Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Tetőfólia kiválasztása a tetőszigeteléshez

tetőfólia a tető szigeteléséhez

Házunk teteje számos feladatot lát el. Ide tartozik a védelem az időjárás viszontagságaival szemben, a csapadék kizárása, a széltől való megóvás, és ma már a hőszigetelés is. Ez utóbbihoz pedig elengedhetetlen eszköz a tetőfólia.

Korábban a háztetőnek elsősorban az időjárás ellen kellett megvédenie otthonunkat. Ma azonban már azt is elvárjuk tőle, hogy a ház fenntartásának gazdaságosságából is kivegye a részét. Azaz segítsen csökkenteni télen a fűtés, nyáron pedig a klimatizáció költségeit.

A nyolcvanas évekig a családi házak tetőtere gyakran csupán padlásként funkcionált, ahol tárolni lehetett a terményeket, illetve a ház körül felgyülemlett lomokat. Ez a funkció azóta azonban kibővült a lakótér bővítésével is. Ahhoz, hogy a tetőtérben kialakított rész is ugyanolyan komfortos legyen, mint az alsóbb szintek, jóval gondosabb tervezés és kivitelezés szükséges. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükséges a megfelelő tetőfólia beépítése.

 

Mi a tetőfólia feladata?

A tetőfedő anyagok, mint amilyen a tetőfólia, ma már meglehetősen jó párazáró funkcióval rendelkeznek, ennek ellenére minimális csapadék mégis bejuthat alájuk. A fólia ezt vezeti el az ereszekhez. Ezzel egyben segíti az alatta lévő hőszigetelőanyag munkáját is.

Mindemellett a páraáteresztő fólia segíti a hőszigetelőanyagba bejutott pára elvezetését, s védelmet nyújt a nap káros UV-sugárzásával szemben is.

 

Milyen tetőfóliát válasszunk?

A fentebb említett feladatoknak a korábbi, egyszerűbb építkezési fólia már nem felel meg. Ehhez párazáró és páraeresztő, UV-védelmet biztosító bevonattal ellátott fóliára van szükségünk.

Jó hír, hogy a nagy tetőcserépgyártók a cserepeket teljes rendszerként értékesítik, azaz nemcsak a cserepek vannak benne a csomagban, hanem a kiegészítők közt ott van a megfelelő fólia is. Fontos, hogy mindenképp az onnan kapott fóliát építsük be, mert csak így érvényes a rendszergarancia.

tetőfólia tetőszigeteléséhez

 

Mire figyeljünk a vásárláskor?

Először is tisztáznunk kell, milyen funkciójú tető alá szeretnénk fóliát vásárolni: padlásként vagy tetőtérként szeretnénk azt hasznosítani.

Szintén döntő kérdés a tető formája, ebből adódóan a tető hajlásszöge is. Minél kisebb a hajlásszög, annál ellenállóbb, annál jobb tulajdonságokkal rendelkező fóliát érdemes vásárolnunk. Ennek okát a fizika törvényei közt kell keresnünk: minél nagyobb a dőlésszög, annál gyorsabban, könnyebben folyik le róla a víz. Ha kicsi ez a szög, lassabban vezeti el a csapadékot, nagyobb az esély arra, hogy bekerül a szerkezetbe és károkat okoz benne.

A légkondicionálás költségeinek csökkentéséhez a nyári meleget kell minél nagyobb hatékonysággal kívül tartanunk. Ehhez érdemes hőtükrös fóliát választani.

 

Érdemes olcsóbb tetőfóliát választani? Milyen tulajdonságokra figyeljünk még?

Általában a vékonyabb fóliák kerülnek kevesebbe. Sokan úgy tartják, hogy a vékonyabb tetőfóliák kevésbé tudják a feladatukat ellátni, a bejutó, illetve ki nem jutó nedvesség pedig olyan károkat okozhat, amelyek javítása később jóval többe fog kerülni nekünk, mint amennyit spóroltunk a fólia vásárlásakor.

Bár igaz, hogy a többrétegű és nagy szakítószilárdságú fóliák többnyire nem csak vastagabbak, hanem tartósabbak, az öregedéssel szemben is ellenállóbbak, mégsem lehet egyetlen vagy csupán pár tulajdonság alapján kiválasztani a megfelelő fóliát.

Több műszaki paraméter is számíthat: felületegységre eső tömeg, tűzállósági osztály, nyúlás, nyúlás mesterséges öregítés után, méretállandóság, szegszakító szilárdság, hideghajlíthatóság, légáteresztő képesség, UV sugárzásnak való ellenállás stb.

Kapcsolódó cikkek:

6 dolog, amire figyelni kell a tetőtér beépítésekor

Mire ügyeljünk a padlásfeljáró kiválasztásánál?

Tetőablak méretválasztás

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Csapadék elvezetéshez
  Kétszeresen átszellőztetett tetőkhöz
  Kis mértékben páraáteresztő
  Mikroperforált
  37,5 m2/tekercs

  Raktáron, több mint 10 m2
  185 Ft / m2
  Megnézem

  3 rétegű, páraáteresztő tetőfólia 
  Közvetelenül a hőszigetelésre fektethető 
  Nedvesség és porhó elleni másodlagos védelem 
  75 m2/tekercs
  A terméket folyóméterben értékesítjük

  Raktáron, több mint 1000 m2
  335 Ft / m2
  Megnézem

  Kiváló szakítószilárdság, páraáteresztés
  Új építésnél és felújításnál egyaránt ajánlott
  Megszokottnál magasabb vízzáróság
  Szarufára és szarufa közötti szigetelésre fektethető
  75 m2/tekercs

  Rendelésre
  770 Ft / m2
  Megnézem