Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Napelemes tetőcserép segíti otthonod energiahatékonyságát

Napelemes tetőcserép segíti otthonod energiahatékonyságát A Terrán saját fejlesztésű Generon napelemes tetőcserepei lényegében önálló szolárpanelként működnek.

A Terrán saját fejlesztésű Generon napelemes tetőcserepei lényegében önálló szolárpanelként működnek.

Energiahatékonyság, rezsicsökkentés, megújuló energia, környezettudatosság. Ezek a mai és a következő évtizedekben a célok, feladatok, megvalósítandó tervek.

Az emberiség már régen tudja, hogy a napenergia megváltoztathatja, megkönnyítheti az életünket. De hogy ezt tudatosan használjuk, és megteremtsük a feltételeket a hasznosítására, rendelkezésre kell állnia a megfelelő technológiának, valamint a motivációnak, ami ebbe az irányba visz minket.

A napenergia igénybevételére alkalmas eszközök már a rendelkezésünkre állnak, sőt, egyre gyorsuló ütemben fejlődnek. A motivációt pedig világszerte az elszabaduló energiaárak és a klímaváltozás veszélye növeli.

Ma egyre többen érdeklődnek, tájékozódnak a napelemekkel, napkollektorokkal kapcsolatban, elsősorban a családi házak tulajdonosai, másodsorban a társasházak közösségei.  Ezen a piacon kiemelkedő termék a Terrán saját fejlesztésű Generon napelemes tetőcserepe.

A fejlesztés lényege, hogy minden egyes cserép önálló szolárpanelként működik. Ráadásul teljesen belesimulnak a tetőt fedő cseréprendszerbe, mivel formájukban, méretükben kompatibilisek a Terrán által gyártott Zenit és Rundo síkcserepekkel.

 

Miért hasznos a kompatibilitás a hagyományos tetőcseréppel?

Amikor a Terrán napelemes tetőcserép előnyeiről beszélünk, nem véletlenül említjük először a gyártó klasszikus tetőcserepeivel való kompatibilitást. A napenergia hasznosítására szánt rendszerek kiépítése nem megy egyik napról a másikra. Egy új ház építése esetén lehet, hogy az első évben még nem rendelkezik ehhez kellő anyagi kerettel a család, vagy még nem döntötték el, milyen rendszert vásároljanak. Akik a Terran Zenit és Rundo síkcserepeit használják, később bármikor kicserélhetik szolárpaneles darabokra. Mivel ennek költségét tervezni kell, jó, ha tudjuk, hogy egy átlagos négytagú magyar család esetében egy 4-5 kWp-es rendszer beépítése szükséges, amihez hozzávetőlegesen 270 Terrán Generon napelemes tetőcserép kell.

 

terrán generon napelemes tetőcserép

 

 

Néhány fontos adat a Terrán Generon napelemes tetőcserépről

Méret

Sokakban felmerül a kérdés, különösen, ha tetőcserére kerül a sor, és a napelemes rendszerrel is számolnak, milyen méretűek a szolárcserepek. A Terrán Generon modul befoglaló mérete 330 mm x 420 mm, azonos a Terrán Zenit vagy Rundo cserép méretével. Ez azt jelenti, hogy jelenleg Terrán Zenit és Terrán Rundo tetőfedésbe ajánlott beépíteni.

Teljesítmény

Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.

Hűtés

A szakszerűen megépített cserép héjazat mögött minden esetben szükséges egy átszellőztetett légrés, ahol a felmelegedő levegő a kürtőhatás elve alapján távozik, és a helyére a környezeti levegővel azonos hőmérsékletű levegő érkezik. A Generon esetében a légréteg minimális vastagsága 7,5 cm, míg a hagyományos tetők esetében 5 cm is elég.

Kihasználható felület

Azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, amelyek tájolása megfelelő. Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. A tetőfelület széleitől (orom, falszegély, tetőgerinc, eresz, vápa) és a tetőfelépítményektől (kémény, tetőablak stb.) 1,5-3 cserépsornyi (45-93 cm) távolságot el kell hagyni.

