Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Így lehet napelem telepítésénél a kábeleket átvezetni a tetőn

Így lehet napelem telepítésénél a kábeleket átvezetni a tetőn

Nem kell a fél tetőt lebontani, cserepet átvágni: a tetőátvezetésekkel megoldható a gépészeti berendezések beszerelése.

Ugrásszerűen nőtt az elmúlt években Magyarországon is a családi házakra telepített napelemrendszerek száma: 2015-höz képest már négyszer több napelem működik a háztartásokban.

A magánházak felszerelését egyre többen fontolgatják, részben az energiaárak emelkedése, részben a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése miatt, részben pedig azért, hogy hőszivattyúval együtt telepítve biztosítsa a gáztól való minél nagyobb függetlenséget.

Első pillantásra azonban ijesztőnek tűnhet a panelek telepítése. Sokan attól félnek ugyanis, hogy túlságosan sok munkával jár, és esetleg a tetőcserepeket is cserélni kell a munkálatok miatt. Számukra jó hír, hogy egy speciális megoldással, a solar átvezető szettekkel, tetőátvezetésekkel a tető nagyobb megbontása nélkül lehet telepíteni a napelemet.

 

Gépészeti eszközök átvezetése

Otthonunkban egyre több olyan berendezést használunk, mint amilyen szagelszívó, a szellőzőrendszer, a napelem vagy a műholdvevő antenna. Ezek gyakran a tetőszerkezetre/tetőfedésre kerülnek, és a bekötésüket – ha nincs rá más megoldás – a tetőfedésen keresztül kell megoldani.

Fontos tudni, hogy a tetőáttöréssel megbontjuk a kialakított rétegrendet, emiatt az átvezető elemnek a tetőkkel szemben támasztott követelményeknek meg kell felelnie a beépítés során. A KLÖBER tetőkiegészítő termékeit különböző tetőfedésekhez és különböző gépészeti berendezésekhez fejlesztették, segítségükkel telepíthető például a szagelszívó vagy a szolár rendszer.

 

klöber rendszerek

 

a tetőátvezetésekkel megoldható a gépészeti berendezések felszerelése a tetőre

 

Páraelszívók – szagelszívók bekötése

Ezekhez a munkálatokhoz a tetőfedő anyagnak megfelelő alapcserepet kell választani mind színben, mind formában, csak így érhetjük el a tökéletes illeszkedést és az egységes fedésképet. Ha nem áll rendelkezésre formaazonos alapcserép, hullámos profilú tetőcserepek esetén univerzális alapcserép alkalmazható, de figyelembe kell venni a cserép méretét, és annak megfelelő műanyag alapcserepet kell választani. A sík profilú tetőcserép esetén pedig 40x40 vagy 60x60 négyszög formájú alapcserép használható.

Az alapcserép anyaga UV álló speciális műanyag. 20°-50° tetőhajlásszögig használható. , tűzvédelmi osztály EN 13501-1 E.

A másik elem a VENT kivezető szellőző: alkalmazható szellőzőcsőnek DIN 18017 és csatornaszellőző kivezetésnek is, DIN 1986-100 szabvány szerint. Alapcserépre könnyen csatlakoztatható. A széles perem alatti nyílásokon a pára a tetőfelületre folyik vissza, ezzel megakadályozza a csapadék visszajutását a csőbe. Amennyiben motoros páraelszívót kötünk a rendszerbe a szellőzőcső felső nyílását nem szabad nyitva hagyni. Amennyiben strang szellőzőt kötünk a rendszerbe a nyílást ki kell nyitni a könnyebb áramlás miatt. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a szellőzőcső tetején lévő fedő sapkát egy mozdulattal óra járásának ellentétes irányában negyed fordulattal eltekerjük, így azt el tudjuk távolítani.

Régebbi szellőzőcső típusnál „szifonos” kialakítással lehetett védekezni a visszafolyó víz ellen, ezt az új szellőzőcsőnél el lehet hagyni. A csatornaszellőző általános bekötési vastagság 100 mm-es, de létezik ettől eltérő, 125 mm és 160 mm méretben is,. Ebben az esetben az alapcserépnek is 125 mm-esnek vagy 160 mm-esnek kell lennie. Anyaga UV álló speciális műanyag, 20°- 50° tetőhajlásszögig alkalmazható, tűzvédelmi osztálya EN 13501-1 E.

