Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Beltéri gipszkarton megoldások

beltéri gipszkarton válaszfal és tároló

Aki lakásfelújításba fog, az előbb-utóbb találkozik a gipszkartonnal, mint az egyik univerzálisan felhasználható anyaggal. Amikor lakásbelsőt alakítunk ki vagy alakítunk át, változatos módon tudjuk alkalmazni.

Hogyan készíthetünk válaszfalat gipszkarton segítségével? Miként csökkenthetjük vagy zárhatjuk ki vele a zajt és a hideget? Hogyan használhatjuk dekorációs elemként? Adunk néhány támpontot az otthonfelújításhoz.

Népszerű anyag a gipszkarton

A gipszkarton nem csak azért kedvelt, mert egyszerűen és gyorsan dolgozhatunk vele, és szép felületeket alakíthatunk ki, hanem mert beépítése során nem történik károsanyag-kibocsátás. Alapja a gipsz és a kartonpapír, az előbbiből a gyártása során a nehézfémeket és az oldható sókat eltávolították, az utóbbi pedig újrahasznosított alapanyagból készült.

Igényeinknek megfelelően különböző hosszúságban és szélességben vásárolhatunk gipszkarton lapokat.

Ilyenek a hanggátló-tűzgátló gipszkarton lapok, a vizes helyiségekben használható impregnált gipszkarton lapok, vagy a standard gipszkarton lapok.

A gipszkarton felületetek lehetővé teszik a szárazvakolást, ami nem csak olcsóbb, mint a hagyományos vakolás, de klimatizáló hatású is.

Egyszerű térelválasztók gipszkartonból

Ha a lakásban, házban a funkciókat könnyed megoldással szeretnénk elkülöníteni egymástól, térelválasztót is készíthetünk gipszkarton elemekből, például a konyhát és a nappalit alacsony fallal is elválaszthatjuk egymástól. „Irodát” vagy dolgozósarkot, ebédlőt, pihenősarkot is leválaszthatunk úgy a nappaliból vagy más helyiségből, hogy nem falakat építünk, hanem például polcos, oszlopos, ablakos térelválasztó elemeket alakítunk ki.

Ha nagyobb alapterületű helyiségből szeretnénk két kisebbet létrehozni, gyors és egyszerű megoldás lehet a gipszkartonnal fedett szerelt válaszfal. Előnye, hogy könnyen le lehet bontani, ha vissza akarjuk állítani az eredeti állapotot. A fal alapja egy fából, de inkább fémből álló váz, ami a padlóra és a födémre van rögzítve. A tartóváz közeibe kerül egy nem éghető kategóriába sorolt kőzetgyapot réteg, a váz mindkét oldalára pedig a gipszkarton lapok.

Burkolás, hő- és hangszigetelés

A lapokkal egyszerűen burkolhatjuk a helyiségek falát, száraz vakolással festhető felületet kialakítva.

Külső vagy belső zaj ellen is védhet. Ilyenkor csak ragasztással dolgozzunk, mert a csavarok közvetítik a rezgéseket. A még hatékonyabb hatás elérése érdekében érdemes más anyaggal kombinálni, például gipszkarton és expandált (magas sűrűségű) parafa táblák felhelyezésével.

Ha egy-egy hideg falat szeretnénk burkolni vele, körültekintően kell eljárni, szakemberek közreműködésével. Fontos, hogy megfelelő szigetelést használjunk, hogy megakadályozzuk a páralecsapódást, a burkolat alatti penészedést, illetve a hőhíd kialakulását.

 

gipszkarton polcrendszer otthonfelújításnál

 

Lakberendezési ötletek

A gipszkartonra lakberendezési kellékként is tekinthetünk. Belsőépítészek, lakásfelújítást végzők a segítségével költséghatékonyan tudják megvalósítani az elképzeléseiket

Bútort helyettesítő tárolók

Kis lakásokban, ahol fontos, hogy nappali a lehető legtágasabb maradjon, mutatós falat tudunk kialakítani, ahol helyet kap a tv, valamint kedvenc dísztárgyaink, könyveink. Fényforrásokkal kiegészítve igazán látványos lehet.

A kandalló hangulata

Kedveltek a beépített, dekorációs jellegű kandallók. Ügyeljünk a stílusra és az arányokra. Modern lakáshoz és bútorokhoz a letisztult, geometrikus formák illenek.

Az álmennyezet kialakítása

Az egyik leggyakoribb megoldás nagy belmagasságú lakásokban a szobák magasságának csökkentése álmennyezet beépítésével. Nagyon hasznos a gipszkarton a panellakások felújításánál is, ahol nincs lehetőség a vezetékek, szerelvények falba süllyesztésére. Mindent, amit nem akarunk szem előtt hagyni, az álmennyezet vagy álfal mögé rejthetünk.

A gipszkarton beépítése minden esetben szaktudást igényel. Csak pontos tervezéssel és munkával lehet szép felületet kialakítani. Megéri a lakásfelújítás során a többi építési anyag mellett ezt is felhasználni.

Kapcsolódó cikkek:

Mire jó a gipszkarton?

Mindent az álmennyezetről

Lakásfelújítás eladás előtt? Megéri!

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Hanggátló, tűzgátló falak építéséhez
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Meglévő gipszkarton falak hangszigetelésére is alkalmas
  Kék színű
  2,4 m2/tábla
  92 db/raklap
   

  Raktáron, több mint 100 tábla
  4 570 Ft / tábla
  Megnézem

  Vízzel terhelt helyiségekben
  Páraterhelés: maximum 80%
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Zöld színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 tábla
  4 250 Ft / tábla
  Megnézem

  Átlagos igénybevételű belső térbe 
  Normál gipszkarton lap
  Páraterhelés: maximum 70%
  12,5 mm vastag
  Fehér színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 1000 tábla
  2 650 Ft / tábla
  Megnézem