Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Milyen szerszámokat vásároljunk, ha mi is részt veszünk a felújításban vagy építkezésben?

szerszámok felújításhoz és építkezéshez

Ha szakembereket bízunk meg a munkálatokkal, akkor ők minden eszközzel rendelkeznek, amire szükség lehet. Ám ha viszont mi is részt veszünk a folyamatban, vagy mi magunk végezzük a házfelújítást vagy házépítést, nem árt beszerezni néhány szerszámot. Cikkünkben összegyűjtöttük, mire lehet szükségünk.

Mielőtt az eszközöket beszereznénk, érdemes átgondolni, milyen lépések követik egymást a felújítás vagy építkezés során, és mely munkákhoz kellenek majd szerszámok.

 

A házépítés menete

Első természetesen az alapozás, amelyet a földmérő és a tervező szaktudásának segítségével terveznek meg. A stabil alapok után következik a szigetelés és a falazás (a nyílászárók helyével), majd a tető megépítése. Az ácsmunkákat követi a bádogozás és az ereszcsatorna elkészítése, végül a tetőcserepek felrakása.

A belső elválasztó falak megépítése után kerülnek a helyükre a villamos és vízvezetékek is, illetve helyet kapnak a fűtési rendszer elemei is. Ezután jöhet a falak vakolása, festése, a burkolás, a szaniterek beépítése, azután csempék, járólapok lerakása.

Az utolsó körben a gépészet és a villanyszerelés következik, ekkor teszik a helyükre a fűtőtesteket, és jöhet a ház külső festése.

 

A felújítás legfontosabb lépései

Házunk vagy lakásunk felújításakor sokféle feladat várhathat ránk. Az egyik leggyakoribb a belső helyiségek, jellemzően a szobák átfestése vagy kitapétázása, amelyet glettelés előz meg. Amennyiben nem tapétázásról, esetleg tisztasági festésről, hanem teljes körű felújításról van szó, a padló cseréje, parketta vagy laminált padló lerakása is a munkálatok között lesz.

Gyakori a konyha átalakítása és a fürdőszoba átépítése is, valamint a nyílászárók korszerűbbre cserélése.

Miután összeírtuk, mire lesz szükségünk, az egyes feladatokhoz a megfelelő szerszámokat kényelmesen, otthonról is megrendelhetjük, webshopból.

 

Készüljünk fel a munkákra!

Jó pár feladattal előkészülhetünk a mesterek megérkezéséig. Amennyiben beltéri munkálatokra kerül sor, mindenképp pakoljunk el, ürítsük ki a szóban forgó helyiségeket. A mégis bent maradó bútorokat fedjük le takarófóliával. Amennyiben nem a padlóval kapcsolatos munkálatokról van szó, úgy érdemes azt is befedni kartonlapokkal és védőfóliával. A nyílászárók széleit, a határvonalakat ragasszuk körbe festőszalaggal, hogy megvédjük őket a szennyeződéstől.

 

Építési, felújítási és barkács eszközök, amelyekből sosem elég

Függetlenül attól, hogy otthonunk melyik részét érintik a feladatok, milyen jellegű munkákról is van szó, akad pár eszköz, amikre szinte minden esetben szükség van, így nem árt, ha mi is beszerezzük őket előre.

Tipikusan ilyen a tapétavágóként is ismert vágókés közismert nevén snitzer.. Ha sokat dolgunk vele, a penge elfogyhat, ezért érdemes plusz pengéket vásárolni hozzá.

A snitzerhez hasonlóan gyakori eszköz a vödör is. Remekül ki lehet bennünk keverni a glettanyagokat, festékeket, de a keletkező hulladék összegyűjtésére és kihordására is tökéletesek.

Szinte minden építkezési fázisnál elmondhatjuk, hogy mérni, vízszintbe hozni elengedhetetlen. Így érdemes beszereznünk egy rövidebb és egy hosszabb vízmértéket is, és mérőszalagokból sem árt néhány.

Amennyiben nem talajszinten dolgozunk, akkor szinte biztos, hogy szükségünk lesz létrákra is. Vágáshoz, darabolásra pedig néhány kiselejtezett asztalra vagy tartóbakokra tett bútorlapokra.

 

Ne feledkezzünk el a munkavédelemről sem!

A saját testi biztonságunk érdekében, s hogy feleslegesen ne kenjük össze magunkat, érdemes bevásárolnunk pár munkavédelmi eszközt is. Ilyen lehet az eldobható overál vagy a később is sok mindenhez használható munkaruházat. Ha fentről is potyoghatnak ránk dolgok, akkor egy sisak sem árthat.

Bármilyen, kisebb- nagyobb porral, szikrázással járó munkákról van szó, védőszemüveget is vegyünk fel.

Kesztyűkre is szükségünk lehet – hogy mikor melyikre, és hogy mire jók az egyes munkavédelmi kesztyűk, egy korábbi blogbejegyzésünkben már részleteztük. Itt a munkálatok és a felhasznált alapanyagok, valamint a potenciális balesetveszély függvényében választhatunk páraáteresztő latexet vagy vastagabb anyagból készült munkavédelmi kesztyűt is.

 

Kérdezzünk!

Ha igazán biztosra akarunk menni, akkor kérdezzünk meg a szakembert is arról, hogy milyen eszközöket érdemes eleve otthon tartani egy alapkészletben.

Sok vita elkerülhető azzal is, ha előre letisztázzuk a szakemberekkel, kinek milyen feladatai lesznek, és az egyeztetés során kitérhetünk arra is, milyen alapanyagokat, eszközöket, szerszámokat szerezzünk be, készítsünk elő a munka megkezdése előtt.

Kapcsolódó cikkek:
 

Lakásfelújítás eladás előtt? Megéri!

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Festéshez, építkezéshez, felújításhoz
  Bel- és kültérben használható
  4x5 méter

  Raktáron, több mint 50 db
  1 460 Ft / db
  Megnézem

  Por- és folyékony állagú anyagok keveréshez
  Átmérő: 100 mm
  Hosszúság: 600 mm
  Fúrógépekhez is csatlakoztatható (SDS-Plus)

  Rendelésre
  1 040 Ft / db
  Megnézem

  Strapabíró műanyag ház
  2 féle szalag rögzítés
  Pillanat megállítás és fix rögzítés
  Rozsdamentes övcsat
  5 m

  Rendelésre
  870 Ft / db
  Megnézem