Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Hogyan építs kerti sütőt?

Kerti sütő

Akinek van egy talpalatnyi kertje, és szeret vendégeket fogadni, vagy egyszerűen időt tölteni a szabadban, egészen biztosan elsők közt jut eszébe, hogy hol legyen a kerti sütő helye. Onnantól laktuk be a kertünket, hogy legalább egyszer leszúrtunk egy bográcsállványt az erre a célra a legalkalmasabbnak tűnő pontra.

 

Bográcstól a grillezésig

A szalonnasütés és bográcsban főzés mellett mára a grillezés is felzárkózott. Ötletben nincs hiány: az internet ontja a jobbnál jobb grill- és barbecue-recepteket. A grill- és kerti partik hangulata utánozhatatlan: nincs olyan dolog, ami ettől jobban összehoz: mint a szabadban lenni, kellemesen beszélgetni és közösen sütögetni.

 

Vásárlás kontra építés

Az erre alkalmas hely kialakítása tér, igény és pénztárca kérdése. Léteznek mesterek által tervezett, komplex rendszerek kemencével, grillel és teljes nyári konyhával. De magunk is nekiállhatunk a megépítésének, mert ha elég jól előkészítjük és átgondoljuk, egy hétvége alatt elkészülhetünk vele. Nem szükséges rendkívül bonyolult lépésekre gondolnunk, elég a józan logika és egy kis barkácshajlam hozzá.

Tűzrakó hely

Tervezés

Legelső lépésként gondoljuk át, milyen terveink vannak, mekkora társaságra számítunk, milyen gyakran – és főleg milyen céllal – szeretnénk a kerti sütőt használni. Jó, ha ötleteket és inspirációt keresünk az interneten, a barkácsmagazinokban ehhez - nagyon sok kreatív megoldással találkozunk majd. Hamar össze fog állni a kép, hogy mire lesz szükségünk, és mekkora területet igényel mindez.

Rajzoljuk le, tervezzük meg, hogy milyen anyagok fognak kelleni. Készítsünk vázlatot a tervezett méretekkel, és végezzünk számításokat – beleértve az időnket, a szükséges anyagokat és erőnket (illetve mozgósítható barátainkét) is. Vegyük figyelembe, hogy az anyagoknak tűzállónak kell lenniük.

 

Helyszín

Válasszuk meg az alkalmas helyet! Célszerű könnyen megközelíthető, sík területet érdemes kijelölni. A kerti sütő környékén mindenképpen hagyjunk helyet egy olyan asztalnak, amit rakodófelületként használhatunk.

Fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő biztonságról is. A gyerekek különösen nagy kedvvel környékezik a számukra veszélyes helyeket. A nyílt lánggal, parázzsal is érdemes vigyázni.

Hasznos, ha a kerti sütő a konyhánktól vagy a kerti csaptól-terasztól nincs távol. Gondoljunk arra is, hogy a kerti sütögetés füsttel jár. Kerüljük a szomszédbosszantó megoldásokat, és a fix kerti ruhaszárító környékét is.

Azt is fontos végiggondolnunk, hogy a kialakítandó hely fedett vagy fedetlen legyen. Végül pedig találjuk ki, hogy alkonyat után milyen módon szeretnénk a világításáról gondoskodni. Számtalan módja van, hogy hangulatos fényekkel dobjuk fel a kertünket.

 

Kialakítás

Készítsük elő a helyet: ez lehet talajmunka vagy éppen betonozás. Utóbbi tartósabb megoldást kínál, a talaj ugyanis megsüllyedhet. Ha téglából vagy egyéb anyagból építjük a kerti sütőt, nézzünk szét a házunk tájékán, esetleg találhatunk bontott téglát, építkezésből kimaradt terméskövet. A legegyszerűbb egy olyan grillezőhely kialakítása, ahol bográcsban is tudunk főzni, ha ahhoz van kedvünk, esetleg vastárcsát is felfüggeszthetünk.

Akinek nincs kedve habarcsot keverni és téglát vágni, a hely előkészítése után akár ragasztás nélkül összeállítható, természetes látványt nyújtó, kész kerti sütőt is vásárolhat, melynek nagy előnye, hogy amilyen gyorsan összerakható, ugyanilyen sebességgel szét is lehet szedni és át lehet helyezni máshová. Pillanatok alatt felállítható, és már kezdhetjük is a grillezést!

Kapcsolódó cikkek
Kerti támfalak építése
A térkő kiválasztásának szempontjai
Nagy tavaszi teraszfelújítás

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Tartós vas anyag
  Leszúrható lábak
  Állítható lánc
  Összecsukva 1,2 m magas
  Fekete színű

  Raktáron, 3 db
  4 270 Ft / db
  Megnézem

  Ragasztás nélkül összerakható
  80 centiméteres tűztér
  Pattintással kialakított felület
  Hő és fagyálló
  Beton
  Avar színű
   

  Raktáron, 2 db
  55 140 Ft / db
  Megnézem

  Ragasztás nélkül összerakható
  80 centiméteres tűztér
  Pattintással kialakított felület
  Hő és fagyálló
  Beton
  Homok színű

  Raktáron, 2 db
  55 140 Ft / db
  Megnézem