Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Az építkezés menete: házépítés lépésről lépésre

Házépítés lépésről lépésre

Meghoztuk a nagy döntést, házépítésbe kezdünk. Rendben. De most hogyan tovább? Mi mindenre kell ügyelnünk, mit milyen sorrendben érdemes csinálni? Az alábbi cikkben ehhez adunk támpontokat.

Mint oly sok területén az életnek, itt is az első szabály, hogy az alapok a legfontosabbak. Az alapozás az egyik legjelentősebb funkciót látja el házunkban, hisz az épület teljes terhelését el kell bírnia, meg kell akadályoznia, hogy a talajból a víz bejuthasson az épület szerkezetébe, és szigetelnie is kell, hogy meggátolja a páralecsapódást és a penészesedést. Abban, hogy a mi esetünkben síkalapozásra vagy mélyalapozásra lesz szükség, a földmérő és a tervező véleménye lesz a segítségünkre.

Ha készen vannak a stabil alapok, jöhet a falazás és a tető megépítése. Fordítsunk nagy figyelmet a főfalak és sarokpontok helyének meghatározására. Ne feledkezzünk el a szigetelőrétegekről sem. A falak felhúzásakor már kirajzolódnak a nyílászárók helyei is, s egyre inkább kezd házformát nyerni a munkánk. Az ablakok és ajtók helyének tetejére áthidaló elemek kerülnek. S végezetül a betonkoszorú következik, amely segíti házunkat, hogy a tető felől érkező terhelést eloszlassa.

A tető fontos része az épület elemeinek. Védelmet nyújt az időjárás hatásai ellen, óvja az épület szerkezetei elemeit, belső tereit. A tető minősége nagyban befolyásolja az épület élettartamát. Az ácsmunkálatokat követően jöhet a bádogozás és az ereszcsatornák, végül pedig a cserepek.

Persze, ezzel még nem értünk a folyamat végére. Most hogy már állnak a falak, helyére kerültek a nyílászárók, elkészült a tető, fent vannak a cserepek, még várnak ránk munkák a belső terekben is.

Ekkor kerülnek a helyükre a belső elválasztó falak: ezek adják meg a különböző helyiségek formáját és méretét. A falakba véséssel bekerülnek a villamos és vízvezetékek is, illetve helyet kapnak a fűtési rendszer elemei is. Érdemes a fűtővezetékeket is a falban elvezetni, így később könnyebb lesz takarítania a házat. Ezt követően jöhet a falak vakolása, festése és a burkolás, a csempék, járólapok letétele is.

Az utolsó fázisok egyike a gépészet és a villanyszerelés. Sokan merészen azt gondolják, képesek azt a néhány kapcsolót, fényforrást bekötni a rendszerbe. Mégis azt tanácsoljuk, bízzuk inkább szakemberre, hisz az áram nem játék! Tegyük a helyére a radiátorokat is, burkoljuk le a belső tereket, építsük be a szanitereket is.

Ház körüli munkákkal teszik rá az i-re a pontot. Ide tartoznak az olyan feladatok, mint a járdák, lépcsők, teraszok kialakítása, burkolása. Érdemes a házat kívülről is hőszigetelni, illetve kívülről is lefesteni, hisz ez határozza meg házunk végső megjelenését. Végezetül szállítsuk el az építkezés maradványait, és építsük meg álmaink kertjét is.

Természetesen ebben a posztban csak a folyamat fő lépéseit tudtuk áttekinteni, és mint az közismert, az ördög a részletekben rejlik. A továbbiakban blogunkban redszeresen foglalkozunk majd az építkezés, lakásfelújítás legkülönfélébb fázisaival, feladataival, alapanyagaival. Érdemes visszatérni és hétről hétre olvasni bennünket!

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!