Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Kültéri burkolatok – Melyiket válasszuk?

terasz burkolása

Ha a külső terek, teraszok burkolásán gondolkozunk, bizony itt is beleütközhetünk a hatalmas választék zavarába. Az első kérdés, hogy milyen anyagból legyen a burkolat. Választhatunk műanyagot, kerámiát, keményfát vagy akár kompozit teraszburkolatot is. De vajon melyik a megfelelő számunkra?

Talán a legegyszerűbb ezt a döntést úgy meghozni, ha a következő három fontos szempontot átgondoljuk, és annak függvényében választunk, hogy számunkra ezek közül melyik a legfontosabb. Ez a három szempont a tartósság, a megjelenés és a költség mértéke. Ezeket végig gondolva, már meglesz a tökéletes megoldás is a teraszburkolatra. Nézzük, melyik típusnál mit érdemes számításba venni!

 

Fa kültéri burkolatok

Az egyik leghagyományosabb és mai napig az egyik leggyakoribb burkolóanyag a fa. Ha az autentikus, meleg, otthonos hangulatot, természetes külsőt preferáljuk, jó választás lehet. Árazását tekintve bizonyos fa típusok az olcsóbb megoldást jelenthetik (például bizonyos fenyőből készült termékek), ugyanakkor más, keményfa típusok (tölgy, kőris, egzotikus fafélék) a magas árkategóriába tartoznak. Fontos az ápolása, gondozása, többek közt antimiotikus készítményekkel. Az elhanyagolt burkolat megrepedhet, elmozdulhat, elszíneződhet.

Kinek ajánljuk: Aki örömmel ápolgatja, gondoskodik róla akár kikapcsolódás gyanánt is.

Megjelenés: Meleg, otthonos, természetes, autentikus a hatása.

Árkategória: Fa típusától függően olcsó és magas árfekvésű is megtalálható a kínálatban.

 

Kompozit kültéri burkolatok

A fa alternatívája lehet a fa-műanyag kompozit burkolat, amely ötvözi a fa természetességét a műanyag előnyös tulajdonságaival. A WPC burkolat gyártása során újrahasznosított fa alapanyagokat, növényi rostokat, valamint környezetbarát polypropilént használnak. Időjárásálló, könnyű, nem szálkásodik, nem rohad, a fával ellentétben kevesebb karbantartást igényel. Ugyanakkor kevésbé természetes a hatása, s az idő is könnyebben meglátszik rajta.

Kinek ajánljuk: Aki kevesebb időt szeretne az ápolással tölteni, és akinek fontos az újrahasznosítás, a környezetvédelem.

Megjelenés: Kevésbé természetes hatású, mint a valódi fa, de nagyon hasonlít rá.

Árkategória: Az újrahasznosításnak és a környezetbarát polypropilénnek köszönhetően kedvezőbb az ára, mint a keményfáé.

 

teraszburkolat tisztítása

 

 

Műanyag kültéri burkolatok

Ennél a burkolattípusnál az előállítás során kidobott műanyagot, palackokat, dobozokat és flakonokat használnak fel, így kifejezetten környezetbarát megoldás. Abban különbözik a kompozit burkolatoktól, hogy itt fát nem használnak az előállításához. Időjárásálló, nincs szükség a festésére, könnyű, nem igényel különösebb karbantartást, ráadásképp könnyen tisztítható is. Hátránya, hogy komolyabb aláépítés szükséges hozzá, mint a faburkolatoknál, illetve sem színében, sem textúrájában nem emlékeztet a fára.

Kinek ajánljuk: Aki nem szeretne sok időt tölteni a karbantartással, és kifejezetten fontos számára az újrahasznosítás.

Megjelenés: Színét és textúráját tekintve rengeteg lehetőség áll előttünk.

Árkategória: Anyagát tekintve kifejezetten pénztárcabarát megoldás, ugyanakkor az aláépítés költségeivel is számolni kell, ha ezt az anyagot választjuk.

 

Kerámia kültéri burkolatok

Ha nem ragaszkodunk a fához, csak a fa hatáshoz, akkor remek választás lehet számunkra a kerámia is. Szinte teljesen élethűen tudja visszaadni a fa természetes, meleg jellegét. Előnye, hogy fagyálló, különösebb kezelést, ápolást nem igényel, könnyű tisztítani, sokféle színből, textúrából választhatunk. Ráadásképp túl sok hátrányt sem tudunk felsorolni. Talán annyit, hogy az olcsóbb típusoknál a csúszósság előfordulhat.

Kinek ajánljuk: Akinek egyaránt fontos a nagy választék és a természetes, meleg hatás.

Megjelenés: A szín- és textúraválasztéknak köszönhetően szinte korlátlanok a lehetőségeink a megjelenés terén.

Árkategória: Minden pénztárca megtalálja a számára megfelelő burkolatot ebből az anyagtípusból.

 

Korábbi cikkeink:

Járdák, lépcsők, teraszok kialakítása, burkolása

Nagy tavaszi teraszfelújítás

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  A rendszer végleges járó felülete
  0,292 m2/szál
  Újrahasznosított anyag
  Vízálló, fagyálló és ellenáll a napsugárzásnak
  Könnyen tisztítható
  Csokoládé színű
  2 m

  4 550 Ft / szál
  Megnézem

  Oldasló élek esztétikus lezárása
  Felületkezelést nem igényel
  Vízálló, fagyálló és ellenáll a napsugárzásnak
  I. osztályú
  Gesztenye színű
  2,4 m

  Raktáron, 4 db
  5 020 Ft / db
  Megnézem

  Gyalogos forgalomra
  4,2 cm kővastagság
  Modern megjelenésű
  Fagy- és olvasztósóálló
  Strukturált felületű
  Elegáns, lágy textúrájú
  Fehér színű
  Beton
  Nagy méretű, 40x80 cm
  24 db/raklap

  Raktáron, több mint 10 db
  5 070 Ft / db
  Megnézem