Termékek
Termékek

Lakásfelújítás eladás előtt? Megéri!

Lakásfelújítás
Lakásfelújítás

Évek óta megosztja az ingatlanpiacot az a kérdés, mennyire éri meg eladás előtt felújítani egy lakást. Az egyik tábor szerint az új tulajdonos ízlésére kell ezt bízni, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy épp azok a színek, anyagok fognak neki tetszeni, mint nekünk. A másik tábor szerint viszont könnyebb beleszeretni egy szép, dizájnos ingatlanba, amiért így érzelmi alapon nagyobb árat lehet kérni.

 

A kényelemnek ára van

Meglehetősen nagy a szakemberhiány, ezért egy még felújításra szoruló ingatlantól sok vásárló visszariadhat. Nem mindenki szeretné vállalni a munkások után való rohangálást, adott esetben hónapokig tartó várakozást, nem megfelelő kivitelezéssel járó gondokat. Az ő számukra mindenképp vonzóbb lehet egy már felújított, szép állapotban lévő lakás, és ezért akár többet is hajlandók fizetni.

 

Sok múlhat egy festésen is

Persze, nem feltétlenül kell, hogy a szemünk előtt a legújabb lakástrendeknek megfelelő modern berendezés és dizájnos festés, tapéta lebegjen. Önmagában már egy tisztasági festés is nagyon sokat dob egy lakáson. De úgy is mondhatjuk, hogy ez a minimum, amit megtehetünk az eladás érdekében. Innen felfelé pedig pénztárca és célok kérdése az egész.

Ha már tisztasági festés: itt jegyeznénk meg, hogy azért ez sem mindenhol célszerű. Egy olyan ingatlan esetében, amely komoly felújításra szorul, de ezeket már az új tulajra szeretnénk bízni, ott inkább kelthet gyanút az érdeklődőben egy ilyen mázolás. Felmerülhet benne, hogy vajon milyen rejtett hibákat akartak elfedni egy ebben az esetben teljesen felesleges tevékenységgel. Tehát az annyira népszerű tisztasági festés is inkább csak a jobb állapotú ingatlanok esetében célravezető.

 

Tervek és igazolások

Köztes megoldás lehet, ha csak terveket, elképzeléseket készítünk. Ezek kevesebb pénzbe kerülnek még, mint egy komplett felújítás, viszont remekül rámutatnak a leendő tulajdonosnak a lakásban rejlő lehetőségekre, beindíthatják a fantáziáját. Ugyanez igaz a megbízható forrásokból beszerzett szakvéleményekre, igazolásokra is, amelyekkel alá tudjuk támasztani, hogy egy-egy átalakítás biztonsággal kivitelezhető.

 

Ne álljunk meg félúton!

Ha mégis a kivitelezés mellett döntünk, fontos, hogy a felújítás során ne csak egy területre koncentráljunk, azaz ne csak esztétikai vagy ne csak műszaki, gépészeti kérdéseket érintsenek a munkálatok. Ha „csomagban” gondolkozunk, azaz egy kicsit mindegyik területhez hozzányúlunk, nagyobb eséllyel térül meg a befektetésünk az eladási árban.

Mindemellett érdemes a leendő vevői célcsoportunk igényeit is figyelembe venni, amikor meghatározzuk, miket újítsunk fel. Például egy okostelefonal irányítható világítás vagy a kanapéról pár gombnyomással kezelhető klíma inkább a felsőbb, magasabb igényekkel rendelkező rétegek számára teheti vonzóbbá a lakást. Egy panellakás esetében ezeknek már nem biztos, hogy sok értelmük van.

Kapcsolódó
Nagy tavaszi teraszfelújítás
Mire figyeljünk régi lakás vásárlásánál?
Mikor érdemes tetőablakot cserélni?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu heti hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  • -9%

  Hanggátló, tűzgátló falak építéséhez
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Meglévő gipszkarton falak hangszigetelésére is alkalmas
  Kék színű
  2,4 m2/tábla
  92 db/raklap
   

  Raktáron, több mint 100 tábla
  3 298 Ft / tábla
  3 000 Ft / tábla
  Megnézem
  • -10%

  Betonból készült falburkoló lap
  Típusa: Monaco 1
  Színe: barna árnyalatú
  Kül- és beltérben egyaránt használható
  A doboz tartalma 0,5 m2

  Rendelhető
  5 080 Ft / doboz
  4 570 Ft / doboz
  Megnézem
  • -25%

  Kerámia- és kőburkolatokhoz
  Beltérben maximum 120x120 cm-es lapokhoz
  Kültérben maximum 90x90 cm-es lapokhoz
  Anyagszükséglet: 1,2 kg/m2/mm
  25 kg/zsák
  50 zsák/raklap

  Raktáron, több mint 100 db
  9 843 Ft / db
  7 380 Ft / db
  Megnézem