A Terrán Generonnal kapcsolatos összes kérdésre a termék weboldalán választ lehet találni.

 

Nő az ingatlanunk értéke

Bármikor alakulhat úgy az életünk, hogy szeretettel és gonddal épített, felújított ingatlanunkat eladjuk. Vagy azért, mert nagyobbra vagy kisebbre szeretnénk cserélnénk, vagy azért, mert egy előnyös munka miatt más településre költözünk, de bármi is legyen az ok, a házat meg kell hirdetni. Aki mostanában ingatlanhirdetésekkel találkozott, láthatja, hogy egyre több adat kerül fel az eladó ingatlan energetikai tulajdonságairól, és a vásárlók érdeklődése is ebbe az irányba mozdult.

Már nem csak a nyílászárók cseréje, a külső szigetelés, vagy födém szigetelése a kérdés, hanem a megújuló energia is. Amelyik ingatlan megújuló energiaforrásokat hasznosít, mindenképpen előnyösebb helyzetből indul, magasabb áron értékesíthető. A napelemes rendszerre való beruházás tehát kétszeresen is megtérül: egyrészt a villamos energiára kifizetett összeg révén, másrészt az ingatlan értékének növekedésével.

 

Miért jó, ha napenergiát használunk?

Mindennapi életünkhöz villamos áram szükséges, enélkül nem működnek a háztartási gépeink, a központi fűtés, az informatikai rendszereink, a gyárak, az üzemek, a közösségi közlekedés egyes eszközei. A villamos áram előállítása – a megújuló energiák kivételével – kisebb vagy nagyobb mértékben környezetszennyező, zajkeltő, az előállításhoz szükséges fűtőanyag költséges.

A nap energiája ingyen és végtelen mennyiségben a rendelkezésünkre áll. Törvényszerű volt, hogy ezt felismerve, és a családi házak tetőrendszerét kihasználva előbb-utóbb megszülessenek a napenergiát hasznosító eszközök.

Hogyan történik ez? Leegyszerűsítve: a napelem rendszerek a Földre érkező elektromágneses sugárzást elektromos árammá alakítják. A magyarországi napsugárzás lehetővé teszi, hogy a háztartás számára elegendő villamos energiát napelemek segítségével előállítsa. Nem csak a saját háztartását tudja költséghatékonyabban működtetni, de egyúttal az ország villamosenergia felhasználása is csökken.

A villamos áramot egyébként is tiszta energiaként szokták említeni, legalábbis a felhasználás helyén. A szolár rendszerek működtetésével az előállítás helyén sem keletkezik környezetszennyező anyag. Bolygónk fennmaradásáért mindenki tehet valamit. Ilyen például a megújuló energia használata. A napelemek népszerűsége azt mutatja, hogy aki teheti, erre a környezettudatos és energiahatékony megoldásra vált.

Mi mindennel lehet energiahatékonnyá tenni az otthonodat

A rezsimódosítások miatt megugrott a kereslet a szigetelőanyagok iránt

A nyílászárók cseréjével is a takarékosságot segíted

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Beton tetőcserép integrált napelemmel
  Esztétikus megjelenésű
  Belesimul a tetősíkba
  Tetőfedés és napelemes rendszer egyszerre építhető
  Nincsenek utólagos tetőáttörések
  Tetőcserépként is teljes értékű
  Hatékony áramtermelést biztosít
  Komplett rendszer épül ki
  Környezetbarát energiatermelés
  Komplex gyártói háttértámogatás

  Rendelésre

  VELUX 78x160 cm-es tetőablakokhoz
  Vízzáró csatlakozást biztosít
  Hőhídmentes csatlakozás

  Rendelésre
  19 855 Ft / db
  Megnézem

  Műanyag bevonatú fa, fehér színben
  Alsó kilinccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m2K
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges

  Raktáron, több mint 10 db
  134 900 Ft / db
  Megnézem