Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Elviselhetetlen a hőség a tetőtérben? Mutatjuk, mit lehet tenni!

Tető hőségben

A tetőtér egy remek találmány. Egyrészt a padlás beépítésével jelentősen kibővíthetjük a lakóteret, másrészt a tetőtéri ablakoknak köszönhetően ezek a részek általában naposak, világosak, a panorámáról már nem is beszélve. A sok előny azonban hátrányokkal is együtt jár. Például azzal, hogy nyáron sokkal könnyebben felmelegszik, mint a ház többi része, a meleg akár elviselhetetlen is lehet. Cikkünkben megnézzük, milyen lehetőségeink vannak ilyenkor.

Hazánkban rohamosan nő az energiaigény: az előrejelzések alapján 2030-ra meg fogja haladni azt a szintet, amit az erőműveink jelenlegi kapacitásukkal ki tudnak szolgálni. Ennek egyik oka, hogy a nyári kánikulában felmelegedő helyiségeket egyre többen légkondicionálók segítségével próbálják enyhíteni. Ráadásul az otthonunk hőmérsékletének egy fokkal való csökkentése háromszor annyi energiába kerül, mint ugyanez felfelé, vagyis egy fokkal való felfűtése. Többek között ezért is érdemes alternatív megoldásokat keresni.

 

Hőszigetelés

A kinti 40 fokos meleget akár meg is haladhatja a benti hőmérséklet a tetőtérben, ha az nincs szigetelve. Megfelelő szigeteléssel azonban ez a szám azonban akár 5-7 fokkal is csökkenthető. Hőtükrös fóliával pedig akár további 3 fokot is nyerhetünk.

A hűtési és fűtési költségek ezáltal jelentősen csökkenthetők, a szigetelésbe fektetett összeg 2-4 év alatt megtérül, ezt követően pedig hasznot hoz a kisebb végösszegű energiaszámlák képében. Röviden a legjobb megoldás, ha már építkezéskor – vagy ha akkor erre nem volt lehetőségünk, utólag – gondosan leszigeteljük a tetőt.

 

Tető szigetelés

 

Cserép

A szigetelésen túl a cserép minősége sem elhanyagolható. Ma már kaphatók a piacon olyan cserepek is, amelyeket kifejezetten úgy terveztek, hogy visszaverjék a Napból érkező infravörös sugarakat. Míg a hagyományos cserepek egy melegebb nyári napon akár 80 fokra is felmelegedhetnek, a modernebbek 60 foknál nem melegednek tovább, így az alattuk lévő rétegek is 20 fokkal hűvösebbek lehetnek.

 

Tetőcserép

 

Árnyékolók

Persze számos olyan élethelyzet előfordulhat, amikor nincs lehetőség a tető szigetelésére vagy a cserepek cseréjére. Bár kevésbé hatékonyak, de azért még így is marad pár eszköz a kezünkben: például az árnyékoló, hővédő rolók is.

Ezek közül is a leghatékonyabbak a külső rolók, mert ezek még az előtt megállítják a napsugarakat, hogy azok elérnék a tetőablakok üvegfelületét. A sötét színű háló ráfekszik az ablaküveg külső felületére, elnyeli a hőt, így az ablaküveg szinte alig melegszik fel, a szoba pedig hűvösebb marad. Használatával akár 5-6 fokkal is csökkenthető a benti hőmérséklet. De hasonló hatást érhetünk el a redőnnyel is. Ráadásképp ez a megoldás nem csak nyáron lehet a segítségünkre: télen is bent tartja az energiát, illetve megvédi otthonunkat a szélsőségesebb időjárástól, illetéktelen behatolóktól is.

 

Kapcsolódó cikkek
Mi az a hőátbocsátási tényező és miért fontos?
Miért jók a grafitos hőszigetelő rendszerek?
5 érv a zsindely mellett

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Fakro 78x118 cm-es tetőablakokhoz
  Megakadályozza a hőszigetelés átnedvesedését
  Védi a szigetelőanyagot az ablak körül az átnedvesedéstől
  Biztosítja a tetőfólia könnyű és szakszerű összekapcsolását a tetőablakkal

  Raktáron, 4 db
  11 650 Ft / db
  Megnézem

  Hatékony védelmet biztosít a hő ellen
  Megszűri a fényt és kellemes klímájú lakóteret biztosít elsötétítés nélkül
  Tartós, időjárás- és kopásálló szövetből készül
  R4/R7 típusú Roto ablakokhoz

  Raktáron, 5 db
  22 555 Ft / db
  Megnézem

  Véd a melegtől és napfénytől 
  Az áttetsző háló megőrzi a kilátást
  A szoba akár 5 fokkal hűvösebb lesz 

  Raktáron, több mint 10 db
  19 855 Ft / db
  Megnézem