Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Így lesz jó a glettelés

Így lesz jó a falak glettelése

Ha szeretnéd otthonod felújításának egy részét saját kezűleg elvégezni, érdemes megismerkedni a glettelés technikájával. A glettelés az egyik legjobb megoldás arra, hogy eltüntessük a repedéseket, lyukakat a falakról, és előkészítsük a festésre. A szép falak otthonunk esztétikáját emelik.

A glettelés az egyik legjobb megoldás arra, hogy megfelelően előkészítsük a belső falakat kifestésük előtt és egyenletes falfelületet hozzunk létre, javítva az esetleges hibákat. A sima falfelület kialakításához speciális glettanyagra és néhány barkács szerszámra lesz szükségünk.

 

Mit csinálunk a glettelés során, és mivel?

Az esetleges falhibák, egyenetlenségek, repedések, megbomló, leomló vakolatrészek eltüntetése után glettelőanyaggal, glettelőgipsszel vonjuk be a falfelületet.

Remekül használható minden ásványi alapfelületre a glettelőanyag, például beton-, mész-, cement- vagy gipszvakolatokra, nyers falazatokra, mészhomoktéglára, pórusbetonra, de akár gázbeton felületekre is.

 

Hogyan készítjük elő a felületet?

Miután elpakoltunk és takarófóliával letakartunk mindent, hogy megvédjük a portól és a szennyeződéstől, spakli segítségével gondosan távolítsunk el minden felesleges falanyagot, mozgó vakolatdarabot. A repedéseket mélyítsük el, és távolítsuk el a port a glettelendő részekről. A jobb tapadás érdekében a glettréteg felhordása előtt érdemes benedvesíteni a repedéseket, lyukakat.

Fontos, hogy az anyag bekeverése és használat előtt olvassuk el figyelmesen a gyártói utasítást, és ügyeljünk a pontos mennyiségi előírások betartására. Azt is tartsuk szem előtt, hogy az elkészített, nedves glettanyag hamar megköt, ezért ne keverjünk ki egyszerre nagy mennyiséget. A glettanyag legyen teljesen csomómentes, homogén, sima massza.

Amikor csak kis felületet kell gletteléssel előkészítenünk, vásárolhatunk előre bekevert, felhasználásra kész nedves, vödrös kiszerelésű glettanyagot is.

 

fal glettelés lépései és szerszámai

 

Milyen anyagokat és szerszámokat használunk hozzá?

A glettanyag mennyiségének meghatározásához tudnunk kell a kezelendő falfelület méretét. Ha teljes fallal van dolgunk, akkor mérjük le azt, s ez alapján számoljuk ki a szükséges mennyiséget. Ám ha csak kisebb hibákat szeretnénk javítani, akkor általában elegendő az 5 kg-os kiszerelés is. Mivel a glettelési munka kezdete és vége is porral jár, érdemes takarófóliát is beszereznünk. A kikeveréshez vödörre, a felvitelhez pedig glettvasra, vagyis glettelőre és spaklira lesz szükségünk. Ne feledkezzünk el az utolsó simításhoz szükséges csiszolópapírról sem!

 

Repedések, lyukak eltüntetése

Ehhez első lépésként amennyire lehetséges tágítsuk ki a repedést. Ezt követően alaposan tisztítsuk meg az ottmaradt porrétegtől, szennyeződésektől. Ehhez elegendő egy puhább sörtéjű kefe is. A kész glettanyagot minden további keverés, hígítás nélkül, határozott mozdulatokkal vigyük fel a felületre. Igyekezzünk sík, sima felületet elérni. Ebben nagy segítségünkre lehet a glettelő. Hőmérséklettől függően körülbelül 2-4 óra a száradás. Ezt követően érdemes átcsiszolni a falat.

 

Leomló vakolat kezelése gletteléssel

A glettelő anyagok segítségével még akár a nagyobb sérüléseket, leomló vakolatot is kezelhetjük. Az eljárás majdnem ugyanaz, mint a repedések esetében. Ugyanakkor itt fordítsunk nagyobb figyelmet a később valószínűleg amúgy is leeső részek eltávolítására, s az alapos tisztításról itt se feledkezzünk el! Ekkora felület javításához érdemes por állagú glettgipszet használni. A bekeverésnél 1 rész vízhez 1,6 rész gipszet keverjünk. A mennyiség persze nagyban függ a kezelendő felülettől.

A kivitelezés folyamatában az első lépés a falfelület letisztítása. Ezután visszük fel rá a mélyalapozót. A következő a durvább glettréteg felhordása, és ha nem áll ki a falsíkból, akkor nem kell csiszolnunk. Várjuk meg, míg megszárad ez a réteg. Ezt követi a felület nedvesítése, majd a simító glett felhordása, végül szükség esetén, száradás után a csiszolás.

A csiszolás elkerülhető, ha a még nedves felületet egy nedves szivaccsal vagy szivacsos simítóval elsimítjuk.

A glettelés azért lényeges lépés, mert ezzel az eljárással nagyban növelhetjük a falaink esztétikai megjelenését.

Kapcsolódó cikkek:

Minden, amit a vakolóanyagról tudni érdemes

Lakásfelújítás eladás előtt? Megéri!

Mikor milyen építési munkákat érdemes végezni?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Falak és mennyezetek beltéri glettelésére szolgál
  0-10 mm vastagságig 
  Beltéren használható
  Fehér színű
  20kg/zsák
  54 zsák/raklap

  Raktáron, több mint 10 zsák
  6 355 Ft / zsák
  Megnézem

  Falfelületi egyenetlenségek kitöltésére
  Beltéri felhasználásra
  0-10 mm rétegvastagságig
  Fehér 
  Anyagszükséglet: 0,95 kg/m2/mm
  20 kg/zsák
  50 zsák/raklap

  Raktáron, több mint 50 zsák
  4 080 Ft / zsák
  Megnézem

  Rozsdamentes glettelő kéziszerszám
  Ragasztó anyagok elhúzására
  Rozsdamentes acél
  Soft nyéllel
  13x28 cm

  Raktáron, 9 db
  2 970 Ft / db
  Megnézem