Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mindent az álmennyezetről

Álmennyezet

Az utóbbi évek egyik közkedvelt belsőépítészeti megoldása lett az álmennyezetek építése. Sikere nem véletlen, hisz a nem kívánatos felületek eltakarásán túl modern látványelem is, amely határozottan feldobja az egész helyiséget.

 

Szép és hasznos

Az álmennyezet egyik legpraktikusabb tulajdonsága, hogy ápol, s eltakar. Mögé rejthetjük az általában nem épp esztétikus látványt nyújtó gépészetet, vezetékeket, csöveket. Sőt, remek hely a klímaberendezésnek, infrapaneleknek, légfűtés esetén a légbeömlőknek is.

Közkedveltségéhez az is hozzájárul, hogy jelentősen csökkenti a zajt, tompítja a felettünk lakóktól leszűrődő zajokat, lépteik dübörgését. Mivel általa a belmagasságból is lefaragunk, kisebb lesz a kifűtendő helyiség mérete, vagyis csökken a fűtésszámlánk. Sőt, plusz hőszigetelőként is funkcionál, ami hosszú távon tovább kedvez a pénztárcánknak.

 

Csak ha van elég hely

A lakások jellemző magassága 2,7 méter körül van. Ha valamiért ennél kisebb belmagasságú helyiséggel van dolgunk, inkább ne álmodozzunk az álmennyezetről, ugyanis optikailag összenyomja a teret, s még inkább fullasztó, szűkös hatást fog kelteni. Viszont ha legalább ekkora vagy ennél is nagyobb tér áll a rendelkezésünkre, nyugodtan vágjunk bele a tervezésbe.

 

Tagolásra is jó

Mivel az álmennyezet kifejezetten térformáló erővel bír, így remek eszköz akkor is, ha a helyiség több mindenre is szolgál: például egy légtérben van a nappali, az étkező és a dolgozósarok. Ilyenkor az eltérő funkciókat a mennyezet tagolásával is jelezhetjük. Sőt, ha az álmennyezetbe rejtjük a világítást, és ezek irányát ez a tagolás szerint állítjuk be, még hangsúlyosabb lesz az elkülönítés.

Álmennyezet

 

Variálható világítás

Remekül lehet dekorálni is a gipszkartonból kialakított álmennyezetet. Egyrészt a már említett süllyesztett lámpák is sokat dobnak rajta, de akár egy egész csillagos eget is elrejthetünk benne apró LED-lámpákkal. Ez különösen a gyerekszoba vagy a hálószoba plafonján mutat jól. De tovább turbózhatjuk eltérő festéssel, tapétával, tükrökkel vagy lambériával is.

 

Kreatív formák

Gipszkartonnal sokféle formát kialakíthatunk a plafonon. Lehet egyenes, íves, kerek, ovális. A teljes mennyezetet lefedhetjük vele, de dönthetünk úgy is, hogy csak a közepére vagy épp ellenkezőleg, csak a szélekre készítünk belőle díszítő elemeket.

A festésnél viszont vegyük figyelembe a helyiség többi tulajdonságát is. Kisebb szobákban érdemes világosabb színeket használni, nagyobb terekben viszont bátran nyúlhatunk az erőteljesebb festékekhez is.

 

Nem árt a szakember

Bár a kivitelezést mi magunk is elvégezhetjük, mégsem árt, ha egy szakembert is bevonunk, legalább a felmérés, szaktanácsadás erejéig. Mivel a felszereléséhez tartóvázra van szükség, s még erre kerülnek a gipszkartonlapok, amelyeknek bizony van súlyuk, fontos kérdés, hogy mennyit bír a födémünk. Ezt laikusként nem biztos, hogy kellően fel tudjuk mérni. Ha nem szeretnénk megkockáztatni, hogy a lakásunk ékköve, az álmennyezetünk egy váratlan pillanatban leszakadjon, ne hagyjuk ki ezt a lépést sem.

Kapcsolódó cikkek
Mire jó a gipszkarton?
Mire ügyeljünk a padlásfeljáró kiválasztásánál?
Elviselhetetlen a hőség a tetőtérben? Mutatjuk, mit lehet tenni!

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Hanggátló, tűzgátló falak építéséhez
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Meglévő gipszkarton falak hangszigetelésére is alkalmas
  Kék színű
  2,4 m2/tábla
  92 db/raklap
   

  Raktáron, több mint 100 tábla
  4 570 Ft / tábla
  Megnézem

  Tűzgátló szerkezetek építéséhez
  Páraterhelés: maximum 70%
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Rózsaszín
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 50 tábla
  3 700 Ft / tábla
  Megnézem

  Átlagos igénybevételű belső térbe 
  Normál gipszkarton lap
  Páraterhelés: maximum 70%
  12,5 mm vastag
  Fehér színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 1000 tábla
  2 650 Ft / tábla
  Megnézem