Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mi mindennel lehet energiahatékonnyá tenni az otthonodat

energiahatékony ház a rezsicsökkentésért

Mostanában sok szó esik a lakóépületek energiahatékonyságáról, vagyis arról, hogy az épület energiaforrásait hogyan tudjuk úgy kihasználni, hogy a fogyasztás csökkenjen, de a régi megszokott kényelmünk megmaradjon.

Ha végiggondoljunk, mi mindent tehetünk ennek érdekében, rájövünk, hogy nem lehetetlen feladat. Mi a teendőnk, hogy a megtermelt hő ne szökjön ki az utcára? Mivel érhetjük el, hogy kevesebb elektromos áram és tüzelő fogyjon? Mivel kezdjük a korszerűsítést? Kell-e minden esetben erőnket meghaladó beruházásokra gondolni? Kis lépésekkel tudjuk-e javítani energiafelhasználásunkat?

 

Az ablakokon sok hő kiszökik

A szakemberek legelőször a nyílászárók cseréjét javasolják. Az épület hőveszteségének 15-25 százaléka a nyílászárókon keresztül távozik. Ez jelentős hőveszteség, amelyet csak a falakon távozó 30-40% előzi meg. Mégis, a felújítás sorrendjében, praktikus okokból először az ablakcserét, majd ezután a külső fal szigetelését javasolják.

A mai korszerű, 2 vagy 3 rétegezésű, jól szigetelő ablakok, akár műanyagból, akár fából készültek, jelentős javulást hoznak.

Ha nincs meg rá az anyagi keret, nem kell egyszerre az összeset kicserélni, ezt a munkát egyenként is el lehet végezni. Kezdjük azokkal az ablakokkal, amelyek északi oldalon vagy a tetőtérben vannak, vagy amelyek állapota a legrosszabb. Már egy csere is javulást hozhat.

A tetőtéri ablakok cseréje nem csak télen hasznos, hanem a nyári forróságban is. A felújítás sorrendjében érdemes előre venni. Egy háromrétegű üveggel ellátott tetőtéri ablak árnyékolóval ellátva, ami lehet roló, redőny, reluxa, vagy külső hővédő roló, már igazán hatékony, akár a meleget, akár a hideget akarjuk kint tartani.

Családi házaknál, ahol a bejárat közvetlenül a kültérre nyílik, bejárati ajtókat is érdemes kicserélni, és ha két bejárat van, mindkét helyen. Régi házaknál, ahol az előszobát fűteni kell, egy nyílászáró cserével akár ezt el is hagyhatjuk.

Köztes megoldásként, ha az eredeti, fából készült ablak minőségi darab, és jól zár, elég lehet az eredeti üveget hőszigetelő változatra cserélni, modern, jól záró tömítéssel, az ablakszárnyak hőszigetelésével. Több cég is foglalkozik ilyen felújítással.

 

korszerű műanyag nyílászáró ablak hőátbocsátás

 

 

Homlokzati szigetelés

A legnagyobb és leghatékonyabb lépés az épület külső szigetelése. Elsősorban a kinti hőmérséklet elleni védelem a célja, legyen az extrém hideg, vagy nyári forróság. Ezek a burkolatok mindkettő ellen védenek. A legjobb homlokzati szigetelők a külső hangokat is kizárják, ez különösen forgalmas utak mellett lehet hasznos.

Többféle anyaggal burkolhatjuk kívülről a házunkat. Igen elterjed a polisztirol és a szintén kiváló tulajdonságokkal rendelkező kőzetgyapot. A szigetelőanyagokról részletesen szigetelési kisokosunkban lehet olvasni.

Remek adottságokkal rendelkezik a Gutta Technofacade kőzetgyapot homlokzati szigetelőlemez, amely bazaltkőből készült ásványgyapot, vízlepergető, páraáteresztő, hő-és hangszigetelő tulajdonságokkal. Vakolható, hő-és fagyálló termék elérhető áron. Ennyi jó tulajdonság mellett még a használata is könnyű, érdemes megismerkedni vele, ha valaki most készül homlokzatszigetelésre.

