Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Megéri-e drágább, energiatakarékosabb tetőablakot venni?

Tetőablak energiahatékonysága

Számos okból dönthetünk egy tetőablak cseréje mellett, de a legnagyobb változást minden bizonnyal a komfortérzetünk és az energiatakarékosság terén tudjuk elérni. 

Egy új, modern tetőtéri ablak télen akár 30-50%-kal is csökkentheti a hőveszteséget, így a fűtési költség akár 8-10%-kal is csökkenhet. Egy jó hőszigetelést nyújtó ablak és megfelelő árnyékoló alkalmazásával nyáron akár 5-6 fokkal alacsonyabb hőmérséklet érhető el. Éppen ezért érdemes tisztában lenni vele, az egyes ablaktípusok mennyire és hogyan támogatják a lakás energiahatékonyságát.

Mérőszámok

Az ablakok energiahatékonyságát három szabványosított mérőszám jelzi:

●    UW: az egész ablak hőátbocsátási tényezője - ez a legfontosabb mutató
●    UG: az üveg hőátbocsátási tényezője - szintén fontos mérőszám
●    UF: az ablakkeret hőátbocsátási tényezője - ritkán használt

Üvegezés

Az UG érték azt mutatja meg, hogy az adott ablak egy négyzetméternyi felületén egy másodperc alatt mekkora hőmennyiség áramlik át, amikor egy fok a különbség a külső és belső hőmérséklet között. Értelemszerűen az alacsonyabb érték a kedvezőbb.

A többrétegű üvegezéssel a hőveszteség csökkenthető. Az egyrétegű ablak UG értéke 5 körül mozog, a dupla rétegűé 2 körül indul, míg egy háromrétegű ablak jellemzően 1,0-1,5-ös értéket tud felmutatni, de az üveg bevonata és az üvegek közti távtartó akár 0,5-ig is leviheti ezt a mutatót.

Természetesen egy háromrétegű ablak magasabb árkategóriába tartozik, és nagyobb súlya miatt a szállítási költsége is több lehet.
A kétrétegű üvegezés ma már alapvetőnek számít Magyarországon, de egyre inkább terjed a háromrétegű ablak is, köszönhetően a 2018. január 1-től érvényes energetikai követelménynek.

UW érték

Az UW értéket egyaránt befolyásolja a tokfelület (UF) és az üvegfelület (UG) hőátbocsátási értéke, de meghatározásában az üvegperem hőátbocsátása és a tok éle is fontos szerepet játszik. Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 20/2014. (III. 7.) BM rendelet szerint újépítésű lakásokba nem építhető be olyan tetőablak, amelynek az UW értéke 1,25-nál rosszabb (vagyis nagyobb). 

Hőszigetelő csomagok 

Energiahatékonyság szempontjából a tokszerkezet a legérzékenyebb pont, hiszen kiemelkedik a tető szigetelésének síkjából, ezért a hideg ellen oldalról is védekezni kell. A probléma megoldására létezik egy úgynevezett hőszigetelő csomag: ami minimálisra csökkenti a hőhidak kialakulását, a páralecsapódás veszélyét és 5 fokkal emeli a belső hőmérsékletet, vagyis csökkenti a fűtési költsége.
 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Fa, színtelen lakkal
  Felső kiliccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m²K
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges

  Raktáron, 10 db
  119 510 Ft / db
  Megnézem

  Fa, színtelen lakkal
  Alsó kilinccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m²K
  Automata szellőztető funkcióval
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges

  Rendelésre
  112 410 Ft / db
  Megnézem

  Fa, színtelen lakkal
  Alsó kilinccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m²K
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges

  Rendelésre
  116 815 Ft / db
  Megnézem