Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Ezek a legnépszerűbb térkő típusok

ezek a legnépszerűbb térkő típusok

Amikor meg akarjuk újítani kertünkben a járdákat, utakat, teraszokat, kocsibeállót, vagy újakat akarunk építeni, a térkő használata a legjobb választás.

A térkövezés nem csak azért fontos, mert mutatós, kiemeli a kert, a ház szépségét, hanem azért is, mert praktikus: például egy jól megépített és megfelelő járólappal burkolt terasszal a lakóteret is növelni tudjuk, vagy a kerti útvonalakat, pihenőket tehetjük dekoratívvá, egyben biztonságossá.

A térkővel való burkolásnak a kincset érő víz megtartásában is szerepe van az összefüggő felületet jelentő betonozással szemben. Térkő használatakor a fugák között az alapozást jelentő kavics és homok biztosítja, hogy a csapadékvíz egyenletesen a talajba szivárogjon, így óvjuk szűkebb környezetünk vízháztartását.

Számtalan térkő közül választhatunk, dönthetünk az ár, a méret, az anyag, a szín és az éppen aktuális trendek alapján egyaránt.

A térkövek anyaga

A kültéri felületeket mesterséges ‒ pontosabban gyári ‒ és természetes anyagokkal is lefedhetjük.

Gyári burkoló a beton (mint amilyen a Leier Kaiserstein Taverna kombi térkő vagy Leier Solido térkő), a kerámia, az égetett agyag (mint a Semmelrock Penter Dresden), a gumi, vagy a teraszokon előszeretettel alkalmazott WPC (fa-műanyag kompozit). Természetes pedig többek közt a fából és a kövekből, ásványokból darabolással, vágással, csiszolással stb. készült burkolóanyag.

A legelterjedtebbek a betonból, a bazaltból készült térburkolatok, illetve a klinker burkolók, akár járdalapként, akár téglaként, kockakőként használjuk.

A legdivatosabb színek

Mielőtt kiválasztanánk egy színt, vegyük figyelembe a ház, a tető, az épített környezet színeit. Melyik illik ezekhez legjobban? Biztosan fogunk a divatszínek között is ilyet találni.

Az idei év kedvelt színe továbbra is a szürke, annak is a legsötétebb árnyalata. Valóban elegáns szín, de nem szabad túlzásokba esnünk. Ha például egy ház esetében a tetőcserép, a teraszburkoló, a kerti bútor, a kerti járda és tipegő is sötétszürke, az egyrészt unalmas látványt nyújt, másrészt komor hatást kelt. Ha ragaszkodunk a szürkéhez, szerencsésebb a világosabb árnyalataival variálni, és egy-egy üdítő színnel megtörni az egyhangúságot.

népszerű térkövek

 

A mediterrán színek, mint amilyen a terrakotta vagy a vörösréz, nem tudnak kimenni a divatból. Nem is csoda, melegséget sugároznak, az otthonosság érzetét keltik. Ezekből is érdemes legalább két színt kombinálni, túl sokat nem, mert akkor zavaróan tarka lesz az összkép. Újdonság, hogy a mediterrán színek között megjelent a szalmasárga, ami napsütésessé teszi az atmoszférát.

Népszerű anyagok

Nem véletlen, hogy az egyszerű beton térkövek annyira népszerűek. Univerzálisan használhatók utak, járdák, kocsibeállók, kerti teraszok készítéséhez. Népszerűségük töretlen, mert elérhető áruk mellett strapabíró, mutatós felületeket lehet létrehozni belőlük. Szerencsére már nem csak a „betonszürke” változat kapható, hanem színezett felülettel is rendelkeznek.

A beton térkövek fagyállók, csúszásmentesek, különböző vastagságban és formában kaphatók, jól variálhatók. Egy kis kreativitással csodát lehet vele tenni a kertünkben.

gyönyörű térkövek

 

Egyre többen választanak valamilyen elegáns megoldást, így került a népszerűségi listára a porcelán burkolólap teraszok, kerti medencék környékének lefedésére. Valóban minden jót el lehet mondani róla. Megjelenésben impozáns nagy méret, csillogó felület. Tulajdonságairól elmondhatjuk, hogy csúszásmentes, ellenáll a vegyszereknek, fényre nem érzékeny.

térkövezési megoldások

 

Kedveltek lettek, a rusztikus hatású bazalt kövek is, amelyek a 20. század elejének hangulatát idézik fel. Nagy teherbíró képessége miatt családi házaknál kocsibeállók készítésére kiváló. Nagyon jól variálható más kövekkel is.

A kínálatunkban kapható KK Budapest burkolókő valódi gránit és bazalt őrleményből készült, vastagsága, csúszásmentes felülete már a modern kor követelményeinek is megfelel. Gránit és homokkő térkővel jól variálható, a múltat idéző minták kirakásához remek megoldás.

népszerű térkövezési megoldások a kertben

 

A legkedveltebb méretek, formák

Ami a formát illeti, a kisméretű beton és nagyméretű porcelán kövek mellett igen kedveltek az úgynevezett kombi lapok. Négyzetméterenként csomagolva különböző méretű, de egymáshoz illeszthető elemekből áll. Népszerűsége a mutatós megjelenésében rejlik.

Felhasználható teraszokhoz, kerti járdákhoz, pihenőkhöz, lakóépületek járdáihoz, kocsifelhajtókhoz, parkolókhoz, csobogó medencéhez. Ami jellemzi: egyszerű formák, szép színek, stabil felület, biztonságos használatát. Felülete még nedves állapotban is csúszásbiztos.

 

térkövek a kertben

 

Kapcsolódó cikkek:

Gyönyörű térkövezési megoldások a kertben

Beton gyeprács kialakítása a kertben

Kreatív ötletek a kerti térburkolat kialakításához

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Gyalogos és személyautó forgalomra 
  6 cm kővastagság
  Könnyű lerakás
  Kvarchomokkal kevert felület
  A Semmelrock más termékeivel kombinálható
  Fagy- és olvasztósóálló
  Mediterrán színű
  Beton
  1,08 m2/sor
  12,96 m2/raklap

  Raktáron, 269.48 m2
  7 600 Ft / m2
  Megnézem

  Gyalogos és személyautó forgalomra is alkalmas
  Falazóelemként is alkalmazható
  5 cm-es kővastagság
  Antik kialakítású, egyedi térburkolat
  Fagy,- és olvasztósóálló termék
  Agyagbarna színű
  Beton
  1,24 m2/sor
  12,4 m2/raklap

  Raktáron, 219.36 m2
  5 780 Ft / m2
  Megnézem

  Gyalogos és személyautó forgalomra
  6 cm kővastagság
  Kombi kő
  Fagy- és olvasztósóálló
  N+F távtartó
  Bazaltbarna színű
  Beton
  1,2 m2/sor
  12 m2/raklap

  Rendelésre
  7 140 Ft / m2
  Megnézem