellentétben tapintásra sem ridegek, látványra mégis teljesen valósághűek.

De a döntő szerep itt nem csak a pénztárcáé és a szemé lesz: a falak anyaga is bele fog szólni, ugyanis nem mindegy milyen felületre álmodtuk meg azt a kőburkolatot. A gipszkartonfalak sajnos nem bírják el a nehéz, valódi köveket, így ebben az esetben a hagyományos kőburkolatok eleve szóba sem jöhetnek.

 

Számtalan variáció

Maga a burkolóanyag a felületét tekintve lehet csiszolt, polírozott vagy akár antikolt is, formájában pedig tört vagy vágott is. A bőség zavarát növeli, hogy mindezek ráadásképp többféle méretben, vastagságban rendelhetőek. Hálózva, falburkoló panelként, de akár egyesével is feltehetők. Előbbi a falon szabályos mintázatot ad ki, utóbbi pedig inkább rusztikus hatást kelt, hisz eltérnek egymástól a sorok.

Mint látható, hatalmas választék és variációs lehetőség áll előttünk. Azonban egy helyiségben nem érdemes különböző köveket használni, könnyedén áteshetünk vele az ízléstelenség alig észrevehető határvonalán. Szerencsésebb a színekkel, árnyalatokkal játszani. Ötletes lehet az is, ha csak kisebb felületeken alkalmazzuk a burkolóanyagot, azt viszont következetesen, a lakás minden helyiségében megtesszük. Spotlámpákkal megvilágítva pedig kiemelhetjük a falat burkoló kövek kontúrját.

 

Kapcsolódó cikkek
Milyen téglát válasszak?
Házépítés lépésről lépésre – anyagok falazáshoz
Mire jó a gipszkarton?
 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu heti hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  • -10%

  Betonból készült falburkoló lap
  Típusa: Duna
  Színe: barna árnyalatú
  Kül- és beltérben egyaránt használható
  A doboz tartalma 0,48 m2  (1 cm fugamérettel)
   

  Raktáron, 6 doboz
  4 445 Ft / doboz
  4 000 Ft / doboz
  Megnézem
  • -10%

  Betonból készült falburkoló lap
  Típusa: Milano 2
  Színe: fekete árnyalatú
  Kül- és beltérben egyaránt használható
  A doboz tartalma 0,5 m2

  Rendelhető
  4 890 Ft / doboz
  4 400 Ft / doboz
  Megnézem
  • -10%

  Betonból készült falburkoló lap
  Típusa: San Remo 1
  Színe: szürke árnyalatú
  Kül- és beltérben egyaránt használható
  A doboz tartalma 0,5 m (fugával)

  Rendelhető
  3 556 Ft / doboz
  3 200 Ft / doboz
  Megnézem