25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
kedvező árak
kedvező árak
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Igazodjunk el a szilikon tömítők, ragasztók, fugázók között!

Igazodjunk el a szilikon tömítők, ragasztók, fugázók között!

A szilikonos kötő- és tömítő anyagok rövid idő alatt terjedtek el és váltak népszerűvé az építőiparban.

Bár néhány évtizede már ismerték, az utóbbi pár év alatt terjedt el a szilikonos anyagok nagyarányú használata.

Sikerüket előnyös tulajdonságaiknak köszönhetik: rugalmasak, követik a dilatációt, precízen és gyorsan lehet velük dolgozni, vizes környezetben védenek a nedvesség károsító hatásától, nem vezetik az áramot és rendkívül erősen kötődnek más anyagokhoz.

Amikor munkánk során szilikonra van szükségünk, azzal szembesülünk, hogy ez nem egyfajta termék: a felhasználástól függően kialakított termékcsoportokról van szó.

Az építőiparban leggyakrabban tömítőként, ragasztóként, fugázóként használjuk.

 

Szilikonos tömítés

A magas páratartalmú helyiségek kialakítása, mint amilyen a konyha, a fürdőszoba és a WC, azért is igényel körültekintő munkát, mert a víz károsító hatása tönkre is teheti a helyiséget. Ha a mosogatótálca mellett kifolyik a víz és eláztatja a bútort, a falat, nem csak annak állaga romlik, hanem a penészgombák is megtelepedhetnek a helyiségben.

A szaniter tömítők mindezeket a problémákat előzik meg. Kifejezetten a vízzel érintkező rések tömítésére fejlesztették ki. Penész és gombagátló, ecetsav tartalmú, víztaszító termék.

Ha régi tömítést akarunk kicserélni, akkor előbb alaposan el kell távolítani az előzőt és megtisztítani a felületet. Maszkoló szalaggal határoljuk be, hogy hova kerüljön a tömítő, mert utólag nehéz a csempéről, kőről eltávolítani. A szilikon tubusokhoz kinyomó cső is tartozik, ennek felhelyezése után már kezdődhet is a tömítés. Szakember közreműködését nem igényli a munka, a tömítők ára elérhető, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, milyen károk előzhetők meg használatával.

 

Ragasztás

A szilikon tömítők ragasztási feladatokhoz is kiválóan alkalmasak. A Mester Szilikon Tömítő Ragasztó például nem nedvszívó felületeken bel- és kültéren is alkalmazható. Tartósan rugalmas marad, UV-álló, hőállósága -60 °C és +180 °C között van.

Ragasztásnál körültekintően kell eljárni. A felületet le kell tisztítani, nem lehet rajta sem szennyeződés, sem por, sem nedvesség. A ragasztandó felület mindkét oldalára fel kell hordani a ragasztót, de ügyeljünk arra, hogy a túl nagy mennyiség akadályozza a biztos kötést. Fontos tudni, hogy legalább 24 óra kell az erős kötéshez, száradáshoz, addig ne mozdítsuk el a ragasztott darabot.

Nem mindegy az sem, milyen felületet ragasztunk. A szilikon ragasztók megfelelőek csempe, porcelán, fém és fa felületen, de alkalmatlanok polipropilén és polietilén felületek ragasztására, valamint nem tapadnak olajos, zsíros felületen sem.

A szilikon ragasztók felhasználása otthoni és ipari felhasználása sokoldalú. Használják vízvezeték és szennyvíz csövek illesztéséhez, hűtőberendezések tömítésének ragasztásához, de klímaberendezések és fűtési rendszerek szerelésénél is.

 

Fugázás szilikonos tömítővel

Fürdőszoba, konyha csempe és járólap lerakásakor szívesen használnak szilikonos fugázót, jellemzően kapcsolódási pontoknál: fürdőkád csempe találkozásánál, ajtótokoknál. A hagyományos fugázás merev, törékeny, sérülékeny, ha nem tökéletes munka, könnyen kipotyoghat. Ilyen a rugalmas tömítéssel nem fordulhat elő.

A szilikonos fugázó tömítők jól alkalmazkodnak a hőmérséklet különbségekhez. Elkerülhetők velük a repedezés, amit a dilatációs hatás okoz. Magas ellenállóképességgel rendelkeznek penésszel, gombákkal, tisztítószerekkel szemben. Jól tapadnak üveghez, kerámiacsempéhez, zománchoz, porcelánhoz. Könnyen bedolgozható anyagok, megkötés után szagtalanok, tartósan rugalmasak maradnak. Ügyeljünk a felhasználás körülményeire, mert nedves felületen nem tapadnak.

A szilikon tömítők, ragasztók, fugázók megkönnyítik a mindennapi munkát. Ha univerzális felhasználású szilikont tartunk otthon, egyaránt használhatjuk tömítésre és ragasztásra akár porózus felületre, mint a beton vagy a tégla, akár sima felületre, mint az üveg.

Amikor szilikont választunk, elsődleges szempont a felhasználási terület. Figyeljünk arra is, milyen szín lenne a legjobb. Van, ahol átlátszó, színtelen anyagot érdemes használni (például egy WC csésze ragasztásakor), fugázáshoz színezett típust. Szerencsére nagy a kínálat, csak a legmegfelelőbbet kell kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek:

Mit gondoljunk át, mielőtt házat építünk magunknak?

A külső és belső szigetelés szerepe az energiahatékonyságban

Hogyan számoljuk ki a fugázóanyag mennyiségét?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Oldószermentes, ecetsavas szilikon hézagkitöltő-anyag
  Bel- és kültérre
  Siennai föld színű
  Anyagszükséglet: 3,1 fm/tubus (10x10mm hézagméretnél)
  310 ml-es kiszerelés 

  Rendelésre
  4 190 Ft / db
  Megnézem

  Fugák, hézagok tömítésére
  Ragasztási feladatokhoz is kiválóan alkalmas
  Nem nedvszívó felületeken is alkalmazható
  Bel- és kültérben is használható
  Tartósan rugalmas marad, UV-álló
  Hőállóság: -60 °C és +180 °C között
  Színtelen
  Anyagszükséglet: a kitöltendő rés méretétől függ
  310 ml/tubus

  Rendelésre
  2 650 Ft / db
  Megnézem

  Fugák, hézagok tömítésére
  Ragasztási feladatokhoz is kiválóan alkalmas
  Nem nedvszívó felületeken is alkalmazható
  Vizes, magas páratartalmú helyiségekben ideális
  Tartósan rugalmas marad, UV-álló
  Hőállóság: -60 °C és +180 °C között
  Bézs színű
  Anyagszükséglet: a kitöltendő rés méretétől függ
  310 ml/tubus

  Rendelésre
  3 110 Ft / db
  Megnézem