Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mit gondoljunk át, mielőtt házat építünk magunknak?

Építőanyag.hu

Ideális esetben a ház egy életre szól. Sőt: akár több generációt is kiszolgálhat. Az otthonunk lesz nem csak hosszú évekig, hanem egyenesen évtizedekig. Ezért nem mindegy, hogyan fogunk a saját házunk felépítéséhez és mennyire részletesen tervezzük a ránk váró feladatokat.

Mérjük fel reálisan a lehetőségeinket!

Itt elsősorban az anyagi lehetőségekre kell gondolni: belevághatunk-e az építkezésbe, vagy egy már meglévő ház felújítását/átalakítását lenne jobb választanunk? Gondoljuk át, mennyi pénzünk van és az mire lesz elég, hozzájuthatunk-e banki hitelhez, a családtámogatási csomag valamely eleméhez (például CSOK vagy Babaváró hitel), vannak-e a családnak az építkezés céljára felszabadítható tartalékai, és mennyi időt tudunk majd mi magunk az építkezésre fordítani.

Kik segítenek bennünket? Kikre bízzuk az építkezést?

Mi magunk vágunk bele a barátok, ismerősök, családtagok és a megfelelő szakemberek segítségével? Vagy egyes feladatokat építkezési vállalkozóra bízunk? Esetleg a teljes folyamatot vállalkozóra bízzuk, aki a mestereivel kulcsrakészen adja át nekünk?

Milyen típusú ház elégítené ki az igényeinket?

Ha úgy döntöttünk, hogy belevágunk, akkor elsőként azt érdemes végiggondolni, milyen funkcióknak feleljen meg a ház. Nyilván más igények merülnek fel, ha egy szingli, egy fiatal pár vagy egy gyermekes család szeretne majd beköltözni: az helységek számát, méretét, elhelyezését a tervezett életmódhoz célszerű alakítani. Ugyanakkor nem árt arra is gondolni, hogy a ház a család bővülésével miként maradhat kényelmes és jól használható, akár az egyes helyiségek funkcióinak újragondolásával vagy kisebb átépítésével. Legyenek-e mozgatható/eltolható falak, hogy egy-egy helyiséget menet közben szabhassunk át gyorsan valamilyen új célra, például a nappalit és konyhát egybenyithassuk családi eseményeknél. Nem mindegy az sem, hogy később esetleg be akarjuk-e építeni a tetőteret vagy sem.

Mit tesz lehetővé a telek és a helyi hatóság?

Mindenképpen érdemes tisztában lenni vele, hogy a kiszemelt teleknek milyen a beépíthetősége, talaja, tájolása, milyen típusú épületet húzhatunk fel oda. Arra is gondoljunk, egy építkezéshez milyen engedélyeket kell beszerezni és ezek mennyi időt vesznek igénybe.

Milyen építésmódot, illetve szerkezeti jelleget preferálunk?

Az sem mindegy, hogyan képzeljük el a házépítést. Valamilyen hagyományos építésmód rokonszenves a számunkra, például a vályogfalas ház? Vagy a favázas épületek tetszenek? Maradnánk a szokványos téglaháznál? Előre gyártott elemeket is használnánk az építkezés során? Passzívházban vagy egyéb zöld megoldásokban gondolkodunk? Hogyan szigeteljük a házunkat? Milyen módszerekkel fogunk védekezni a nagy hőség vagy a kemény fagyok ellen?

Milyen építőanyagokra lesz szükség?

Azt, hogy milyen alapanyagok kellenek, már a konkrét tervek ismeretében, szakember bevonásával tudjuk csak kikalkulálni. Ezután gondoljuk végig, honnan és hogyan szerezzük be az építkezéshez szükséges anyagokat. Milyen kereskedésekből és áruházakból választhatunk? Hol mennyire látható át a választék és a raktárkészlet? Ki és miként szállítja az építkezéshez az alapanyagokat? Nyújtanak-e plusz szolgáltatásokat, tanácsadást? Szükség esetén biztosítanak-e raktárhelyet?

Készítsünk kalkulációt!

Ha a fentieket átgondoltuk és vázlatosan megterveztük, akkor számoljuk ki előre, milyen nagyságrendű lesz az építkezés: mennyibe kerül a telek és az építkezés (munkafolyamatokra és építési anyagokra lebontva), mekkora a tervező díja, az engedélyek költsége, majd kalkuláljunk bele előre nem várt költségeket is – ez akár az előzetesen gondolt ár plusz 10-20 százaléka is lehet.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Teherhordó falak építésére
  25 cm vastag
  Mészhomok falazóelem
  19,8 db/m2
  40 db/raklap

  Raktáron, több mint 5000 db
  990 Ft / db
  Megnézem

  Mélyépítésű teherhordó falak építésére
  38 cm vastag
  Kerámia pince falazóelem
  16 db/m2
  60 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 db
  1 105 Ft / db
  Megnézem

  Beépülő zsaluként használjuk
  23 cm magas zsalukőelem 
  10 mm-es betonacél szerelvényekkel vasalható
  Szürke színű
  Beton
  8,7 db/m2
  30 db/raklap

  Raktáron, több mint 10 db
  1 510 Ft / db
  Megnézem