10+1 alkalmazás az okostelefonodra lakásfelújításhoz

Építőanyag.hu

Tablet

Azt már megszoktuk, hogy az okostelefonunk által egy komplett telefonkönyvet, jegyzettömböt, naptárt, tévét és zenelejátszót hordunk a zsebünkben. De arra még talán nem gondoltunk, hogy ugyanezzel a készülékkel akár egy teljes szerszámosláda és szakemberek garmadája is velünk van. Összeszedtük a 10 leghasznosabb applikációt, amelyek nagy segítségünkre lehetnek a lakásfelújítás során.

 

Méretek begyűjtése

Egy lakás esetében nem árt, ha minden a helyén van, és az egyenes is tényleg egyenes. Ehhez lehet segítségünkre a Vonalzó nevű alkalmazás. Ez egy egyszerűbb program, és mint a nevéből is adódik, a pontos méricskélésben lesz a társunk. A másik javasolt alkalmazás a tervezéshez szükséges mérési feladatokhoz a Photo Measures.

 

Alaprajz, térkép készítése

Ha kiméricskéltük magunkat, magasabb fokozatra kapcsolhatunk, és belekezdhetünk a tervezésbe is. Ehhez lehet segítségünkre a MagicPlan, amely a lakásról készített fotóink alapján elkészíti otthonunk alaprajzát. Nagy előnye, hogy ehhez még csak a bútorokat sem kell arrébb pakolnunk.

 

Színek, minták kiválasztása

Most, hogy már van alaprajzunk, körvonalazódik, mi hová fog kerülni, a színeken is érdemes elgondolkozni, hisz azok is sok mindent meghatároznak otthonunkban. A ColorSnap segítségével festék használata nélkül előre felteheted a falakra a mobilodon a vágyott színeket, így láthatod, hogyan is fog az kinézni a valóságban. Sőt, bármilyen számodra tetszetős fotóról „lelophatod” vele a festést.

 

Bútorok, világítás elhelyezése

A falfestéken kívül sarkalatos kérdés a lakás világítása és a berendezés is. A Homestyler Interior Designban a beltérről készült fotók segítségével áthelyezhetjük a lámpákat, fényforrásokat is, sőt létező cégek és tervezők bútoraival akár be is rendezhetjük a szobát. Az appban mindemellett találunk lakásfelújítási és berendezési tippeket is, de akár a program többi felhasználója által készített terveket is megnézhetjük, hogy inspirálódni tudjunk. Bútorok, kiegészítők esetében nagy segítségünkre lehet még a LikeThat Decor Furniture is, amely akár egy egyszerű fotó segítségével is megtalálja számunkra az azokon szereplő tárgyakhoz leginkább hasonlókat.

 

Kiadások, költségvetés tervezése

Egy lakásfelújításnál fontos a költségvetés, és ha nem követjük pontosan, hol tartunk, könnyedén elszaladhat velünk a ló, a végén pedig nem marad keretünk a munkák befejezésére. Erre remek applikáció a HomeZada. Külön listát vezethetünk benne azokról az eszközökről, amiket bár beszereztünk, és azokról, amelyeket még ezután kell megvásárolnunk. A költségvetésen túl időkereteken is beállíthatunk az egyes lépésekhez, így biztosak lehetünk benne, hogy segítségével sem a pénzkeretet, sem a felújításra szánt időt nem lépjük majd túl.

 

Kert és terasz berendezése

Persze, egy felújítás nem feltétlenül ér véget a falakon belül, nem szabad megfeledkezni a kertről és a teraszról sem. Nem lehet mindenki botanikus, így ha látunk is egy számunkra tetszetős virágot, és nem ismerjük fel, nem kell kétségbeesni. A Garden Answers Plant Identifier segítségével hamar beazonosíthatjuk, és így már könnyedén beszerezhetjük azt a saját kertünkbe is. De ha nincs semmi ötletünk, milyen növényekkel, kiegészítőkkel dobjuk fel a külső részeket, akkor a DIY Garden Ideas húzhat ki minket a pácból számtalan ötletével. Végezetül pedig, hogy a szépen berendezett kertünkben ne menjenek idő előtt tönkre a virágok, a Kert Menedzser helyettünk is számontartja, melyikkel mikor van feladatunk, és emlékeztet is rá minket.

Kapcsolódó cikkeink:

Teljes útmutató a skandináv típushoz

Régi ház felújítása vagy új építése?

Lakásfelújítás eladás előtt? Megéri!

Kapcsolódó termékek

    • Expressz átvétel
    • Expressz átvétel