Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mire ügyeljünk a padlásfeljáró kiválasztásánál?

Padlásfeljáró

Ha padlásfeljáró beépítését, vásárlását tervezzük, jó néhány szempontot érdemes figyelembe venni. Összegyűjtöttük, melyek azok a legfontosabb tulajdonságok, amelyeket mindenképp ellenőrizzünk vásárlás előtt.

 

Hőszigetelő képesség

Feltétlenül győződjünk meg arról, hogy milyen hőszigetelő képességgel rendelkezik a kiválasztott padlásfeljárónk. Minél több és jobb hőszigetelésért felelős megoldás rejlik benne, annál inkább csökkenti a hőveszteséget, és ezáltal a fűtésszámlánkat is. Például, ha a tokban körkörös tömítés van, az tökéletes légzárást tud biztosítani. Arra is érdemes rákérdezni, hogy maga az ajtó ki van-e töltve valamilyen hőszigetelő anyaggal. Szintén sokat segíthet a hőszigetelő képességen egy kiegészítő ajtó, amely ráadásul zárt állapotban megvédi a padlásfeljáró ajtaját és létráját a padlástérben keletkező portól és szennyeződésektől is. Meglehet, hogy ezekért a beépítéskor mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni, de ez a befektetés a későbbiekben az alacsonyabb fűtésszámlával meg fog térülni számunkra.

 

A létra teherbírása

A teherbírás nagyban függ a lépcsőfeljáró anyagától, azaz attól is, hogy fémből vagy fából készült-e. Persze, az sem mindegy, hogy maga a kialakítás fix vagy összecsukható. A fix létrák általában elérik a 200 kilogrammos teherbírást is. Ha pedig acélidomokat tartalmazó lépcsőfokokkal és masszív fémszerkezettel is rendelkezik a padlásfeljárónk, akkor akár a 360 kilogrammot is elbírja.

 

A helyiség belmagassága

Sarkalatos kérdés, mekkora belmagasságú helyiségbe lesz beszerelve a padlásfeljáró, ugyanis nem mindegyik típus alkalmas a méretre igazításra. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, válasszunk az úgynevezett ollós szerkezetű feljárók közül, mivel ezek speciálisan állítható nyílási szöggel rendelkeznek, így a lépcső méretre vágás nélkül a helyiség belmagasságához igazítható.

 

Nyílásméret

Vásárlás előtt mindenképp mérjük le a födémnyílást, hiszen a padlásfeljárókat ezekbe az előre kialakított áttörésekbe kell beszerelni. A standart méret 70x120 centiméter, de szerencsére több gyártó is rendelkezik ettől eltérő méretekkel, így amennyiben a mi feljárónk mérete eltér a fentebb írttól, akkor sem kell megijednünk.

 

Padlásfeljáró

 

 

Biztonsági talp

Talán evidensnek tűnik, mégis érdemes a vásárláskor rákérdezni, az általunk kinézett létra lábain vannak-e úgynevezett gumipapucsok. Ezek felelősek azért, hogy a létra minél jobban tapadjon a padlóhoz, ne csússzon el, illetve egyúttal a padlót is megvédik a karcolásoktól. Ráadásképp esztétikusabbá is teszi a padlásfeljáró lépcsőjét.

 

Csúszásmentes lépcsőfokok

Ahogyan a lábakon lévő gumipapucsok, úgy a lépcsőfokokon elhelyezett csúszásgátlók is fontos szerepet töltenek be a balesetek megakadályozásában. Lehetőség szerint csak olyan lépcsőt válasszunk az otthonunkba, amelyiknek fokai be vannak borítva valamilyen csúszásgátló anyaggal vagy csúszásgátló rovátkák vannak rajtuk. Nagyon kellemetlen, de még inkább rendkívül balesetveszélyes, ha megcsúszunk a létrán.

 

Kapaszkodó

Még mindig a balesetek megakadályozásánál maradva annak is érdeklődjünk utána, milyen megoldások segítenek minket a létrán való fel- és lejutásban. Ilyen lehet például egy-egy oldalsó kapaszkodó is. A magasabb komfortfokozatú lépcsők két kapaszkodóval is el vannak látva, tovább könnyítve számunkra a lépcsőn való közlekedést. Kiegészítő termékként akár védőkorlátokat is beszerezhetünk, melyek már fent, a padlástérben segítenek minket a feljutásban, illetve a lemászásban.

 

Tűzgátló minősítés

A padlásfeljárónk komoly szerepet tölthet be egy tűzesetnél: elejét veheti a tűz terjedésének. Egyrészt mert összecsukott állapotában nincs kapcsolat a szintek között, másrészt mert ajtólapba épített tűzgátló egyfajta tűzhatárként a hő és füst tovaterjedését is meggátolja. Itt ismét fontos szerepet tölt be a lépcső anyaga is, hiszen a fémből készültek hatékonyabban védenek a tűz ellen. A magasabb minőségű létrák táguló tömítéssel is rendelkeznek, mely magas hőmérséklet hatására kitágul, így megakadályozza, hogy a tűz vagy a füst átjusson a tűzmentes térbe, ezáltal értékes időt biztosítva a tűzoltók kiérkezéséig.

Kapcsolódó cikkek
Elviselhetetlen a hőség a tetőtérben? Mutatjuk, mit lehet tenni!
Mindent az álmennyezetről
Jelek, hogy eljött a tetőcsere ideje
 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Fém kapaszkódós, összecsukható 
  Csúszásgátló láb és lépcsőfok
  280 cm magas
  Tartozék nyitórúd
  160 kg max. teherbírás
  Hőszigető padlásfeljáró, fehér
  Rögzítés: födémhez

  Raktáron, 2 db
  95 670 Ft / db
  Megnézem

  Fém kapaszkódós, összecsukható
  Fém létraszár
  Csúszásgátló láb és lépcsőfok
  280 cm magas
  Tartozék nyitórúd
  200 kg max. teherbírás
  Hőszigetelt ajtólap

  Raktáron, 2 db
  81 095 Ft / db
  Megnézem

  280 cm magas, OLB
  3 részes, összecsukható
  Szigetelt
  Hőátbocsátási tényező: 1,54 W/m2K
  Rögzítés: födémhez

  Raktáron, 4 db
  51 910 Ft / db
  Megnézem