Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Milyen felújítási és építési munkák végezhetők a téli hónapokban?

Télen végezhető felújítási munka

Egyes beltéri és kültéri munkákhoz most is bátran hozzáfoghatsz, a tervek megvalósításával nem kell minden esetben megvárnod a jó időt.

Nem csak az építőiparban, de a ház- és lakásfelújításnál sem áll meg az élet a téli hónapokban. Számtalan feladatot végezhetsz el ilyenkor is.

Elkészítheted a felújítás terveit, költségvetést állíthatsz össze, körülnézhetsz a webáruházakban, hogy mi mindent tudsz beszerezni. Természetesen előre megrendelheted az építőanyagokat a soron következő felújítási vagy építkezési fázishoz - különösen most, hogy újabb áremelkedés várható 2022-ben.

Ha van olyan száraz tároló hely, ahol a felújításhoz szükséges anyagokat tárolhatod, mindenképpen vedd meg minél előbb. A téli hónapokban még nagyobb is lehet a választék, mint tavasszal, amikor megrohamozzák az üzleteket. A webes rendeléssel ráadásul biztonságossá teheted az építőanyag-vásárlást.

 

Beltéri munkák

Lambéria

A lambéria még mindig nem ment ki a divatból. Kisebb vagy nagyobb falfelületet, mennyezetet burkolhatunk vele, kezelhetjük lazúrral, de akár festhetjük is. Ezt a munkát télen is elvégezhetjük, de arra ügyeljünk, hogy a megvásárolt faanyagot száraz helyen, fektetve tartsuk, és erre a szállításnál is ügyeljünk.

Üvegtégla dizájn

Ha valamilyen mutatós megoldást keresel a lakás átalakításakor, akkor az üvegtégla megfelelő lehet a célra. Használható dekorációként, plusz fényt engedhetsz be egy helyiségbe - például a kamrába vagy a műhelybe - a beépítésével, készíttethetsz belőle válaszfalat, használhatod a fürdőszobai tusolókabin kialakításához. Fűtött helyiségben a hideg évszakokban is elvégeztetheted a beépítését, mert ki fog száradni.

 OSB lapok felhasználása

Készíthető belőle polcrendszer, bútor a műhelybe, beburkolhatók vele a falak - az OSB lap univerzálisan felhasználható anyag. Ha festeni, lakkozni szeretnéd, nyitott ablakok mellett ezt is megteheted.

Laminált padló minden évszakban

A laminált padló lerakását akár télen is elvégzik, ha egyébként a lakás fűtött. A méretre vágás is kivitelezhető egy arra alkalmas helyiségben. Ami viszont fontos: a padlólapokat ne érje csapadék, de még pára se: száraz helyen, vízszintesen, egyenletes felületen tárold és szállítsd.

Gipszkartonozás

Gipszkartonnal is dolgozhatsz a hideg idő ellenére a fűtött vagy fűtetlen beltérben. A gipszkarton rendszert hő- és hangszigetelő rétegként, álmennyezetként, válaszfalként, egyenetlen falfelületek beborítására egyaránt használható.

Ha sürgős a munka befejezése, vékony rétegben glettelheted, majd a teljes száraz glettelést festheted. Közben gondoskodj a fűtésről, és nem utolsó sorban a gyakori vagy folyamatos szellőztetésről.

 

Kültéri munkák

Tetőcsere minden évszakban

Kezdd a tervezéssel, és válassz olyan tetőcserepeket, amelyek az igényeidnek a legjobban megfelelnek - a tetőcserepek típusairól és a kiválasztás szempontjairól korábban már írtunk.

Egész évben kivitelezhető a tetőcsere, amikor minimum egy héten át nincs csapadék. A teljes tetőépítés általában egy hét alatt elkészül. Télen talán könnyebb szakembert kapni, és a munkadíj is kedvezőbb lehet.

Cseréljünk ereszcsatornát!

Ugyanígy az ereszcsatorna teljes cseréje is megoldható enyhébb, csapadék -és fagymentes téli napokon. A rossz csatornarendszert nagyon megviseli a sok eső, a hó súlya. Ha leszakad, ha eltömődik, ha a jég szétfeszíti, a lezúduló víz a házfalat rongálja, ami sokkal nagyobb anyagi kárt jelent, mint amennyibe egy új csatorna megvásárlása és felrakása kerül.

A gyeprács is könnyen lerakható

A legegyszerűbb módja mutatós, megfelelő teherbírású út vagy épület melletti szegély, kocsibeálló, vagy olyan kertrészlet kialakításának, ahol kerülni akarjuk a nagyobb betonfelületeket: a beton gyeprács.

Lerakása egyszerű, mindössze egy olyan mély tükröt kell ásni, hogy a rá terített sóderrel és a bele helyezett beton gyeprács elemekkel néhány centiméterrel legyen csak magasabb, mint a talaj. A közökbe folyami kavicsot szórhatsz, vagy kerti földet, amibe tavasszal fűmagot vethetsz. Fagymentes, csapadékmentes időben bármikor megvalósíthatod.

Tetőkijárat és tetőlépcső

A tetőkibúvókat, kijáratokat is megcsináltathatod a hideg hónapokban, csapadék-és fagymentes napokon. Ezek a praktikus ajtók és ablakok biztosítják a tetőre való biztonságos kilépést, az ereszcsatorna, a kémény, a cserepek karbantartását, a padlástér szellőzését és a fény beáramlását. Hőszigetelt és hőszigetelés nélküli padlásra különböző típusok készülnek, akár három rétegű üveggel is. Ezt a munkát bízd szakemberre! A tetőkijárathoz pedig szerezz be tetőlépcsőt, amivel biztonságosabbá teheted a tetőn végzett munkát.

Padlásfeljáró beépítése

Tél van? Itt az ideje, hogy a beltérben lévő padlásfeljárót is kicseréltesd újabbra. Ez nem csak esztétikai kérdés, hiszen nagyon fontos a balesetmegelőzés miatt is. Az elkorhadt lépcsőfokok, a régi kapaszkodók veszélyesek. Az új padlásfeljárók hőszigetelt ajtóval készültek, a lábakat és a lépcsőfokokat csúszásgátló anyaggal vonják be. A padlásfeljáró cseréje tipikusan téli munka, hiszen a nyári forróságban nem célszerű a padlástérben dolgozni.

Mivel télen sem áll meg az élet, bátran hozzákezdhetsz az olyan felújításokhoz, amelyeket nem befolyásol a zord időjárás.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan használhatod fel az SZJA-visszatérítést a ház, lakás tuningolására?

Így legyen tökéletes irodád a saját otthonodban! – A home office alapszabályai

Az otthonfelújítási támogatáshoz nálunk ezeket az építőanyagokat rendelheted meg

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Párazáró és hővisszaverő
  Védi a tetőteret a kihűléstől
  A lakótér felöli oldalra kell felhelyezni
  50 m2/tekercs

  Raktáron, több mint 10 m2
  264 Ft / m2
  Megnézem

  Hőszigetelés nélküli padlásra
  Tok: fa, ablakszárny: alumínium
  Három állásban rögzíthető
  2-rétegű 16 mm hőszigetelő üvegezés
  A termék beépítéséhez burkolókeret nem szükséges

  Raktáron, 8 db
  23 655 Ft / db
  Megnézem

  Fém kapaszkódós, összecsukható
  Fém létraszár
  Csúszásgátló láb és lépcsőfok
  280 cm magas
  Tartozék nyitórúd
  200 kg max. teherbírás
  Hőszigetelt ajtólap

  Raktáron, 2 db
  81 095 Ft / db
  Megnézem