Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Belső falak hőszigetelése

belső falak hőszigetelése

Tél vége felé járva, kemény fagyok után mindenki számára egyértelmű, hogy a hőszigetelés fontos kérdés a ház téli fűtése során. Akár építésről, akár otthonfelújításról legyen szó, a hőszigetelésen nem lehet és nem is érdemes takarékoskodni.

Bárhol tájékozódunk a hőszigeteléssel kapcsolatban, a szakértőktől rendszerint azt a választ kapjuk, hogy ha egy mód van rá, elsősorban külső megoldással biztosítsuk a házunk téli energiaveszteségének csökkentését, mivel a külső hőszigetelés „kihasználja” a ház falának hőtartó képességét, és tárolja a fűtés melegét. Másrészt a belső hőszigetelés alkalmazásakor, különösen, ha nem szakszerűen történik, megjelenhet a pára, a nedvesség, ennek nyomán pedig a penész.

Egyik korábbi cikkünkben, a hőátbocsátási tényező kapcsán már foglalkoztunk azzal, hogy milyen hőveszteséggel jár, ha otthonunk nem kap megfelelő szigetelést. Egyértelmű, hogy a ráfordítás rövid idő alatt megtérül a fűtésszámlán.

 

Amikor nincs más megoldás, csak a belső hőszigetelés

Abban az esetben, ha műemlékvédelem alatt álló házban lakunk, ahol az épület külsejét érintő építési, módosítási munkálatokat nem engedélyezik, vagy egész egyszerűen kivitelezhetetlen a ház külső burkolatának megváltoztatása, nincsen lehetőségünk külső hőszigetelés alkalmazására.

Ugyancsak megköti a kezünket, ha olyan társasházban élünk, ahol csupán a többi lakóval összefogva lehetne megoldani a teljes ház külső hőszigetelését, vagy az ingatlan egyéb paraméterei – például formája – miatt nem oldható meg a külső hőszigetelés vagy nincsen hozzá elegendő hely. Ilyenkor egyedül a belső hőszigetelés jöhet szóba.

 

hőszigetelő anyagok belső falak szigeteléséhez

 

Problémák és megoldások a belső hőszigetelés során

Amikor a külső szigetelés hely hiányában, technikai vagy építészeti okok miatt nem megoldható, és belső hőszigetelést tervezünk, érdemes pár szempontot végiggondolni.

A hideg és meleg falak (homlokzat és födém vagy külső terasz födémlemezének homlokzathoz csatlakozása stb.) találkozásánál hőhidak alakulhatnak ki, és ezzel is sok meleget veszíthet az otthonunk. Ennek tökéletes megoldása csak a födém megbontásával lehetséges, a negatív hatások csökkenthetőek a belső szigetelés tökéletes illesztésével, az illesztések hőszigetelő ragasztóval történő kitöltésével, szigetelő ékek és egyéb „szakmai trükkök” alkalmazásával.

A kinti hideg és a benti meleg levegő nyomáskülönbsége miatt a lakás belsejében keletkező pára kifelé igyekszik és ha a belső vakolat páraáteresztő képessége jó, a nedvesség behatol a fal belsejébe, ott akár meg is fagyhat, károsítva azt. A szigetelőanyag – tulajdonságaitól függően többé vagy kevésbé – magába szívhatja a nedvességet, ami rontja a szigetelőképességét vagy akár tönkre is teheti azt. A nedvesség által potenciálisan okozható károkat párazáró réteg alkalmazásával előzhetjük meg.

Ha a homlokzati falak belülről kerülnek szigetelésre, teljes mértékben ki lesznek téve a külső hőmérséklet hatásainak, mivel a szigetelőréteg elvágja őket a benti meleg levegőtől. Ha a falban vízvezetékek futnak, számolnunk kell azzal, hogy elfagyhatnak, esetleg gondolnunk kell ezek alternatív módon való szigetelésére.

 

Milyen módjai lehetnek a belső szigetelésnek?

A belső hőszigetelést gyakran készítik táblás szigetelőanyagokkal, például zárt cellás XPS-lapokkal, de a páratechnikai problémák miatt a szakemberek inkább javasolják a szálas szigetelőanyagokat, mint amilyen a kőzetgyapot, az üveggyapot vagy a kőzetgyapot gipszkartonnal esetleg parafával kombinálva.

Beltéri szigetelésre különösen alkalmas a Multipor ásványi hőszigetelő lap. Az ásványőrleményből készülő, tömör, ugyanakkor kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező termék páraáteresztő képessége jó, ugyanakkor vízüveggel impregnálják, így teljesen víztaszítóak lesznek. E tulajdonságai révén párazáró réteg nélkül is alkalmas a beltéri szigetelés párásodási problémáinak megelőzésére.

Kapcsolódó cikkek:

Hőszigetelés helyhiány esetén

Mi az a hőátbocsátási tényező és miért fontos?

Házépítés lépésről lépésre - hőszigetelés

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  EPS 100 terhelhető hőszigetelő lemez
  Padlóba, födémbe, lapostetőre kiváló
  Fehér színű
  50x100 cm; 0,5 m2/táblaméret
  8 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük

  Raktáron, több mint 50 m2
  1 320 Ft / m2
  Megnézem

  Lépésálló EPS hőszigetelő lemez
  Padlóba, födémbe kitűnő
  Átlagos terhelésre
  Egyszerűen beépíthető
  Fehér színű
  Hővezetési tényező: 0,038 W/mK
  Táblaméret: 50x100 cm
  5 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük!

  Raktáron, több mint 1000 m2
  1 680 Ft / m2
  Megnézem

  Szintközi födémek lépéshangszigetelésére
  Alkalmas továbbá előtétfalak hangszigetelésére
  A terméket raklapos kiszerelésben értékesítjük
  3,6 m2/bála; 0,6 m2/tábla
  72 m2/raklap

  Rendelésre
  4 145 Ft / m2
  Megnézem