Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Így válaszd ki a tetőablakhoz a megfelelő árnyékolót

tetőablak

Ha a tetőtér beépítése mellett döntünk, mindenképp szükségünk lesz tetőtéri ablakokra is, hisz mind a komfortérzetünk, mint az egészségünk igényli a fényt. Ha a már beépített ablakokra a későbbiekben szeretnénk árnyékolót, szúnyoghálót tenni, a vásárláshoz tudnunk kell annak pontos méretét. De honnan is tudhatjuk meg ezt utólag?

A melegebb évszakokban nem árt, ha külső hővédő és esetleg belső fényzáró rolóval is ellátjuk a tetőtéri ablakainkat. Ilyenkor az egyik legjellemzőbb kérdés, hogy vajon melyik méret lesz a megfelelő számunkra. Ennek kiderítéséhez első lépésként ki kell nyitnunk a tetőtéri ablakot és a szárny élének jobb vagy bal oldalán meg kell néznünk az ott szereplő kódot. A kód értelmezése gyártónként eltérő lehet.

 

Velux tetőtéri ablak méretének meghatározása

Velux márkájú tetőablak esetében a kódsor első pár eleme a típus kódja, a méret meghatározásában nincs szerepe. Ahogyan a végén álló négy számjegynek sincs. Ezek a tetőablak üvegezésére vonatkoznak. A kettő közötti betűből és számból álló kombináció az, amire nekünk jelenleg szükségünk van, például 308, M08, MK08. Az árnyékoló megrendelésekor ezt a kódot kell megadnunk.

 

tetőablak mérete

 

Roto tetőtéri ablak méretének meghatározása

Roto tetőablakoknál típustól függően eltérő helyen találjuk a kódokat tartalmazó adattáblát. Ez lehet a szárny felső élén vagy a szárnyborító lemez alatt. Egy piros műanyag, kinyitható adattáblát kell keresnünk.

 

tetőablak méretének ellenőrzése

 

 

méretezés kód tetőablakon

 

A kódsor eleje az ablak típusát határozza meg, pl. WDF R65. Az azt követő számsor szolgál a méret beazonosítására. Így például a 07/11 a Roto mérettáblázata alapján 74x118 cm méretű ablaknak felel meg.

 

Fakro és Optilight tetőtéri ablak méretének meghatározása

Fakro és Optilight márkájú tetőtéri ablakok esetében is hasonló a helyzet, a kódsor eleje itt is a típust határozza meg. Pl. FTS-V, FTP-V. A méret meghatározásához ezekre nincs szükség. Azt követő számok viszont pontosan megadják az ablak méretét: 66/118, 78/140. Ezeket egyszerűen átfordíthatjuk szélességgé és hosszússága: 66 cmx118 cm, 78 cmx140 cm.

 

fakro tetőablak méret

 

Hogyan határozzuk meg a szúnyogháló méretét?

A fenti, fényzáró rolóra vonatkozó trükk nem állja meg a helyét, ha szúnyoghálót szeretnénk vásárolni a tetőtéri ablakunkra. Ezt ugyanis nem a tetőablakra kell szerelni, hanem a fal síkjára, ezért itt a tetőablak körül kialakított nyílás mérete alapján tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelő szúnyoghálót. Ehhez elegendő egy mérőszalag, hogy megkapjuk a szükséges adatokat.

Képek forrása: rototetoablak.huuk.dst.roto-frank.com

Korábbi cikkeink:

Tetőablak - anyag és szín

Tetőablak - nyitási mód

Tetőablak - mikor érdemes cserélni?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Hatékony védelmet biztosít a hő ellen
  Megszűri a fényt és kellemes klímájú lakóteret biztosít elsötétítés nélkül
  Tartós, időjárás- és kopásálló szövetből készül
  R4/R7 típusú Roto ablakokhoz

  Raktáron, 5 db
  22 555 Ft / db
  Megnézem

  Véd a melegtől és napfénytől 
  Az áttetsző háló megőrzi a kilátást
  A szoba akár 5 fokkal hűvösebb lesz 

  Raktáron, több mint 10 db
  19 855 Ft / db
  Megnézem

  Szabályozható a bejutó fény mennyisége
  Könnyedén rögzíthető
  Erős poliészter anyagból

  Raktáron, 6 db
  10 355 Ft / db
  Megnézem