Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mitől lesz kényelmes és jól használható a fürdőszoba?

kényelmes fürdőszoba kialakítása

Fürdőszoba építése vagy felújítása esetén mindig érdemes azzal kezdeni a munkálatokat, hogy alaposan átgondoljuk, hogy mennyien és hogyan fogjuk használni a helyiséget, mivel rendezzük be és milyen kényelmi funkciókat szeretnénk.

A fürdőszoba esetében nincsenek olyan alapelvek, amelyek meghatározzák a bútorok sorrendjét a falnál (mint a konyha tervezésénél és építésénél). Így a praktikus beosztás kialakításánál sokkal inkább a különféle berendezési tárgyak komfortos méretére, típusára érdemes hangsúlyt fektetni, illetve arra, hogy ezek elférjenek a sok esetben kis alapterületű helyiségben. Az alábbiakat érdemes figyelembe venni otthonfelújításkor, építkezéskor.

 

A szaniterek kiválasztásának szempontjai

A fürdőszoba alapvető berendezési tárgyai: a mosdó, némi tárolóhely, valamint a kád és/vagy zuhanytálca/zuhanykabin. Vázoljuk fel az elképzeléseinket, válasszuk ki az egyes berendezési tárgyak esetében azokat a modelleket, amelyek legjobban megfelelnek a számunkra. Ha a végeredmény az, hogy mindezek nem fognak sehogy sem elférni, akkor egyenként újragondolva határozzuk meg, hogy hol és mit tudunk engedni az igényeinkből, majd igazgassuk, cserélgessük a szanitereket addig, amíg össze nem áll a kép.

Mindegyik esetében játsszuk végig fejben, hogy mire és hogyan használjuk. A mosdónál például, az is számít, hogy csupán tisztálkodásra használjuk, vagy előfordul-e, hogy ruhát áztatunk, babapopsit  öblítünk ‒ ez utóbbiak esetében kézenfekvő, hogy a szélesebb, mélyebb típusra lesz szükségünk. Fontos-e, hogy a mosdókagylónak olyan széles és lapos pereme legyen, amire elhelyezhetünk tárgyakat, vagy lehet keskeny peremű, esetleg ívelt vagy körcikk formájú.

Ha kádat szeretnénk, egyedi igényeink alapján döntsük el a méretét és alakját. Van, akinek elegendő egy ülőkád, más hagyományos, mély, egyenes kádat szeretne a fürdőszobájába, esetleg több személyes modellre van igénye. Ha viszonylag nagyobb kádat szeretnénk, de kevés a hely, érdemes áttanulmányozni a sarokkádak, sőt, a sarokba fordított egyenes kádak kínálatát is: utóbbiak azzal szabadítanak fel helyet, hogy a helyiség sarkát kitöltve a középpont felé általában íves vagy levágott formát mutatnak.

A zuhanytálca vagy zuhanykabin kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen testi adottságokkal rendelkező felnőttek fogják használni, fő vagy csak kiegészítő tisztálkodási lehetőségnek tekintjük-e, hol és miben fogjuk a zuhanyzás kellékeit tárolni. Mindkét esetben arra is fordítsunk gondot, hogy jól hozzáférhetők legyenek a takarítás során.

A WC elhelyezésénél érdemes azt is végig gondolni, hogy ha a fürdőszobában helyezzük el, igényeljük-e valamilyen leválasztó fal vagy függöny alkalmazását, és ha igen, akkor azt hogyan, hova rögzítjük/építjük meg.

A tárolóhelyek kialakításánál fontos szempont, hogy pontosan mely tárgyak kapnak benne helyet. Nem csak az számít, hogy kifejezetten a fürdőszoba használatához kapcsolódnak-e, hanem az is, hogy a gyakran használt kozmetikumokat és eszközöket „kézközelbe” érdemes elhelyezni, a ritkábban használtakat tehetjük a nehezebben hozzáférhető helyekre (magasra vagy mély szekrények hátsó részébe). Népszerűek a mosdó alatti szekrények vagy az elöltöltős mosógép tetejére/fölé elhelyezett polcok és fiókok is. Ha ilyeneket szeretnénk, a mosdó, illetve a mosógép kiválasztásánál mindenképpen gondoljunk erre.

fürdőszoba felújítása és építése

 

Tusoló vagy kád?

Nyugat-európai országokban egyre inkább tendencia, hogy mindkettő megtalálható, leginkább abban a felosztásban, hogy az egyik fürdőszobában csak zuhanyzó van (rendszerint ez a vendégek fürdőszobája), a másikban pedig zuhanyzón kívül kád is (ez a családtagok fürdőszobája).

Nem csak gyors és praktikus, de a környezettudatos megoldás is, ha a mindennapi tisztálkodást egy modern zuhanyfülkében végezzük el. Ehhez számos megoldást találhatunk, akár a zuhanyszerelékek (zuhanyszettektől a fix, esőztető zuhanyfejekig), akár a zuhanykabinok közt (többfunkciós, hidromasszázs). A tusolást végezhetjük kádban is, de a különálló zuhanyfülke is számtalan megoldással elhelyezhető a fürdőszobában, az egyik nagyobb teret igényel, a másik kisebbet: zuhanyfüggönytől az épített fülkén át az üvegfalú elválasztós típusokig, az üvegtéglás fülkétől át az innovatív, tolóajtós kabinokig.

 

A fürdőszoba kiegészítő funkciói

Néhány évtizeddel ezelőtt egyes panellakás vagy társasház típusokban (de gyakran még családi házakban is) a fürdőszobában kapott helyet a vécé. Bár a vizesblokk miatt szinte magától értetődően kínálkozik a lehetőség, és egyszerű megoldásnak tűnik, a mindennapi használat során gyorsan kiderül, hogy nem praktikus ez a megoldás. Ha nem igazán közelálló emberek élnek együtt, egy lakásban, ha gyakran fogadunk vendéget, ha kisgyerek(ek) vagy idős(ek) vannak a háznál, vagy ha nagyon eltérő az együtt élők napi ritmusa, sokszor adódhat probléma. Emiatt, ha tehetjük, válasszuk inkább külön a két mellékhelyiséget.

A másik hasonló kardinális kérdés az, hogy a fürdőszobában helyezzük-e el a mosó- és szárítógépet. Egyértelműen az a válasz, hogy ha mód nyílik rá, alakítsunk ki önálló mosókonyhát (ahol esetleg a gépeken kívül helyet kaphat a bojler vagy a kazán is). Alternatív megoldás, ha a konyhában találunk helyet a fürdőszobai nagygépeknek is.

Kapcsolódó cikkek:

Fontos változások az otthonfelújítási támogatásban

Szaniterek

Teljes útmutató a skandináv stílushoz

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Egyenes kádtípus 
  Keskeny peremmel
  Fehér
  150x70 cm
  A szifon nem tartozék
  Gyártói cikkszám: 755310

  Rendelésre
  59 790 Ft / db
  Megnézem

  Egy furattal középen
  Túlfolyóval ellátva 
  Kiváló minőség
  Csaptelep nélkül
  60x49 cm
  Gyártói cikkszám: 4191 60 01

  Rendelésre
  13 860 Ft / db
  Megnézem

  Rudas zuhanygarnitúra 
  Tökéletes zuhanysugár
  GROHE StarLight króm felület
  Zuhanyrúd: 60 cm
  Gyártói cikkszám: 27853001

  Rendelésre