A fólia gallér, fólia gyűrű használata kötelező! A fólia és az átvezetőcső vízmentes csatlakozásának kialakítására alkalmazható. Rugalmas, könnyen beépíthető. A már jól ismert változat, 100 mm – 125 mm cső átvezetésére alkalmas, viszont ehhez ragasztószalag is szükséges. Az újabb, univerzális típus 100 mm – 125 mm – 160 mm – 180 mm cső átvezetéséhez is jó, és a beépítéshez nem kell ragasztószalag, így a beépítés gyorsabb és tisztább.

A gégecső kiváló minőségű lágy PVC-ből készült, alkalmazásával a szellőzőcső és az elszívó cső csatlakozását lehet rugalmasan összekötni. Különböző csőátmérőkhöz alkalmazható, felső csatlakozás 125 mm – 100 mm – alsó csatlakozás 110 mm – 90 mm – 75 mm.

 

Antenna átvezető termékek

A harmadik nagy család az antennák, függőleges rúdszerű, kör keresztmetszetű kivezetésekre alkalmazható tetőáttörés. Fontos, hogy ez az elem egybeöntött (nem kétrészes bádogpapucs, tehát nincs alsó és felső része), vagyis a rúdra úgy kell ráhúzni. Emiatt alkalmazása nem minden esetben lehetséges.

Ehhez az áttöréshez is szükséges egy formaazonos műanyag átvezető alapcserép, ahogy azt már előzőleg ismertettük. Antenna átvezető idom: ez az elem gyűrűsen szűkül, így a megfelelő csőátmérőnél lehet átvágni, emiatt univerzálisan alkalmazható, ami a méretet illeti.

 

klöber átvezetés tető

 

Szolár rendszerek átvezető termékei

Ha a Klöber termékei közül választunk, ehhez az áttöréshez is egy formaazonos műanyag átvezető alapcserép szükséges, a solar átvezetés: alapcserépre csatlakoztatható feltét. A hőálló 100 C°-ig hőálló gumi csőrnek köszönhetően különböző átmérőjű (10 mm – 70 mm) csövek és kábelek beázásmentes, esztétikus átvezetését teszi lehetővé. Az alaptest és a feltét összeépítésénél figyelembe kell venni a beépítési útmutatót.

Egy helyen dupla kivezetésként használhatjuk az univerzális műanyag alapcserép kétcsöves fejű szolár átvezetést.

A solar fólia mandzsetta a tetőfóliához könnyen beépíthető fóliagyűrű, amelyik különböző méretű csövek átvezetésére használható. Teljes felületén oldószermentes ragasztófelülettel látták el. Anyaga UV álló speciális műanyag, alkalmazása 5°≤ már lehetséges (tetőfedő anyagtól függően). Tűzvédelmi osztálya EN 13501-1 E.

Kapcsolódó cikkek:

A nyílászárók cseréjével is a takarékosságot segíted

Mi mindennel lehet energiahatékonnyá tenni az otthonodat

A rezsimódosítások miatt megugrott a kereslet a szigetelőanyagok iránt

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Fóliagallér tetőáttörésekhez
  Szakszerű összekapcsolás a fólia és az átvezetés között
  Lég- és párazáró átvezetés hozható létre  
  100/125 mm
  Fekete színű
  Gumi

  Rendelésre
  3 050 Ft / db
  Megnézem

  Műanyag átvezető alapcserép
  Tectura cseréphez
  Cserépléchez való rögzítése szükséges
  Sötétszürke színű
  Csőátmérő 110 mm
  Különböző átvezetésekhez
  Antennakivezető, csatornaszellőző, füstgázkivezető rögzítéséhez

  Rendelésre
  12 070 Ft / db
  Megnézem

  Kábelek tetőfedésen történő átvezetéséhez
  Alkalmazása 16°-os tetőhajlásszögtől
  Beton- és kerámia tetőcseréphez is alkalmazható
  10 - 55 mm vastag kábelekhez használható
  Könnyen beépíthető
  Téglavörös (RAL 8004) színű
  424x454 mm méretű

  Rendelésre
  70 650 Ft / db
  Megnézem