Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Így ne szállíts építőanyagot!

cement nem biztonságos szállítása

Az építkezés során számtalan esetben futhatunk bele logisztikai, szállítási problémába. Vagy az építkezési terület nehezen megközelíthető nagyobb járművekkel, vagy nem rendelkezünk a szállításhoz szükséges gépparkkal.

Nézzük az építőanyag szállításának  alapfeltételeit és szempontjait!

 

Miért nem alkalmas a személyautó?

Az egyik legjellemzőbb gond az építőanyagok szállítása során, hogy nem rendelkezünk saját, megfelelő gépjárművel. A személyautók többsége igen korlátozott mennyiségig és méretig alkalmasak arra, hogy azzal juttassuk el az építőanyagot a célállomásig.

Lássuk be, a csomagtartó csak minimális mennyiségű téglát, cementes zsákot tud elnyelni, s a súlyeloszlás miatt az sem túl nyerő, ha a két hátsó kerékre áll tőle a családi kombi.

Ilyen esetekben mindenképp szállítócégre van szükségünk. Az építőanyagokat forgalmazó cégek többsége fel van készülve erre a problémára, és igyekszik is segíteni ebben ügyfeleinek. Vagy tudnak profi szakembereket ajánlani, vagy eleve rendelkeznek erre saját megoldással.

Az építőanyag.hu oldalán többféle szállítás mód közül lehet választani. Gyártói fuvar és saját flotta is a vásárlók rendelkezésére áll.

 

Milyen problémákkal találkozhatunk még?

Nem csak a súly okozhat gondot, hanem a méret, illetve azon belül a formátum is. Az sem mindegy, hogy földet, zsákos anyagot, betont, esetleg nagyobb elemeket kell szállítani. Nem mindegyik teherautó alkalmas mindennemű építőanyag fuvarozására.

Beton szállítására kifejezetten erre tervezett jármű szükséges. A járműben vagy a már készre kevert betont szállítják, szállítás közben folyamatosan forgatva, percenként 2-6 fordulattal, vagy a készre keverést a járműben végzik menet közben.

Hasonló kihívások elé állíthatnak minket az úgynevezett kész, előregyártott elemek is. Jellegükből adódóan platós kocsival, trélerrel, speciális járművel, vasúttal lehet csak megoldani a szállításukat. Hogy pontosan melyikre lesz szükségünk, függ az elem méretétől, súlyától, de még az útviszonyoktól is.

Szállítás közben az elemeket biztonságosan kell rögzíteni; a tervező által megadott pozícióban, meghatározott pontokon, esetleg teljes felületen alátámasztva kell szállítanunk. A több sorban felrakott elemek alátámasztása és a sorok száma szintén gyártói utasítás szerint történhet. Sőt, a szállítójármű egyenletes leterhelését biztosítani kell.

 

A rögzítésre is oda kell figyelni!

Az építőanyagok szállításának egyik sarkalatos eleme a szállítás előtti rögzítésük. Ha nem megfelelően tesszük, még a felhasználásuk előtt megsérülhetnek, illetve többlet, téves rendelés előtt a visszaküldésük is problémássá válhat.

A raklapos termékeknél alapvető követelmény, hogy villás targoncával emelhetőek legyenek. Fóliázással vagy pántolással rögzíteni kell a raklapokon az építőanyagot. Pántolás esetén pluszban élvédőket is használni kell szállítás előtt. Így tudjuk a lehető leginkább megvédeni az árut az esetleges sérülésektől.

Akárhogy is szállítunk építőanyagot, az alábbi példákat senkinek sem javasoljuk lemásolni.

A vasszerkezet szállítása nem egyszerű feladat, de talán nem ez a legjobb megoldás rá.

vasszerkezet nem biztonságos szállítása

 

A tetőszerkezethez és padlóhoz szükséges faanyag szállításánál figyeljünk oda a teherelosztásra a fa felkötözésekor! Ugyanez igaz a cement és más, zsákos kiszerelésű építőanyag szállítására is.

faanyag nem biztonságos szállítása

 

Vannak olyan építőanyagok is, amelyek akár személyautóval is megoldhatók. De a vásárlás előtt azért gondoljuk át, biztosan alkalmas-e erre a családi verda.

a család autója nem alkalmas szállításra

 

A ház elkészültekor természetesen a bútorokra is gondolnunk kell. A barátok biztos nagyon szívesen segítenek a behordásukban, elhelyezésükben.

így ne szállíts bútort

 

Ha pedig a végére értünk az építkezésnek, s szeretnénk házavatót tartani, ne feledkezzünk meg a lufikról sem!

lufi szállítás

 

Kapcsolódó cikkek:

Milyen EPS-lapot válasszunk?

Hogyan érdemes az építőanyagokat szállításhoz becsomagolni?

Hogyan vásároljunk építőanyagot a neten

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Alumínium fóliával bevont
  Buborékos, hőreflexiós anyag
  Párazáró hatással 
  50 m2/tekercs

  Raktáron, több mint 1000 m2
  509 Ft / m2
  Megnézem

  Kompozitos portlandcement
  Kisebb betonozástól a házépítésig használható
  Esztrich betonok, vakolatok, habarcsok készítésére
  Zsalukőbe, kerítés és járda betonozáshoz, vasbetonhoz, házépítéshez
  "Zöld" zsákos cement 
  56 zsák/raklap

  2 300 Ft / zsák
  Megnézem

  Lépésálló EPS hőszigetelő lemez
  Padlóba, födémbe kitűnő
  Átlagos terhelésre
  Egyszerűen beépíthető
  Fehér színű
  Hővezetési tényező: 0,038 W/mK
  Táblaméret: 50x100 cm
  2,5 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük!

  Raktáron, több mint 100 m2
  3 360 Ft / m2
  Megnézem