Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Így lehet luxus nappalink, ami a lakás értékét is növeli!

így lehet luxus nappalid ami a lakás értékét növeli

A lakás központi helyiségének felújításával és átalakításával látványos eredményt érhetünk el.

Mindannyiunk vágya, hogy a lakás, amelyben élünk, ne csak kényelmes és otthonos, hanem mutatós is legyen. Sokunknak azonban meghaladja a költségkeretét a luxus kiegészítők beszerzése. Viszont számos megoldással nagy összegű ráfordítás nélkül is több olyan változtatást hajthatunk végre, aminek látványos az eredménye és növeli az ingatlanunk értékét.

Tervezés, jó adottságok kiemelése, a hibák javítása, festés vagy tapétázás, a világítás cseréje és a lakás átrendezése – talán ezek a legfontosabb lépések. A felújításhoz pedig, ha szeretnénk visszakapni a lakásra fordított összeg egy részét, igényeljünk otthonfelújítási támogatást. Ez ugyanis kérhető belső tér felújítására is, ideértve a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását a galériaépítést, a belső lépcső kialakítását és cseréjét, a szaniterek beépítését vagy cseréjét, a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét, a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét vagy felújítását.

 

Nézz körül és gondold át a nappalid adottságait!

Első körben néhány dolgot érdemes átgondolnunk, mielőtt átalakítanánk a nappalit. Mérjük fel az adottságait: a méretét, a helyiség alakját, a funkciókat, a nyílászárók elhelyezkedését, a belmagasságot, a többi helyiséggel való összeköttetést, a belsőépítészeti megoldásokat, a padló állapotát, a műszaki paramétereket és még azt is, hogy a nappalihoz kapcsolódik-e terasz, erkély vagy loggia, és milyen a kilátás az ablakból.

Nevezzük meg a helyiség jó adottságait, előnyeit, azokat a tulajdonságait, amelyeket szeretnénk kiemelni. Ezután írjuk össze, melyek a hibái vagy mit kell kijavítani, mi szorul cserére.

Azonosítsuk azt a stílust vagy atmoszférát, ami tetszik, és ami illeszkedik a nappali meglévő stílusjegyeihez. Ez lehet eklektikus is, vagyis, ha pl. szecessziós stílusú lakásban élünk, nem kell feltétlenül ehhez igazodnunk, elég, ha a harmóniát igyekszünk megőrizni.

Azt sem árt végiggondolni, hogy a ház adottságai, műszaki állapota milyen változtatásokat tesznek lehetővé, kell-e falat bontani, nagyobb átalakítást végezni, és ha igen, akkor ahhoz milyen engedélyekre lesz szükségünk.

A tervezésnél figyeljünk a színek harmóniájára. Érdemes lakberendezési, belsőépítészeti oldalakról ihletet, ötleteket meríteni. Ha kell, vegyük igénybe szakember segítségét.

luxus nappali kialakítása 1

Javítások

A luxus nappali kialakításának legfőbb feltétele, hogy ne maradjanak elhanyagolt elemek: elöregedett nyílászáró, pergő festékű, repedezett ajtó, málló festék a szekrény mögött, felpúposodott parketta stb. Lényeges, hogy a hibákat javítsuk ki, amit muszáj, cseréljünk ki és a többi. 

Az is lényeges, hogy a nappali meglévő, szépnek, értékesnek ítélt részletekből kihozzuk a maximumot. Csodásak a régi ablakok, de lepergett róluk a festék? Hangulatos a stukkós plafon, de itt-ott hiányos? Ezeket mindenképpen javítani kell.

Az általunk szépnek ítélt részletekre igyekezzünk felhívni a belépő figyelmét. Ha például gyönyörű a kilátás az ablakból, akkor ne takarjuk el, hanem inkább keretezzük valamilyen nem túl hivalkodó, mégis figyelemfelkeltő függönnyel. Ha mutatós a mennyezet, tervezzünk/terveztessünk hozzá olyan világítást, ami kellemesen emeli ki.