 

energiahatékonyság rezsicsökkentés

 

 

Belső falak szigetelése

Ha társasházban lakunk, és a lakóközösség még nem döntött a külső szigetelésről, a belső falak – ideértve az álmennyezetek kialakítását is – szigetelőanyaggal való burkolása hozhat jelentős megtakarítást és kellemes hőérzetet.

A belső falak burkolása, ha hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkező anyaggal végezzük, a lakáson belüli zajt is tompítja vagy kiszűri.

Leggyakrabban a gipszkarton és egy szigetelő anyag kombinációját választják a felújítók. Ez azért is nyerő megoldás, mert a belső szigetelés a kültérrel érintkező falaknál általában kedvez a hőhíd kialakulásának és a páralecsapódásnak. Ha a falra szerelt hőszigetelő anyag és a belső felületen lévő gipszkarton közé párazáró fóliát teszünk, megakadályozhatjuk a fal hideg külső oldala és a meleg belső felület miatt kialakuló páralecsapódást.

 

szigetelés energiahatékonyság rezsicsökkentés

 

 

Mit tehetünk még az energiahatékonyságért?

A nagy beruházások mellett, vagy azok helyett, ha nem tudjuk azonnal megoldani a felújítást, számtalan módon, fokról fokra javíthatjuk a benti hőmérsékletet, akár a meleget, akár a hideget akarjuk kizárni.

 • Kezdjük a ház környezetével. Minél több lombhullató fa veszi körbe házunkat, minél több árnyékolja a kertünket, annál inkább elviselhető a nyári hőmérséklet a lakásban. Ha megnőttek a fák, akár klíma nélkül is átvészeljük a legforróbb napokat.
 • Tegyünk speciális, blackout, fényzáró függönyöket az ablakokra, ezek egyúttal hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek többrétegű, sajátos szövésüknek köszönhetően.
 • Ha az idén már nem fér bele a keretbe egy belső falszigetelés, vagy olyan kicsi a helyiség, hogy nem akarunk elvenni a légteréből, jó megoldás a hőszigetelő tapéta. Nagy előnye, hogy akár házilag is fel tudjuk tenni.
 • Ha még eddig nem tettük meg, égőinket cseréljük ki LED fényforrásokra.
 • Az is fontos, hogy a korábbihoz hasonló komfortot meg tudjuk őrizni a lakásban anélkül, hogy többet fizetnénk a klímakészülék vagy a fűtési rendszer használatáért.
 • Ha klímaberendezést választunk, vegyük figyelembe, hogy a mobil klíma kevésbé hatékony, mint a hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas split klíma.
 • Klímából érdemes energiatakarékos típust beszereltetni.

Ha fűtésrendszer korszerűsítése előtt állunk, beszéljünk szakemberekkel, hogy a mi házunkba, lakásunkba milyen megoldást javasolnak. A földgázzal működő új kondenzációs kazánok már nagyobb hatásfokkal, energiatakarékosan működnek, ezért érdemes átgondolni a kazáncserét is.

Kapcsolódó cikkek:

Mit kell tudni a hungarocell szigetelésről?

Útmutató a megfelelő tetőszigeteléshez

Szigetelési kisokos

A rezsimódosítások miatt megugrott a kereslet a szigetelőanyagok iránt

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Véd a melegtől és napfénytől 
  Az áttetsző háló megőrzi a kilátást
  A szoba akár 5 fokkal hűvösebb lesz 

  Raktáron, több mint 10 db
  19 855 Ft / db
  Megnézem

  Kőzetgyapot homlokzati szigetelés
  Jó páraáteresztő képesség
  Hő- és hangszigetelő
  Vakolható
  Hővezető képesség: 0,037 W/m2K
  A terméket bálában értékesítjük
  2,16 m2/bála; 0,72 m2/tábla

  Raktáron, több mint 500 m2
  6 400 Ft / m2
  Megnézem

  Tekercses ásványgyapot szigetelés
  Nyomással nem terhelhető
  Páraáteresztő, mérettartó
  Nem éghető, tűzveszélyességi osztály: A1
  Hővezetési tényező: λd=0,040 W/mK
  10 cm vastag
  9,6 m2/tekercs (1,2x8 m)

  Rendelésre
  1 750 Ft / m2
  Megnézem