Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

A falak hangszigetelése

Hangszigetelés

A hangszigetelés felelős azért, hogy a külső zajokat kint, az otthon hangjait pedig bent, a ház négy fala közt tartsa. Épp ezért az építkezés során a hőszigetelés mellett erre is érdemes kellő figyelmet szánni.

 

Külső zajok

A külső zajok tekintetében elsősorban a forgalom beszűrődő zajával, a vasúti és légiközlekedés hangjaival, belvárosi épület esetében pedig az éjszakai élet, a szórakozóhelyek és bulizó emberek lármájával érdemes számolni.

A túl zajos környezet elsősorban a kisgyermekeket zavarja, a fejlődő szervezet sokkal érzékenyebb a zajártalmakra. Egy bizonyos határ felett azonban már a felnőttek számára is zavaró, sőt egészségtelen lehet. Egyes felmérések szerint a 65 decibel feletti zaj már káros az egészségre, de éjszaka a 30 decibelt elérő érték is alkalmas arra, hogy megzavarja a nyugalmunkat.

A külső zajokra a jól szigetelő ablakok, ajtók és persze a jól hőszigetelt falak jelentik a megoldást.

 

Belső zajok

Persze nem csak a külső hanghatásokkal kell számolnunk. A házon belül is vannak falak, amelyek a családi élet különböző momentumait hivatottak elválasztani, és bizony az sem árt, ha az ezekkel együtt járó zajokat is képesek tompítani. Ezért a családi béke és nyugalom érdekében a válaszfalak hangszigeteléséről is érdemes gondoskodni.

 

Anyaghasználat

A falak anyaga sem elhanyagolható kérdés. A hőszigetelés érdekében ma már kevésbé hagyományos téglákból, mint inkább üreges szerkezetű falazóelemekből készülnek a falak. Az üreges szerkezetnek köszönhetően ezeknek a hőszigetelő-hatása jóval nagyobb a tömör téglánál, viszont a kisebb súlyuk miatt valamivel rosszabb a hangszigetelésük. Ezt ellensúlyozandó a modern építőanyagok esetében sem érdemes elhagyni a szigetelőanyagokat.

A jó hőszigetelés azonban nem feltétlenül jár kéz a kézben a jó hangszigeteléssel is. Az egyik legnépszerűbb hőszigetelőanyag a hungarocell, azonban a szigetelők közül nem ez rendelkezik a legjobb hangszigetelő-hatással.

Ebből a szempontból jobban járunk a kőzetgyapottal vagy az üveggyapottal. Már akár 10-15 centiméter szigetelés - 20-30 centiméter födémszigeteléssel kiegészítve – is elegendő lehet a hangok kizárására. A szigetelőanyagok vastagsága mellett természetesen döntő szerepe van azok minőségének is.

A benti zajok esetében érdemes a hanghatásokat magas és alsó hangokra bontani, ugyanis más megoldás kell egyikre és más a másikra. A magas hangok esetében a külső falak esetében már boncolgatott hőszigetelőanyagok, azaz a kőzetgyapot, üveggyapot tökéletesen ellátja a hangszigetelés szerepét itt is. Gipszkarton falak közé ezek könnyedén be is építhetők. Ezeknek az anyagoknak azonban nincsen tömegük, márpedig mély hangok esetében bizony arra van szükség. Vagyis érdemes a beltéri falakat is nehezebb anyagokból, például téglából építeni, ha a benti zajok tekintetében is biztosra akarunk menni.

Kapcsolódó cikkek
Vízszigetelés: eső előtt köpönyeg
Házépítés lépésről lépésre – Hőszigetelés
Mivel és hogyan hőszigeteljük az otthonunkat?
 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Átlagos igénybevételű belső térbe 
  Normál gipszkarton lap
  Páraterhelés: maximum 70%
  12,5 mm vastag
  Fehér színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 1000 tábla
  2 650 Ft / tábla
  Megnézem

  Homlokzati kőzetgyapot szigetelés
  Hő- és hangszigetelő
  Nem éghető, tűzterjedési gátak kialakítására
  A terméket bálában értékesítjük
  2,4 m2/ bála; 0,6 m2/tábla

  Raktáron, több mint 100 m2
  4 125 Ft / m2
  Megnézem

  Univerzális szigetelés beltéri használatra
  Szarufa közökbe, válaszfalba, padlásfödémbe
  Robosztus, ugyanakkor flexibilis
  Önmegtartó
  Nem lépésálló
  Mindenhol víztaszító
  A1, nem éghető
  Tekercses
  6,84 m2/tekercs

  Raktáron, több mint 1000 m2
  1 900 Ft / m2
  Megnézem