 

luxus nappali kialakítása 2

 

luxus nappali kialakítása 8

luxus nappali kialakítása 9

 

Alacsonyabb költségvetésű módosítások

A falak átfestése és/vagy a burkolat (mondjuk a padló) cseréje, óriási változást hozhat a nappali hangulatában. Legyen itt is elsődleges szempont az elhanyagolt, elöregedett részletek kiiktatása (pl. a repedezett, pergő vakolatú falakat vegyük előre a változtatások sorában). A falfestés során maradhatunk a jól bevált, egyszerűségében szép fehér mellett, de érdemes arra, is gondolni, hogy mennyi pluszt adna a nappalink megjelenéséhez egy ‒ akár szokatlan árnyalatú vagy kontrasztot adó ‒ színes fal vagy dekorburkolat

Ebben a cikkünkben részletesen írtunk a különleges dekor- és kőburkolatokról, valamint a felhasználásukról. A nappali felújítása, dekoratívabbá tétele során kiválóan alkalmazható megoldás, ha a négy fal egyikére ilyen különleges borítást választasz, hiszen feldobja, egyedivé varázsolja a teret. Mindenképpen gondoljuk azonban végig, hogy milyen szín és felületi struktúra lesz az, amely igény szerint növeli vagy éppen otthonos méretűvé szelídíti a teret, és melyek azok a termékek, amelyek a nappalink adottságai között megfelelő megvilágítást kaphatnak.

A legtöbb lakás esetében egy mutatós laminált padló lefektetése nagyon sokat dob a hangulaton. Ha járólap van a nappaliban, még a komfortérzethez is hozzátehet egy melegburkolat felhelyezése. A rossz állapotú parketta pedig olyan mértékben sugallja az elhanyagoltság érzetét, hogy helyette a laminált padló vagy fahatású padlólap minőségi esztétikai változást hoz. A laminált padló tulajdonságairól, lerakásának módjáról is írtunk korábban.

Ha érezzük magunkban az erőt és a tervezőkészséget, bevetheted a belsőépítészet egyik nagyágyúját, a gipszkarton elemeket. Ezzel a sokoldalú anyaggal nem csak különféle térelválasztókat, polcokat, pultot, beépített szekrény-öblöt alakíthatunk ki, hanem álmennyezettel csökkenthetjük a belmagasságot. A gipszkarton tulajdonságait és felhasználási lehetőségeit külön cikkben foglaltuk össze.

luxus nappali kialakítása 3

luxus nappali kialakítás 4

 

luxus nappali kialakítása 5

Egy drágább ötlet, ami megéri az árát

Az igazán nagystílű nappaliból nem hiányozhat valamilyen látványos melegforrás, mint amilyen a kandalló vagy a látványkályha. A valódi kályha kiépítésének költségei helyett azonban választhatjuk az elektromos látványkandallók széles kínálatát, amelyeket gipszkarton tartóelemek között tudunk szépen és biztonságosan elhelyezni. Ha a gipszkarton végül terméskő dekorburkolatot kap, az olyan lesz, mintha valódi kandallóval büszkélkedhetnénk.

 

luxus nappali kialakítása 7

 

Kapcsolódó anyagok:

Miért olyan jó laminált padlóval dolgozni lakásfelújítás esetén?

Beltéri gipszkarton megoldások

Dekoratív falburkolatok: ha unod az egysíkú falakat

Fotók: Sidekix, Spacejoy, Beazy, Amr Taha, Steven Weeks/Unsplash

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Betonból készült falburkolat sarokelem
  Típusa: California 1
  Színe: barna-bézs árnyalatú
  Kül- és beltérben egyaránt használható
  0,5 m2/doboz

  Rendelésre
  6 250 Ft / doboz
  Megnézem

  Átlagos igénybevételű belső térbe 
  Normál gipszkarton lap
  Páraterhelés: maximum 70%
  12,5 mm vastag
  Fehér színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 1000 tábla
  2 650 Ft / tábla
  Megnézem

  Prémium minőségű laminált padló
  Rodosz tölgy színű 
  Matt felület 
  Magas kopásállóság (AC4/32)
  8 mm vastag
  2,397 m2/csomag

  Raktáron, több mint 100 m2