Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Előre kevert építőanyagok

előre kevert építőanyag

Felgyorsult életünk elvárásai az építőiparra is hatással vannak, itt is ugyanúgy igény van a minél gyorsabb kivitelezésekre, eljárásokra. Ezt az igényt igyekeznek kiszolgálni az úgynevezett előre kevert építőanyagok is.

 

Mi az az előre kevert építőanyag?

Ma már a legtöbb gyártó termékkínálatában megtalálhatók az úgynevezett előre kevert anyagok. Talán a leginkább a kávénál is ismert 3 in 1 megoldáshoz hasonlíthatók, ugyanis minden szükséges anyagot a megfelelő arányban tartalmaznak. Nem kell az arányokkal, összetevőkkel foglalkoznunk, csak víz kell hozzá, és már dolgozhatunk is velük.

Általában zsákos kiszerelésben találkozhatunk velük az üzletekben. Az elnevezésük jellemzően tartalmazza a száraz előtagot – utalva arra, hogy már csak vizet szükséges hozzáadnunk. A legismertebb ilyen mixek a szárazbeton, a szárazvakolat vagy a falazóhabarcs.

A szárazbeton

A szárazbeton nem más, mint gyárilag előkészített beton, ami maximum 0,4 milliméter szemcseátmérőjű zúzott kőből és cementből áll, mégpedig olyan arányban, ami mellett nem történhet keverési hiba.

Kikeverhetjük kézzel vagy akár keverővel is. Egy zsákhoz 2,8-5 liter tiszta, vezetékes vizet adjunk. Ügyeljünk arra, hogy mind a kikeverés, mind a kötés ideje alatt a hőmérséklet 5 fok felett legyen.

A kikeverés után kapott betont pont ugyanúgy tudjuk felhasználni, mint a hagyományos társát. Tökéletes alapozáshoz, zsalukövezéshez, kerítésekhez, födémekhez, lépcsőkhöz.

 

cement padló előre kevert építőanyag

 

A szárazvakolat

A szárazvakolat a szárazbetonhoz hasonlóan zsákban kapható. Itt viszont a 40 kg-os kiszereléshez jóval több vízre van szükség, 9-10 liter tiszta csapvizet kell hozzáadnunk. Egy négyzetméterhez körülbelül 6-12 kg anyag szükséges, a felhordás vastagságától függően. Felhordása előtt javasolt gúz anyagot vagy előfröcskölőt felhordani a vakolni kívánt felületre. Ez az anyag csökkenti az alapfelület nedvszívó képességét, javítja a vakolat tapadását.

A szárazvakolat szürke színű. Némelyik típus anyagában simítható.

A falazóhabarcs

A falazóhabarcs gyárilag előkevert, a statikai követelményeknek megfelelő por alapú zsákos anyag. Az építkezés helyszínén közvetlen a használat előtt vízzel kell bekeverni. Feladata a téglák összeragasztása, a hézagok kitöltése a teher elosztása.

 

Kapcsolódó cikkek
Aljzatkiegyenlítés – A padló előkészítése
Minden, amit a vakolóanyagról tudni érdemes
Hogyan számoljuk ki a fugázóanyag mennyiségét?

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Falazóhabarcs Hf 30
  Bel- és kültéri felhasználás
  Könnyen feldolgozható
  Magas szilárdságú
  Kiváló, ellenőrzött, egyenletes minőség
  Kézi és gépi feldolgozhatóságú
  10-15 mm rétegvastagság
  Anyagszükséglet:  kb. 1,8 kg/1 liter habarcs
  40 kg/zsák

  Raktáron, több mint 100 zsák
  1 830 Ft / zsák
  Megnézem

  Előkevert, beltéri mész-cement vakolat
  Ytong építési rendszerekhez

  Raktáron, több mint 10 zsák
  4 120 Ft / zsák
  Megnézem

  Előkevert, szálerősített szárazbeton
  Lakásban és a kertben egyaránt használható
  Szerkezeti elemekhez és javítási munkákhoz
  Fagyálló
  Anyagszükséglet: 20 kg/m2/cm
  25 kg/zsák
  48 zsák/raklap

  Raktáron, több mint 1000 zsák
  1 265 Ft / zsák
  Megnézem