Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő és megújuló termékválasztékkal, és folyamatos kedvezményekkel várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mivel és hogyan hőszigeteljük az otthonunkat?

Hőszigetelés
Hőszigetelés

Az épület hőszigetelő képességét többnyire a szigetelőanyag vastagsága és hővezetési képessége határozza meg, ezért egy lakás komfortszintje és fűtési költsége szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen hőszigetelést alkalmazunk.

Első körben azt kell eldöntenünk, hogy külső vagy belső szigetelést szeretnénk. A legtöbb esetben a külső a javasolt, de van pár eset, amikor erre nincs lehetőség, és kénytelenek vagyunk a beltérből lemondani pár centiméterről. Az ilyen esetekben azonban nagyon körültekintően járjunk el. Ugyanis ha a fal és felvitt réteg között párakicsapódás jön létre, az a teljes falszerkezetet átnedvesíti, dohos szagú és penészes lesz az otthonunk. Hosszabb távon pedig a teljes falszerkezet károsodik, a szigetelés pedig lemállik.

 

Külső hőszigetelés

Külső hőszigetelés esetén számos anyag közül választhatunk. Az egyik leghatásosabb eredményt az úgynevezett szálas alapanyagokból készült táblás hőszigeteléssel, például kőzetgyapottal érhetjük el. Ezzel akár a lakás zajszintje is csökkenthető. De hasonló hatékonysággal bír a polisztirol is. Sokan esküsznek a hőszigetelő vakolatokra is, ez utóbbiak azonban inkább csak kiegészítésként javasoltak. Egy mindössze 5 centiméter vastagságú polisztirolhab alapú hőszigetelés hatásának eléréséhez 20 centiméter vakolat szükséges.

A kőzetgyapot és a polisztirol között is van természetesen különbség. Előbbi víztaszító réteggel bevont természetes kőzetből készül. Nagyon jó a hőszigetelő hatása, páratlan a tartóssága, páraáteresztő, zajszűrő, jóformán éghetetlen. Hátránya, hogy a magasabb árfekvésű termékek közé tartozik, és súlya miatt a felszerelése is komolyabb rendszert igényel. A polisztirolhabról sokáig az a közvélekedés járta, hogy megfogja a párát, megduzzad, és ezáltal penészessé válik a lakás, azonban ezt mind a kutatások, mind a gyakorlat azóta cáfolta. Jellemzően alacsony árfekvése mellett jó a hőszigetelő hatása, könnyen megmunkálható, olcsón és könnyen felszerelhető. Ugyanakkor ma már ebből a termékből is több kategória kapható: EPS, Expert fix, XPS és a legújabb a Grafit, ami már nem tartozik az alacsony árfekvésűek közé.

 

A beltér

Persze, a hőszigetelő anyag kiválasztása mellett hasonló súllyal bír a fűtés is. Egy otthon ideális hőmérsékletét a hozzáértők 18,5 és 21,5 Celsius-fok közé teszik. Takarékosabb, ha nem hagyjuk kihűlni a ház falait, akkor sem, ha nem vagyunk esetleg otthon, hiszen újra felmelegíteni azokat sokkal költségesebb. Előnyösebb, ha akkor vesszük alacsonyabbra a hőfokot, ha több napra megyünk el otthonról, így a pára nem csapódik ki a falakra és a penész sem jelenik meg.

A penész megjelenésének három fő feltétele van: a hőmérséklet, a páratartalom és a nyomás. Mivel fűtéssel a levegő is szárad, így érdemes az ideiglenesen lakatlan épületeket is olykor kifűteni, ezzel elejét venni az esetleges penészesedésnek.

Ugyanilyen fontos a szellőztetés is a házban. A nyílászárók hőszigetelése egy nagyobb lélegzetvételű téma, de mit sem érünk annak extra hatékonyságával, ha időről időre nem engedünk be friss oxigént az otthonunkba.

Kapcsolódó cikkeink:

Házépítés lépésről lépésre - hőszigetelés

Miért jók a grafitos hőszigetelő rendszerek?

Mit tehetünk a penészedő fal ellen?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu heti hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  • -13%

  12 m2/bála; 0,5 m2/tábla
  Grafit 80 homlokzati hőszigetelő lemez
  Régi és új épület homlokzatára
  Fokozott hőszigetelő képesség
  A nyílászárók környezetének kialakítása egyszerű
  Szürke színű
  A terméket bálában értékesítjük

  Rendelésre
  813 Ft / m2
  700 Ft / m2
  Megnézem
 • EPS 80 expandált hőszigetelő lemez
  Régi és új épület homlokzatára
  Jó hőszigetelő képesség
  Könnyű vele dolgozni
  Fehér színű
  A terméket bálában értékesítjük
  6 m2/bála; 0,5 m2/tábla

  Raktáron, több mint 100 m2
  970 Ft / m2
  Megnézem
  • -7%

  Homlokzati kőzetgyapot szigetelés
  Hő- és hangszigetelő
  Nem éghető, tűzterjedési gátak kialakítására
  A terméket raklapos kiszerelésben értékesítjük
  1,2 m2/ bála; 0,6 m2/tábla
  14,4 m2/raklap

  Rendelésre
  8 382 Ft / m2
  7 740 Ft / m2
  Megnézem